Je website laten verhuizen, hoe werkt dat precies?

Linda Bakker
leestijd
Je website laten verhuizen, hoe werkt dat precies?

Het afgelopen jaar zijn er meer dan 1000 websites naar Hostnet verhuisd. Binnen Hostnet hebben we een speciaal verhuisteam aangesteld, dat dagelijks bezig is met het verhuizen van websites. Maar wat gebeurt er precies achter de schermen bij een websiteverhuizing? In dit artikel leggen we je uit hoe het verhuisteam te werk gaat.

Verhuizing aanvragen

Je kunt eenvoudig zelf een websiteverhuizing aanvragen. Dit kan via onze website, maar is ook aan te vragen via onze Klantenservice. Hierbij worden een aantal basisgegevens van je gevraagd, waarna het verhuisproces in werking wordt gezet.

Draait jouw website op WordPress-hosting en wil je ‘m verhuizen? Dan kun je ook jouw WordPress-website verhuizen door Hostnet.

Gegevens

Na de aanvraag sturen wij je direct een e-mail waarin we je vragen naar een aantal logingegevens van je huidige website. Deze gegevens hebben wij nodig om later de bestanden van jouw huidige website te kunnen downloaden.

Nadat wij alle gegevens hebben ontvangen, controleren wij of deze daadwerkelijk correct zijn. Wanneer deze niet correct blijken te zijn, nemen wij direct contact met je op. Zo ontstaat er geen vertraging. Als alle gegevens correct zijn, dan gaan we de website overzetten.

Alles correct, starten maar

We proberen websiteverhuizingen altijd zoveel mogelijk in het weekend te doen. Mocht je de voorkeur hebben voor een ander moment, dan kan dit altijd worden besproken met het verhuisteam.

Het team gebruikt verschillende manieren voor het verhuizen van een website, afhankelijk van wat het beste past bij de website:

 • Kopiëren van je websitebestanden en database(s)
  Deze manier gebruikt het verhuisteam in 90% van de gevallen. Ze kopiëren dan letterlijk de complete website en plaatsen deze op de nieuwe locatie.
 • Plug-ins
  Soms kun jij, en het verhuisteam daardoor dus ook, niet bij de server of database van je website komen. Als dit het geval is, dan proberen we plug-ins te installeren om via deze weg je website te kopiëren.
 • Back-up
  Mocht bovenstaande optie ook niet lukken, dan hebben we een helpende hand van jou nodig. We vragen je dan of jij, of jouw oude hostingprovider, een back-up van de website kan maken, en deze naar ons toe kan sturen. Wij zorgen er vervolgens voor dat alles weer goed op de nieuwe locatie wordt geplaatst.

Testen

Als alle bestanden zijn overgezet, dan begint voor het verhuisteam het leukste gedeelte: het testen en juist afstellen van de website. Voornamelijk bij cms’en als WordPress en Joomla! zijn er veel instellingen die anders worden ingesteld op verschillende locaties. Ons verhuisteam test de website van a tot z en zorgt ervoor dat de technische instellingen zo staan ingesteld, dat de website optimaal draait bij Hostnet.

Klaar

Nadat de website verhuisd is, zal het verhuisteam dit bij je aangeven. Je kunt dan zelf je domeinnaam laten doorverwijzen naar de ‘nieuwe’ website. Weet je niet hoe dit moet? Geen probleem! Wij sturen je namelijk een e-mail met uitleg. Het is met 1 druk op de knop geregeld. Zo bepaal je zelf wanneer de website van je oude hosting naar de hosting van Hostnet overgaat.

Let op: Houd er rekening mee dat je e-mail vaak nog op de oude hosting staat. Je kunt deze zelf overzetten, maar in overleg kan het verhuisteam dit ook voor je doen.

Easy as 1, 2, 3

Zoals je hebt kunnen lezen, hoef je je geen zorgen te maken bij een websiteverhuizing. Het verhuisteam neemt al je zorgen uit handen. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is de verhuizing aan te vragen en de juiste gegevens aan te leveren.

Heb je vragen of wil je meer weten over websiteverhuizingen? Dan kun je 7 dagen per week contact met de Klantenservice opnemen. Zij kunnen alle vragen over verhuizen beantwoorden.

Delen
Linda Bakker

Linda werkt als Customer Communications Manager bij Hostnet. Ze is dagelijks bezig met het verbeteren van onze klantenservice-communicatie: van helpdeskartikelen tot e-mails en van webpagina’s tot veelgestelde vragen.

Reacties 4
 • Ik heb een domeinnaam via Hostnet, JE-FOTOGRAFIE.NL , deze verwijst naar een website die ik host op mijn eigen server.
  Nu bezit ik nog een domeinnaam “OneTimePictures.nl” via Webnode. De website bij Webnode is niet meer in gebruik. Graag zou ik de domeinnaam “OneTimePictures.nl” laten doorverwijzen naar de website op mijn eigen server.

  Van Webnode heb ik een verhuiscode ontvangen. Kan ik dat via Hostnet regelen…?

  • Hoi Jos!

   Dat kan zeker via ons worden geregeld. Op de volgende pagina kunt u een bestelling plaatsen om uw domein te verhuizen: https://www.hostnet.nl/domeinnamen/domeinnaam-verhuizen

   Nadat de bestelling is verwerkt, ontvangt u een e-mail via waar u de verhuiscode in kunt voeren. Het domein wordt dan direct naar ons toe verhuisd. U ontvangt inloggegevens voor Mijn Hostnet en kunt in deze omgeving gratis de koppeling met uw eigen server maken!

 • Hosting: Je betaalt de eerste 6 maanden slechts 5,- per maand.
  Maar wat betaal je daarna? en is dat incl. de mobiele website?

  • Beste Rami,

   Dankjewel voor je reactie. Bij een websiteverhuizing plaatsen we je website op een Webhosting Pro-pakket. Na de eerste 6 maanden betaal je voor dit pakket € 7,50 per maand exclusief btw. Of je daarbij ook een mobiele website hebt, is volledig afhankelijk van hoe je huidige website is gebouwd. Als je bijvoorbeeld nu al een responsive WordPress-thema gebruikt voor je website, dan nemen we deze uiteraard voor je mee.

   Mocht je hierover nog vragen hebben, kun je contact opnemen met onze Klantenservice via 020-7500800.

   Met vriendelijke groet,

   Dave

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet