Online werken? Ontdek deze 3 voordelen van Microsoft 365

Camiel Cornelissen
leestijd
Online werken? Ontdek deze 3 voordelen van Microsoft 365

Steeds meer ondernemers stappen over naar bedrijfssoftware om online te werken. Niet zo vreemd, want het biedt je veel voordelen. Zeker als je kiest voor een passende oplossing met uitgebreide mogelijkheden. Zoals Microsoft 365 (voorheen Office 365). Wil je online bedrijfssoftware aanschaffen, maar twijfel je of het bij jouw business past? In dit artikel vind je 3 voordelen van Microsoft 365 voor gebruikers.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is software voor bedrijven, het onderwijs en thuisgebruik. Het is bedacht om het beste uit je studie, werk en dagelijks leven te halen op een veilige en efficiënte manier.

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Inclusief gratis installatiehulp en 1 TB opslagruimte.

Waarom Microsoft 365?

Met Microsoft 365 haal je meer uit jouw business. Deze online bedrijfssoftware maakt het mogelijk om veilig en efficiënt te werken in de cloud. Je hebt toegang tot de vertrouwde Office 365-apps waarmee je eenvoudig documenten deelt met klanten en collega’s. Daarnaast beheer je eenvoudig jouw mail, agenda en contactpersonen.

3 voordelen van Microsoft 365

Zoals ik al eerder schreef, biedt Microsoft 365 veel voordelen. Hieronder behandel ik de 3 belangrijkste.

1. Je bent nooit meer bestanden kwijt

Dit is de schrik van elke ondernemer: je laptop is gestolen. Of een van je medewerkers heeft per ongeluk koffie op zijn computer gemorst en het apparaat werkt niet meer. Natuurlijk is het hartstikke vervelend als een duur apparaat weg is of het niet meer doet. Toch is het verliezen van belangrijke bedrijfsdocumenten een groter probleem. Om deze reden is het aan te raden om eens bedrijfssoftware te vergelijken. Zo kun je online werken en op afstand bestanden verwijderen, mocht dat nodig zijn.

Altijd en overal toegang

Een van de voordelen van Microsoft 365 is dat je jouw bestanden nooit meer kwijt bent. Je hebt altijd en overal toegang op zowel je pc en Mac als mobiel en tablet. Wacht je op een afspraak? Dan kun je ondertussen verder aan de slag. Werk je (een dag) thuis? Ook dat is geen probleem. En ben je onderweg? Dan check je eenvoudig jouw e-mail of agenda met Microsoft Exchange en Outlook.

Voordelen Microsoft 365

2. Je hebt altijd toegang tot de laatste versie

Hoe vaak ben jij samen met jouw collega’s tegelijkertijd op kantoor? Tegenwoordig is dit bijna nooit meer het geval. Je kunt namelijk ook bij de klant verder werken. Of thuis aan de slag. En ik geef het toe: het is best fijn om thuis je taken af te maken, zodat je daarna op tijd naar yoga of de sportschool kunt gaan.

Wat is de laatste versie?

Verstuur je dagelijks bestanden heen er weer via de mail? Dan komt het vast wel eens voor dat er onderling verwarring ontstaat over wat de laatste versie is. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de tijd die het kost om 2 versies met elkaar te integreren. Dat kan beter en efficiënter, vind je niet?

Efficiënt werken

Een bijkomend voordeel van Microsoft 365: met de Office 365-apps, zoals SharePoint, OneDrive en Microsoft Teams, kun je efficiënt met je werk aan de slag. Hoe? Al jouw bestanden worden online centraal opgeslagen, zodat je altijd toegang hebt tot de laatste versie. Dat is fijn, want zo werk je slimmer samen en bereik je sneller het gewenste eindresultaat. Zeg nu zelf, dat bespaart veel tijd!

Tip: Lees alles over 7 minder bekende functies van Microsoft 365. Of ontdek 5 Microsoft 365-tips om het meest uit je abonnement te halen!

3. Je hoeft je geen zorgen te maken als je offline bent

We zijn vaker dan ooit online. Toch kan het gebeuren dat je ineens offline bent. Geen zorgen. Je kunt best even offline gaan als je gebruikmaakt van bedrijfssoftware. Bij de abonnementen Business Standard en Microsoft 365-apps kun je aan jouw documenten blijven werken wanneer je internetverbinding wegvalt. Je wijzigingen worden namelijk offline bijgehouden. Dus zodra jouw apparaat weer internetverbinding heeft, wordt het bestand direct bijgewerkt. Wel zo simpel!

Aan de slag met Microsoft 365

Zo. Je hebt 3 Microsoft 365 voordelen ontdekt. Ben je overtuigd en wil je direct beginnen met deze online oplossing? Dan kun je onze zakelijke abonnementen van Microsoft 365 vergelijken en ze direct bestellen op onze website. Twijfel je nog of je moet overstappen naar Microsoft 365? Neem dan gerust contact op met onze vakkundige medewerkers van de Klantenservice. Of laat hieronder een reactie achter!

Product
v.a. 6 , 50 p/m

Microsoft 365

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Samen of individueel.

 • Zorgeloos overstappen, ook in het weekend
 • Gratis installatiehulp t.w.v. € 50
 • Effectief samenwerken met teamleden
 • Nieuwste versie van de Office 365-apps
 • Online werken met Office 365-apps
 • 1 TB online opslag
Delen
Camiel Cornelissen

Camiel was tot voor kort Proposition Manager bij Hostnet. Als Proposition Manager streefde hij er dagelijks naar producten van Hostnet zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoeften van de klant.

Reacties 2
 • Hoe kan ik zien of ik al office 365 heb, ik heb namelijk het idee dat ik het al heb of heb je ook een offline versie?

  • Beste meneer Leensen,

   Om te controleren welke dienst je hebt, log je in bij Mijn Hostnet ( https://mijn.hostnet.nl ). Vervolgens kun je bij ‘Diensten’ een overzicht bekijken.

   Ik heb jouw e-mailadres alvast gecontroleerd. Hier heb je nog geen Office 365 voor. Je gebruikt onze eigen maildienst.

   Wil je Office 365 voor dit domein bestellen? Kijk dan op https://www.hostnet.nl/online-werken/microsoft-365.

   Met vriendelijke groet,

   Thomas

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet