Managed Hosting Klantcases Webbureau Jannes & Mannes

Klantcase:

Fullservice-webbureau Jannes & Mannes

Webbureau

Developers die naast hun gewone werk ook de server(s) voor hun rekening nemen, zijn natuurlijk goud waard. Totdat serverproblemen een dagtaak worden, en developers niet toekomen aan datgene waar zij goed in zijn: toffe websites maken. Dit was het scenario waar het fullservice-webbureau Jannes & Mannes uit Den Haag tegenaan liep. Het bureau was daarom op zoek naar een stabiele hostingoplossing, maar met het behoud van de flexibiliteit van eigen beheer.

  • Situatie
  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Resultaat

De medewerkers van Jannes & Mannes maken WordPress-websites op maat voor bedrijven en organisaties. Ook zijn ze partner van diverse creatieve bureaus, en maken ze user interfaces voor webapplicaties.

Voor het brede klantenbestand heeft Jannes & Mannes een stabiele en beheerde hostingoplossing nodig. De flexibiliteit om snel websites aan te kunnen maken in het beheerpaneel is een belangrijk aspect. Jan Henkes, oprichter en webdeveloper bij Jannes & Mannes, zegt hierover: “We willen beheerde servers, zodat wij ons kunnen focussen op de applicatie en niet hoeven na te denken over het serveronderhoud.”

Jannes & Mannes beschikte voorheen over onbeheerde servers. Henkes geeft aan dat de servers een hoop werk opleveren: “Als er iets misgaat, kun je op niemand terugvallen en moet je alles zelf oplossen. Dat was geen werkbare situatie voor ons. Ook was het niet wenselijk voor ons groeiende klantenbestand.”

De medewerkers van Jannes & Mannes willen mooie websites ontwikkelen en niet met hun servers bezig zijn. Wel willen ze indien nodig zelf wijzigingen kunnen doorvoeren. Henkes legt uit: “We willen snel iets kunnen inzetten op onze servers. Denk aan het versnellen van websites en offsite back-ups draaien. Bovendien willen we onze servers flexibel kunnen indelen, en willen we altijd een stapje terug kunnen doen.”

Jannes & Mannes koos uiteindelijk voor Managed Hosting van Hostnet. “Hostnet is een van de weinigen die Managed VPS'en aanbiedt. Ook wilden we een betrouwbare speler en hadden we al goede ervaringen met Hostnet. Zoals gezegd, wilden we niet verantwoordelijk zijn voor het serveronderhoud en niet voortdurend onze kennis over alle software updaten", aldus Henkes. Hij vervolgt: "Het is uiteraard veel werk om alle data te verhuizen, maar dankzij Hostnet is dit proces soepel verlopen.”

Hoe gaat het nu met Jannes & Mannes en wat is er na hun keuze voor Managed Hosting verbeterd? Inmiddels beschikt het webbureau over 4 beheerde servers van Hostnet. Deze servers zijn ook bestemd voor een aantal specifieke klanten en projecten. Henkes laat weten dat Managed Hosting aan alle verwachtingen voldoet: “We hoeven niet bang te zijn dat er iets gebeurt met de servers en dat geeft rust. Bovendien is het hebben van een persoonlijke accountmanager heel fijn!”

We hoeven niet bang te zijn dat er iets gebeurt met de servers en dat geeft rust. Bovendien is het hebben van een persoonlijke accountmanager heel fijn!

Jan Henkes, oprichter en webdeveloper

Over Jannes & Mannes

Jannes & Mannes is een webbureau voor digitale oplossingen. Hun core business is het ontwikkelen van applicaties en websites. Van advies en consultancy tot de onderhoud van je website, Jannes & Mannes kan je erbij helpen. Kortom: je kunt bij Jannes & Mannes terecht voor alles wat je nodig hebt voor je online service. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Onze experts gaan graag met je in gesprek. Vertel ons jouw wensen, dan sparren we samen over de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op via:

Lees meer klantcases

Gorilla Stichting

Voor een stichting zijn donaties hard nodig. De Gorilla Stichting kiest daarom voor Performance Hosting, zodat donateurs snel actie kunnen ondernemen op de website.

Friesland Centraal

Een eigen server, constante back-ups én meer conversie: Friesland Centraal ging voor Performance Hosting van Hostnet, om zo klanten het beste van het beste te kunnen bieden.

Barbecue Budding

De website van Barbecue Budding werd te groot voor shared webhosting. De cateraar stapte over naar Performance Hosting en zag al snel een verhoogde snelheid, kwaliteit en prestatie.

Digital Agency Into The Source

Into The Source zocht passende hosting voor het nieuwe digitale platform van PEC Zwolle. Managed Hosting van Hostnet bleek de oplossing.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.