Registreer voordelig jouw .at domeinnaam

.at
27 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.AT domein registreren bij Hostnet

Wil je Oostenrijkse .at domeinnamen registreren? Je controleert hierboven of het .at domein dat jij wilt registreren nog beschikbaar is voor registratie. Vervolgens regel je binnen enkele stappen jouw .at domeinregistratie inclusief DNS-beheer en Wijziging nameservers. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gelijk online hosting, e-mail of een eigen server bij Hostnet te bestellen. Alles snel, makkelijk en betrouwbaar.

.AT: Oostenrijkse domeinen

.AT is het country code Top Level Domain (ccTLD) van Oostenrijk. In 1988 nam de Universiteit van Wenen de .at extensie onder haar hoede en werd verantwoordelijk voor de uitgifte van .at domeinnamen. In de begintijd van de .at extensie golden er strenge regels voor het registreren van deze domeinnaam. In 1997 vond er een liberalisatie van .at domeinregistraties plaats en sindsdien is een grote toename te zien in het aantal geregistreerde .at domeinnamen.

Uitgevende instantie van .at domeinnamen: nic.at

In 1998 werd nic.at de nieuwe uitgevende instantie van de Oostenrijkse .at domeinen. Nic.at kreeg de verantwoording voor de registratie en administratie van de .at domeinnaam. Op 10 januari 2011 werd het miljoenste .at domein geregistreerd, een mijlpaal voor de Oostenrijkse .at domeinnaam. Tien jaar eerder stond de teller op slechts 224.803 .at domeinen. Voor de registratie van .at domeinen werkt Hostnet samen met OpenSRS - Tucows. OpenSRS - Tucows onderhoudt goede contacten met nic.at en is gerechtigd om op een adequate manier .at domeinen voor jou vast te leggen.

.AT domeinnaam: voor wie?

Net zoals het .nl domein zeer populair is onder Nederlanders zijn Oostenrijkse .at domeinnamen erg gewild onder de Oostenrijkers zelf. Daarnaast worden .at domeinen geregistreerd door bedrijven, instellingen en organisaties die zijn gevestigd in Oostenrijk of die het Oostenrijkse publiek willen aanspreken. Maar ook voor bedrijven en particulieren die zakelijke relaties hebben in Oostenrijk is de .at extensie interessant. Kortom, er zijn genoeg redenen om een Oostenrijkse .at domeinnaam te kopen.

Voorwaarden .at domeinen

Het is voor iedereen mogelijk een .at domeinnaam te registreren. Er zijn geen restricties verbonden aan waar een aanvraag vandaan komt of wie het .at domein aanvraagt. Bedrijven, instellingen, organisaties en particulieren mogen een .at domein aanvragen en registreren. Voor de .at domeinnaam zelf geldt echter wel een aantal voorwaarden. Zo moet de .at naam uit minimaal 3 karakters bestaan en mag de domeinnaam uit niet meer dan 63 karakters worden opgebouwd. De karakters die zijn toegestaan voor een .at domein zijn alle letters uit het alfabet (a-z), alle cijfers van 0-9 en het minteken (-). Een .at domeinnaam mag niet beginnen en eindigen met het minteken.

Controleer en registreer jouw .at domeinnaam bij Hostnet

Bestel jouw .at domein voordelig en snel bij Hostnet. Via de online domeinchecker controleer je binnen enkele seconden of de door jou gewenste .at domeinnaam vrij is voor registratie. Is het .at domein beschikbaar? Maak jouw .at domeinregistratie vervolgens definitief door online de stappen te volgen. Zodra de aanvraag voor je .at domeinnaam bij ons binnenkomt, sturen wij deze door naar onze partner in domeinregistraties OpenSRS - Tucows. Zij regelen jouw .at domeinregistratie gelijk na ontvangst. Je ontvangt per een e-mail een bevestiging van de registratie van jouw .at domeinnaam.

E-mailen met je .at e-mailadres

Je bent in het bezit van een .at domein en wat nu? Een van de meest gebruikte toepassingen van een domeinnaam is het gebruik van e-mail. Als je alleen gebruik wil maken van e-mail onder je .at domeinnaam en nog geen .at website wilt plaatsen, bestel je een van de e-mailpakketten van Hostnet. Met een e-mailpakket kan je gebruikmaken van e-mailfunctionaliteiten onder jouw .at domein, zoals e-mail verzenden en ontvangen. Daarnaast krijg je onder andere een virusscanner en spamfilter. Omdat je ook toegang krijgt tot webmail, kun je overal ter wereld e-mailen onder jouw .at domeinnaam.

Je eigen .at website publiceren

Een andere veel gebruikte toepassing van een domeinnaam is het plaatsen van een website op het web. Wil je jouw eigen .at website publiceren? Bij Hostnet heb je een ruime keuze in webhostingpakketten. Hiermee krijg je ruimte op een van onze servers, waarop je jouw .at website kunt plaatsen. Daarnaast krijg je de beschikking over je eigen .at e-mailadres, zodat je bereikbaar bent per e-mail.

.AT domeinnaam doorsturen of beheren

Wil je de bezoekers van je .at domein doorsturen naar een andere (bestaande) website of naar een IP-adres? Dat is mogelijk met de gratis functie domeinnaam doorsturen. Naast de functie domeinnaam doorsturen heeft Hostnet andere gratis services waarmee je jouw .at domeinnaam kunt beheren. Als eerste is dat DNS-beheer. Hiermee beheer je zelf de instellingen van je DNS. Zodra je jouw .at domein hebt geregistreerd, maak, wijzig of verwijder je eenvoudig via Mijn Hostnet je A-, MX-, CNAME- of andere DNS-records. Ook is het mogelijk om subdomeinen in te stellen. Een andere service is Wijziging nameservers. Na voltooiing van jouw .at domeinregistratie beheer je via Mijn Hostnet je bij Hostnet geregistreerde domeinnamen op jouw eigen DNS-server.

.AT domeinregistratie regel je bij Hostnet

Ben je zakelijk actief in Oostenrijk of heb je een goed idee voor een .at domeinnaam? Dan kun je gelijk het .at domeinnaam checken op beschikbaarheid. Binnen enkele stappen registreer je vervolgens jouw eigen .at domeinnaam. Kies voor jouw .at domeinregistratie voor Hostnet en je bent verzekerd van een betrouwbare, bereikbare en integere hostingprovider. Naast een .at domein kun je ook een:

Beschik je al over een .at domein en wil je jouw domeinnaam verhuizen naar Hostnet? We helpen je graag met overzetten!

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.