De 5 beste tips om direct te starten met Microsoft 365

Lysanne Hopman
leestijd
De 5 beste tips om direct te starten met Microsoft 365

Je hebt besloten om Microsoft 365 (voorheen Office 365) aan te schaffen voor jouw business. Goede keuze! Om ervoor te zorgen dat jij een kickstart maakt, geef ik je in dit artikel 5 Microsoft 365-tips. Zo kun je direct aan de slag met deze online bedrijfssoftware!

Weet je nog niet welk abonnement je moet kiezen? Dan is het verstandig om eerst de abonnementen van Microsoft 365 te vergelijken.

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Inclusief gratis installatiehulp en 1 TB opslagruimte.

1. Activeer je Microsoft 365-abonnement

Werk je voor het eerst met Microsoft 365? Wees je er dan bewust van dat de installatie net even anders werkt dan je gewend bent. Microsoft 365 installeer je namelijk niet zoals je vroeger via cd-roms deed. Wat je wel doet, is jouw abonnement activeren door in te loggen in de Microsoft 365-omgeving. Ben je ingelogd? Dan kun je Microsoft 365 naar jouw persoonlijke voorkeuren instellen en eventueel extra gebruikers toevoegen.

Goed om te weten: Microsoft 365-updates gaan automatisch. Daar heb je dus geen omkijken naar. Zo kun je lekker verder werken.

2. Koppel je domeinnaam aan jouw abonnement

Bij een eigen onderneming kan een zakelijk e-mailadres niet ontbreken. Je straalt namelijk professionaliteit uit naar jouw contacten. Daarom is een van mijn andere Microsoft 365-tips: koppel je domeinnaam aan jouw abonnement. Hierdoor mailen jij en je collega’s vanuit jullie bedrijfsnaam. Bijkomend voordeel: afspraken plannen en documenten delen (met klanten) gaat ook eenvoudiger.

Hulp nodig met koppelen?

Heb je een domeinnaam en Microsoft 365 bij Hostnet aangeschaft? Dan kun je eenvoudig jouw domeinnaam koppelen aan Microsoft 365. Mocht je er niet uitkomen, dan staan onze vakkundige medewerkers van de Klantenservice voor je klaar om te helpen! Staat jouw domeinnaam bij een andere hostingprovider geregistreerd? Neem dan voor het koppelen contact op met je eigen provider.

3. Geef je collega’s toegang tot Microsoft 365

Efficiënt samenwerken met collega’s gaat een stuk makkelijker als zij ook toegang hebben tot Microsoft 365. Je kunt nieuwe gebruikers aanmaken in Microsoft 365 via je eigen beheeromgeving.

Altijd, overal en op elk apparaat toegang

Wil je optimaal profiteren van werken met Microsoft 365? Bij de abonnementen Business Standard en Microsoft 365-apps installeer je de Office 365-apps ook op je tablet en mobiel. Wanneer je inlogt met jouw gebruikersnaam en wachtwoord heb je altijd, overal en op elk apparaat toegang tot je documenten. Of start je een meeting en beheer je jouw mail. Dat is handig als je onderweg bent of op bezoek bij een klant!

Tip: Lees alles over 7 minder bekende Microsoft 365-functies. Of ontdek 3 voordelen van Microsoft 365.

Toegang tot Microsoft 365

4. Bepaal welke data mee moet

Met Microsoft 365 hoef jij je geen zorgen te maken dat je te weinig opslagruimte hebt. Je krijgt namelijk 1 TB opslagcapaciteit voor OneDrive. In theorie kun je dus al jouw documenten hierin opslaan.

Haal een bezem door je mappen

De vraag is echter of je ook echt alle documenten mee wilt nemen. Is het overstappen naar Microsoft 365 niet de uitgelezen kans om een bezem door je mappen te halen? Bijvoorbeeld die proces-update waar al 5 jaar niemand meer naar heeft gekeken. Als je weet welke documenten mee moeten, plaats je deze eenvoudig in OneDrive. De nieuwe documenten die je aanmaakt, worden hierin ook opgeslagen. Zo heb je 1 centrale plek waar je altijd en overal toegang tot hebt.

5. Werk veilig in de cloud

Met Microsoft 365 werk je veilig in de cloud. Microsoft stelt namelijk hoge veiligheidseisen aan het platform. Dit betekent echter niet dat er geen rol voor jou is weggelegd. Ik raad je aan om een sterk wachtwoord te gebruiken dat je niet voor andere doeleinden gebruikt. Daarnaast is het verstandig om regelmatig je wachtwoord aan te passen. Meer beveiligingstips voor Microsoft 365 lees je op onze Helpdesk.

5 Microsoft 365-tips in een notendop

Zo. Je hebt 5 Microsoft 365-tips ontdekt en weet nu wat je kunt verwachten. Wil je meer uit Microsoft 365 halen? Bekijk dan onze Microsoft 365-handleidingen op de Helpdesk. Heb je liever geen omkijken naar de installatie van je abonnement? Bij Hostnet profiteer je van gratis installatiehulp ter waarde van € 50. Een van onze experts kijkt live op jouw scherm mee en helpt je met de juiste instellingen. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice.

Heb jij nog Microsoft 365-tips? Laat het hieronder weten in een reactie!

Product
v.a. 6 , 50 p/m

Microsoft 365

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Samen of individueel.

  • Zorgeloos overstappen, ook in het weekend
  • Gratis installatiehulp t.w.v. € 50
  • Effectief samenwerken met teamleden
  • Nieuwste versie van de Office 365-apps
  • Online werken met Office 365-apps
  • 1 TB online opslag
Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman werkte tot voor kort als SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk als op haar lifestyleblog.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet