Microsoft 365 vergelijken: welk abonnement past bij mij?

Lysanne Hopman
leestijd
Microsoft 365 vergelijken: welk abonnement past bij mij?

Wil jij aan de slag met Microsoft 365 (voorheen Office 365)? Dan kom je direct voor een keuze te staan: een abonnement kiezen. Want welke past nou het best bij jou of je organisatie? Geen nood. In dit artikel kun je de abonnementen van Microsoft 365 vergelijken, zodat je direct een passende kiest. Laten we beginnen!

Microsoft 365-abonnementen voor iedereen

Voor elke doelgroep heeft Microsoft een passend Microsoft 365-abonnement. Of je het nu privé of zakelijk wilt gebruiken. Zo kan iedereen gebruikmaken van de handige Office 365-apps, zoals Word, Excel en PowerPoint.

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Inclusief gratis installatiehulp en 1 TB opslagruimte.

Speciaal voor de zakelijke markt: Microsoft 365 Business

Voor ondernemers heeft Microsoft speciale Business-abonnementen. Dit zijn:

 • Microsoft 365 Business Basic
 • Microsoft 365 Business Standard
 • Microsoft 365-apps

Met bovenstaande abonnementen kun je eenvoudig werken aan jouw business. Of samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers. Thuis, op kantoor of onderweg. Niet geheel onbelangrijk: je kunt jouw domeinnaam koppelen aan Microsoft 365. Hierdoor mail je met jouw eigen domeinnaam. Zeg nu zelf: dat ziet er professioneler uit dan een e-mailadres met @hotmail.com of @gmail.com.

Tip: Bestel jouw Microsoft 365 Business-abonnement en domeinnaam bij Hostnet. Zo beheer je jouw diensten eenvoudig op 1 plek.

Welke functies vind ik belangrijk?

Voordat het tijd is om een geschikt Microsoft 365-abonnement te kiezen, is het handig om jezelf af te vragen welke functies je belangrijk vindt. Op basis daarvan beslis je makkelijker welk abonnement het best past in jouw situatie. Beantwoord vragen als: Wil je mailen met je eigen domeinnaam en jouw agenda makkelijk bijhouden? Wil je Office 365-apps online gebruiken of (ook) op je mobiel, tablet, Mac of pc? En wil je eenvoudig samenwerken met collega’s?

Microsoft 365 vergelijken: een overzicht

Nu wil je vast weten welke apps en extra’s zijn inbegrepen bij de verschillende abonnementen. Ik heb hieronder een handig overzicht voor je gemaakt. Hiermee kun je de abonnementen van Microsoft 365 vergelijken.

Tip: Klik op de afbeelding. Zo vind je meer informatie over de verschillende Office 365-apps.

microsoft 365 hostnet

Microsoft 365-abonnementen vergelijken: de overeenkomsten

Ben je er nog niet helemaal uit? Ik zet de overeenkomsten graag voor je op een rij. Bij elk abonnement zitten de Office 365-apps inbegrepen die je online via je browser kunt gebruiken. Hiermee beschik je altijd over de laatste versie van onder andere:

 • Word;
 • Excel;
 • PowerPoint;
 • Outlook.

Daarnaast heeft elk abonnement een beheerdersaccount. Hiermee koppel je gebruikers aan accounts en stel je gebruikersrechten in. Bij alle Business-abonnementen ontvang je standaard 1 TB opslagruimte in OneDrive. Zo sla je gemakkelijk bestanden op die je toegankelijk kunt maken voor bijvoorbeeld collega’s, klanten of leveranciers.

Microsoft 365-abonnementen vergelijken: de verschillen

Tot zover de overeenkomsten. Verschillen zijn er natuurlijk ook. Pak hiervoor de antwoorden die je op de eerdere vragen hebt opgeschreven.

Mailen met je eigen domeinnaam

Wil je mailen met je eigen domeinnaam? Kies dan voor Microsoft 365 Business Basic of Business Standard. Bij beide abonnementen zit Microsoft Exchange inbegrepen. Je kunt eenvoudig je agenda bijhouden, en beschikt over 50 GB e-mailopslag, gedeelde agenda’s en een virus- en spamfilter.

Office 365-apps online en offline gebruiken

Wil je de Office 365-apps zowel online als offline gebruiken op je mobiel, tablet, Mac of pc? Ga dan voor Business Standard. Als je uit de voeten kunt met de online versies, dan is Business Basic jouw abonnement.

Microsoft 365 vergelijken

Samenwerken met collega’s

Is eenvoudig kunnen samenwerken met je collega’s een pre? Kies dan voor Microsoft 365 Business Basic of Business Standard. Je beschikt over handige functies om efficiënter samen te werken met anderen, zoals Microsoft Teams, Exchange, Sway, Planner, Yammer, Teamsites, SharePoint en Delve. Ben je zzp’er? Dan kun je uit de voeten met Microsoft 365-apps.

Leestip: Ontdek 7 minder bekende functies van Microsoft 365.

Het gemak van Hostnet

Ben je eruit welk Microsoft 365-abonnement het best bij jou past? Dan wil je natuurlijk meteen starten. Om te voorkomen dat je tijd kwijt bent aan allerlei ingewikkelde technische zaken, kun je jouw abonnement bij Hostnet aanschaffen. Wij installeren jouw Microsoft 365-omgeving, zodat je daar verder geen omkijken naar hebt.

Loop je daarna nog ergens tegenaan? Dan staat onze Klantenservice 7 dagen per week voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Een extraatje: gratis installatiehulp

Ik heb nog iets extra’s voor je. Wanneer je Microsoft 365 bij Hostnet bestelt, ontvang je gratis installatiehulp ter waarde van € 50. Een van onze experts kijkt live op jouw scherm mee en helpt je met de juiste instellingen. Daarna kun jij snel aan het werk. Wel zo simpel.

Is het Microsoft 365 vergelijken gelukt? Of heb je nog vragen? Laat hieronder een reactie achter. Veel succes!

Nog niet overtuigd? Lees de 3 voordelen van Microsoft 365.

Product
v.a. 6 , 50 p/m

Microsoft 365

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Samen of individueel.

 • Zorgeloos overstappen, ook in het weekend
 • Gratis installatiehulp t.w.v. € 50
 • Effectief samenwerken met teamleden
 • Nieuwste versie van de Office 365-apps
 • Online werken met Office 365-apps
 • 1 TB online opslag
Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman werkte tot voor kort als SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk als op haar lifestyleblog.

Reacties 6
 • Ik ben zzp-er en werk thuis op 2 computers Mac en Windows en op locatie op de Mac laptop. Soms werk ik op laptop en PC tegelijk. Als ik Office 365 wil aanschaffen, welk abonnement is dan het meest praktische voor mij?

 • Beste E Paol,

  Op basis van jouw omschrijving kan je het beste een Business-pakket nemen. Hiermee heb je de Office-programma’s online beschikbaar op al je mobiele apparaten, zoals tablet en smartphone.

  Mocht je nog twijfelen of vragen hebben, dan kan je het beste even telefonisch contact opnemen met onze klantenservice of via de chat, WhatsApp of e-mail: https://www.hostnet.nl/klantenservice/vraag-stellen

 • Hallo Anton,
  Ik heb als zzp’er op verschillende momenten verschillende andere zzp’ers aan de slag po projecten. Zij hebben dan ook toegang nodig tot documenten en de samenwerkings mogelijkheden binnen 365 klinken dan goed. Maar de samenstelling en duur wisselt. Wat is handige pakketkeuze dan?
  Tevens heb ik een vraag over verschil essentials en premium. Bij de eerste heb ik het niet direct op mijn laptop staan maar moet eerst inloggen? (Ik wil graag toegang via mijn laptops en smartphone) en hoe verhouden deze functionaliteiten dan wanneer ik met andere (wisselende) mensen werk op projectbasis (zoals al aangegeven).
  Txs voor je reactie

  • Beste Chris,

   Dankjewel voor je reactie. OneDrive is uitstekend geschikt om documenten te delen en anderen toegang tot te geven. Je kunt een document of map delen door een link aan te maken, en deze direct per e-mail te versturen. De gebruiker waarmee je de link deelt, hoeft zelf geen Office 365-pakket te hebben. De keuze voor je pakket is hier dus niet afhankelijk van. Alle 3 de pakketten zijn hierin gelijk.

   Bij het Office 365 Business Essentials-pakket krijg je geen licentie voor de Office 2016-apps. Maar als je zelf al een licentie hebt, kun je jouw e-mailadres in je bestaande Office-installatie toevoegen en gebruiken. Bij de Business Premium-variant krijg je wel een licentie voor de Office-apps, en kun je de applicaties via je Office-dashboard downloaden en installeren.

   Mocht je nog vragen hebben, kun je het beste contact opnemen met onze Klantenservice via 020-7500800. Dan helpen we je graag verder met het maken van je keuze.

   Met vriendelijke groet,

   Dave

 • Beste Anton,

  Wat gebeurt er met de Office documenten die nu op apparaten staan, nl een Mac en een PC? Het gaat om 2 verschillende mappen met docs. En wat met de emails die ik heb opgeslagen in Outlook? Ik wil dezelfde emailadressen behouden die ik nu heb.
  Met vriendelijke groet Frans

  • Beste Frans,

   De Office 365-documenten die je nu op je pc hebt staan, blijven er gewoon staan. Je kunt jouw Microsoft 365-abonnement dus naast jouw persoonlijke documenten en e-mailadres instellen, zonder dat ze elkaar bijten. Mocht je hulp nodig hebben bij het instellen van je Microsoft 365-account, dan kun je altijd contact opnemen met onze Klantenservice.

   Met vriendelijke groet,

   Jasper

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet