Webheld
Logo website van de maand

FLRD Atelier

Flared broeken op maat

Terug naar WordPress-website maken

"Als ik iets unieks wil creëren, kan ik dat zelf bouwen."

Lonneke Schaap
Lonneke Schaap
Eigenaresse van FLRD Atelier
Thema: Shopkeeper
Bekijk de website: https://flrd.nl/

"Weer te kort", dacht Lonneke toen ze de zoveelste flared broek paste. Ze gaf haar zoektocht op, en nam het heft in eigen handen. Ze kocht mooie stoffen en maakte haar eigen flared broeken; in precies de goede maat voor haar lange benen.

Lonnekes bezigheid werd al snel opgemerkt, vertelt ze. "Steeds meer vriendinnen vroegen of ik ook een broek voor hen wilde maken. Dus ik dacht: Hé! Er is best wel interesse voor''. Deze interesse groeide. Lonneke maakte meer en meer broeken. Ze plaatste online foto's en kon de hoeveelheid bestellingen bijna niet meer bijhouden.

Screenshot website van de maand

Van hobby naar webshop

"Ik noem het een uit de hand gelopen hobby", aldus Lonneke. Wat begon als bezigheid in de avonduren, groeide uit tot een webshop: flrd.nl. "Mijn vriend zit in de online marketing en heeft me de basis uitgelegd. Daarna ben ik alles zelf gaan doen. Ik begon vanaf 0 maar heb me goed verdiept. Als ik iets niet begreep, keek ik YouTube-video’s om het uit te vogelen."

Een uitdaging

Lonneke koos voor WordPress. Ze las online dat WordPress gunstiger is voor SEO en wilde genoeg vrijheid om haar website te bouwen zoals zij dat wilde. "Als ik iets unieks wil creëren, kan ik dat zelf bouwen. Ik ben niet gebonden aan een standaardopmaak", zegt Lonneke. Als Lonneke haar ervaring met WordPress in 1 woord zou moeten omschrijven, is dat uitdagend. "Ik vind het heel leuk. Je leert veel nieuwe dingen en moet veel uitzoeken. Het kan wel frustrerend zijn als het even niet lukt."

Wie goed doet, goed ontmoet

Lonnekes doelen voor de toekomst? Een loyaliteitsprogramma. "Het lijkt mij leuk als klanten punten kunnen sparen, of cadeautjes krijgen bij het plaatsen van meerdere bestellingen. Hier is een plugin voor die ik nog wil toevoegen." Daar blijft het niet bij. "Ik denk dat het ook goed is om product-reviews toe te voegen. Dan zien bezoekers dat er al klanten voor zijn gegaan die tevreden zijn met hun broeken."

Duurzaamheid op maat

Dat FLRD Atelier uniek is, is wel duidelijk. De broeken worden op maat gemaakt, zodat ze altijd perfect zitten. Daarnaast is er geen voorraad. De broeken worden pas gemaakt ná het maken van een bestelling. "Ik ben heel erg bezig met duurzaamheid. Alles wordt op bestelling gemaakt van gecertificeerde stoffen. Van reststoffen maak ik scrunchies, om afval te voorkomen," vertelt Lonneke. 

Benieuwd naar de flared broeken? Neem een kijkje op flrd.nl en kies voor een duurzame flared broek op maat.

Andere webhelden

Ontdek meer verhalen van ondernemers

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

New Life Coaching

Juli 2024

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Goejenhandel

Januari 2024

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Agile Professionals

December 2023

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Broox Visuals

Juni 2023

Kom jij hier binnenkort tussen te staan?
Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Bedrijfscatering Utrecht

Mei 2023

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Wielersticker

April 2023

Hoor jij bij de Hostnet Webhelden?

Pak je moment of fame. Geef jouw WordPress-website (of webshop) op en win een artikel waarin je jouw succesverhaal vertelt. En een post op onze socialmedia-kanalen. Klaar voor? Doe vandaag nog mee. Al onze Webhelden ontvangen een bol.com-cadeaubon ter waarde van € 25,-!

Hoe werkt het?
Vul hieronder jouw website-url en e-mailadres in en klik op ‘Verstuur’. Onze jury, bestaande uit marketeers, communicatieprofessionals en designers, beoordeelt of je bij onze Webhelden hoort. Heb je gewonnen? Dan zetten wij jouw website in de schijnwerpers. Let op: over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.