Managed Hosting Klantcases App-ontwikkelaar Mobiel Bekeken

Klantcase:

App-ontwikkelaar Mobiel Bekeken

Webbureau

Klanten werken dag en nacht met hun applicaties. De data moet dus 24/7 bereikbaar zijn. Ook tijdens noodzakelijke updates van de server. App-ontwikkelaar Mobiel Bekeken ging daarom op zoek naar een partij met kennis van zaken die kon helpen met het serverbeheer. De medewerkers beheerden de servers voorheen zelf, maar dit kostte ze veel tijd en energie.

  • Situatie
  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Resultaat

Mobiel Bekeken is gespecialiseerd in het ontwikkelen van applicaties voor bedrijven. Alle apps worden, in samenwerking met de klant, op maat gemaakt. De klanten waarvoor Mobiel Bekeken apps ontwikkelt, zijn actief in diverse branches. Denk aan de automotive-sector en de makelaardij. Mobiel Bekeken biedt een groot aantal domeinnamen en contentmanagementsystemen aan die klanten gebruiken om hun app te beheren.

Daarnaast heeft het bedrijf 'Apportage' ontwikkeld. Met deze app kunnen bedrijven hun formulieren digitaliseren. "Online formulieren worden sowieso steeds meer toegepast. Ook ontdekken veel bedrijven hoe ze gemakkelijk met hun smartphone of tablet hun oude papieren formulieren kunnen vervangen", aldus Jan van Middendorp, mede-eigenaar van Mobiel Bekeken.

Mobiel Bekeken ging op zoek naar een stabiele hostingpartij om het serverbeheer aan uit te besteden. Jan vertelt: "Omdat onze klanten dagelijks met hun app werken, is het noodzakelijk dat de data altijd beschikbaar is en werkzaamheden altijd kunnen worden uitgevoerd. Natuurlijk zorgen we ervoor dat er ook offline gewerkt kan worden."

Voorheen deed Mobiel Bekeken het serverbeheer zelf. Zo voerden de medewerkers zelf de installaties en updates uit op een eigen server. "Bij elke update was het toch spannend of alles nog werkte. Al bij al kostte dit ons veel tijd en inspanning. Het werd dus tijd voor een partij met kennis van zaken", aldus Jan.

Mobiel Bekeken maakt gebruik van veel uiteenlopende technieken. Het was voor de app-ontwikkelaar daardoor noodzakelijk om de server zo in te kunnen stellen, dat er connecties tot stand konden worden gebracht met bijvoorbeeld Apple en Google. Bovendien wilde Mobiel Bekeken voorkomen dat klanten iets van de overgang zouden merken.

Al zoekende naar een geschikte hostingpartij, kwam Mobiel Bekeken uit bij Hostnet. Jan vertelt: "We zijn uiteindelijk bij Hostnet uitgekomen omdat goed in kaart werd gebracht wat wij nodig hadden en er goed werd meegedacht. Door prettig contact en uitstekende support, zijn wij verder gegaan met Hostnet."

Mobiel Bekeken koos voor een stabiele Managed VPS bij Hostnet. Het migratietraject om de data van de oude naar de nieuwe server over te zetten, is heel soepel verlopen. "In de vorige situatie moesten we alles zelf doen. We hoopten dat er geen problemen ontstonden die we zelf niet konden oplossen. Nu hebben we een ervaren en betrouwbare partij", aldus Jan.

Dankzij de Managed VPS zijn de medewerkers geen tijd meer kwijt aan het serverbeheer. Zij kunnen zich zo volop focussen op waar ze goed in zijn. Jan licht toe: “Hostnet neemt regelmatig contact met ons op om te vragen hoe het gaat. Dat is prettig, en nog fijner is dat we eigenlijk altijd kunnen antwoorden dat alles goed gaat.”

Met een Managed VPS beschikt Mobiel Bekeken over een eigen stabiele server die in de toekomst mee kan groeien. En dat is volgens Jan zeker nodig: "Wij groeien elk jaar en onze opdrachtgevers zijn ook steeds actiever in het gebruik van de apps. Daarnaast ontdekken steeds meer bedrijven de voordelen die apps bieden, zoals het versnellen van hun bedrijfsproces."

Wij doen waar we goed in zijn, dankzij een stabiele basis.

Jan van Middendorp, mede-eigenaar

Over Mobiel Bekeken

Mobiel Bekeken ontwikkelt alle apps geheel zelf. Ze schrijven de app in taal van de smartphone/tablet, zodat het werkt en blijft werken. Bij het ontwikkelen van een app denken ze tot in de kleinste details met de klant mee. Voor Mobiel Bekeken is een app nooit te groot of te klein. Ze ontwikkelen apps met een duizendtal downloads tot en met maar liefst 100.000+ downloads. The sky is the limit!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Onze experts gaan graag met je in gesprek. Vertel ons jouw wensen, dan sparren we samen over de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op via:

Lees meer klantcases

Gorilla Stichting

Voor een stichting zijn donaties hard nodig. De Gorilla Stichting kiest daarom voor Performance Hosting, zodat donateurs snel actie kunnen ondernemen op de website.

Friesland Centraal

Een eigen server, constante back-ups én meer conversie: Friesland Centraal ging voor Performance Hosting van Hostnet, om zo klanten het beste van het beste te kunnen bieden.

Barbecue Budding

De website van Barbecue Budding werd te groot voor shared webhosting. De cateraar stapte over naar Performance Hosting en zag al snel een verhoogde snelheid, kwaliteit en prestatie.

Digital Agency Into The Source

Into The Source zocht passende hosting voor het nieuwe digitale platform van PEC Zwolle. Managed Hosting van Hostnet bleek de oplossing.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.