5 voordelen van zakelijke e-mail via Microsoft Exchange en Outlook

Lysanne Hopman
leestijd
5 voordelen van zakelijke e-mail via Microsoft Exchange en Outlook

Wil je slim werken? En ben je op zoek naar zakelijke e-mail, waarbij een agenda zit inbegrepen? Dan is Microsoft Exchange in combinatie met Outlook een slimme zet. Maar wat is het precies? En welke voordelen hebben beiden? Je leest alle ins en outs in dit artikel!

Wat is Microsoft Exchange?

Exchange is een protocol van Microsoft dat verbinding maakt met de mailservers waarmee je mailt. Daarnaast worden al jouw e-mails, agenda’s en contactpersonen automatisch gesynchroniseerd. Hierdoor blijf je op al jouw apparaten up-to-date. Dat is handig als je bijvoorbeeld vaak onderweg bent of e-mail checkt op zowel je mobiel als laptop. Tot slot kun je dankzij Exchange mailen met je eigen domeinnaam.

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Inclusief gratis installatiehulp en 1 TB opslagruimte.

Wat is Outlook?

De functionaliteiten van Exchange gebruik je onder andere via het bekende mailprogramma Outlook. Met Outlook beheer je e-mails, agenda’s, bestanden en contactpersonen op 1 plek. Outlook bereik je, afhankelijk van je Microsoft 365-abonnement, via de Office 365-app of online.

Is Outlook hetzelfde als Microsoft Exchange?

Vaak wordt Microsoft Exchange verward met Outlook. Maar het is niet hetzelfde. Exchange is een protocol dat jouw e-mail, agenda’s en contactpersonen via een netwerk beheert, synchroniseert en opslaat.

Outlook is een e-mailprogramma waarmee je die e-mail, agenda’s en contactpersonen van Exchange beheert. Binnen Microsoft 365 werken Exchange en Outlook met elkaar samen, zodat jij geniet van de beste mailervaring.

5 voordelen van Microsoft Exchange en Outlook

Microsoft Exchange heeft in combinatie met Outlook veel voordelen. Hieronder benoem ik er 5.

1. Je bent altijd en overal bereikbaar

Als eerste houd je eenvoudig contact met collega’s en klanten. Dit komt omdat je vanaf elke plek, op elk moment kunt mailen met je eigen zakelijke e-mailadres. Dat is handig als je internationale klanten hebt of op zakenreis bent.

2. Een persoonlijke Postvak IN

Met Outlook geniet je van een eigen Postvak IN met handige en slimme functies. Je bekijkt, verstuurt en doorzoekt eenvoudig en georganiseerd je mail. Daarnaast ontvang je in jouw persoonlijke prioriteiten Postvak IN urgente berichten direct bovenaan. Ook past het postvak zich aan naar jouw werkstijl.

3. Je bent altijd synchroon

Al jouw e-mails, agenda’s en contactgegevens synchroniseren realtime op je apparaten. Hierdoor ben je 24/7 up-to-date, waar je ook bent.

4. Je plant makkelijk afspraken

Nog een voordeel: via Outlook plan en beheer je jouw afspraken in een handomdraai. Boek je een vlucht of hotelreservering? Je ontvangt in jouw agenda bijpassende suggesties op basis van de locatie. Dat is heel handig!

5. Samenwerken gaat eenvoudig

Tot slot heb je met Microsoft Exchange en Outlook altijd inzicht in met wie je samenwerkt. Zowel met de mensen binnen als buiten je organisatie. Je werkt met elkaar gemakkelijk aan belangrijke bestanden en je krijgt direct toegang tot de OneDrive-opslag. Ook heb je toegang tot gedeelde agenda’s, contactpersonen en bestanden. Zo krijg je samen meer werk gedaan in minder tijd.

Microsoft Exchange

Hoe kan ik Microsoft Exchange gebruiken?

Wil je Microsoft Exchange gebruiken in combinatie met Outlook? Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is:

 • een domeinnaam;
 • een Business Basic- of Business Standard-abonnement.

Het verschil tussen Business Basic en Business Standard zit in de Office 365-apps (Word, Excel, PowerPoint, et cetera). Bij Business Standard installeer je de apps op 5 apparaten per gebruiker. Je kunt overal aan de slag op je pc, Mac, mobiel of tablet. Bij Business Basic kun je de online versies van de Office 365-apps gebruiken. Bij beide abonnementen zit Outlook inbegrepen.

Product
v.a. 6 , 50 p/m

Microsoft 365

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Samen of individueel.

 • Zorgeloos overstappen, ook in het weekend
 • Gratis installatiehulp t.w.v. € 50
 • Effectief samenwerken met teamleden
 • Nieuwste versie van de Office 365-apps
 • Online werken met Office 365-apps
 • 1 TB online opslag

Wat kost Microsoft Exchange?

Hoeveel Microsoft Exchange kost, hangt af van welk abonnement en welke looptijd je kiest. Je kunt kiezen uit een looptijd van 1 maand of 1 jaar. Kies je voor 1 jaar? Dan krijg je korting.

Hoeveel kost een domeinnaam?

Uiteraard heb je ook een domein nodig als je wilt mailen met je eigen domeinnaam. Kies je voor een .nl domeinnaam? Bij Hostnet krijg je in het eerste jaar altijd een aantrekkelijke korting, daarna betaal je jaarlijks € 14. Schaf je een .online domeinnaam aan? Dan betaal je het eerste jaar € 5 en daarna jaarlijks € 45.

Ik hoop dat dit artikel duidelijk voor je was. Wil je meer weten over Microsoft Exchange en Outlook? Of heb je vragen over Microsoft 365? Je kunt 7 dagen per week bij onze Klantenservice. Of laat hieronder een reactie achter.

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Inclusief gratis installatiehulp en 1 TB opslagruimte.
Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman werkte tot voor kort als SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk als op haar lifestyleblog.

Reacties 2
 • Wij zijn Exchange met mimecast gaan gebruiken maar ik kan nu mijn oude mails met een taak niet meer vinden?

  Is dit op te lossen?

  • Hoi André,

   Bedankt voor je vraag. Om je beter te kunnen helpen, kun je het best contact opnemen met onze Klantenservice: 020-7500800. Onze medewerkers kijken direct met je mee.

   Groetjes,

   Lysanne

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet