Registreer voordelig jouw .cat domeinnaam

.cat
57 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.CAT domein registreren bij Hostnet

Voor de registratie van je Catalaanse .cat domeinnaam ben je bij Hostnet aan het juiste adres. Wij begeleiden je met jouw .cat domeinregistratie en regelen dat het .cat domein op je naam wordt geregistreerd. Controleer via een domeincheck of de gewenste catalaanse .cat domeinnaam beschikbaar is en vraag deze meteen online aan.

.CAT domein: domeinextensie van Catalonië

Catalonië is een autonome regio in Spanje waarvan Barcelona de hoofdstad is. De .cat domeinnaam is een gesponsorde top level domein en heeft tot doel om de catalaanse cultuur en/ of taal te promoten. Personen, bedrijven en instellingen die zich online inzetten ter promotie van het Catalaans of de catalaanse cultuur kunnen een .cat domeinnaam registreren. Het .cat domein is in 2005 officieel door ICANN goedgekeurd als sponsored top level domain.

.CAT domeinnaam registreren

Wil je een of meerdere Catalaanse .cat domeinnamen kopen? Een .cat domeinnaam is alleen beschikbaar voor personen, bedrijven en instellingen die behoren tot de catalaanse taal- en culturele gemeenschap op internet. Nadat je jouw gewenste .cat domeinnaam hebt gecontroleerd en aangevraagd, ontvang je van ons een e-mail. Hierin wordt uitgelegd op welke manier je kunt aantonen dat je deel uitmaakt van de catalaanse taal- en culturele gemeenschap op internet.

Voorwaarden .cat domein

Zoals hierboven al is omschreven, is het alleen mogelijk om een Catalaanse .cat domeinnaam aan te vragen indien je met jouw website als doel heeft om de catalaanse cultuur of taal te promoten. Daarnaast heeft ICANN bepaald dat een .cat domein niet mag worden gebruikt voor Engelse websites die gaan over katten (cat). Als laatste zijn de volgende voorwaarden opgesteld voor de inhoud van een .cat domeinnaam:

  • een .cat domein mag bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters;
  • de toegestane karakters zijn: de letters van het alfabet, de cijfers 0, 9 en het minteken (-);
  • een .cat domeinnaam mag niet beginnen en eindigen met het minteken.

Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows

Al jaren is Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows, een toonaangevend bedrijf dat gerechtigd is om alle soorten domeinnamen snel en op een adequate manier te regelen. Ook voor de registratie van .cat domeinen is OpenSRS - Tucows onze partner. Als je een .cat domein wilt registreren, check je eerst bij Hostnet of de gewenste naam vrij is. Vervolgens vraag je jouw .cat domeinregistratie online bij ons aan. Wij sturen je aanvraag digitaal door naar OpenSRS - Tucows, zodat zij je aanvraag meteen kunnen goedkeuren. Zodra jouw .cat domeinnaam is geregistreerd, ontvang je hierover een bevestiging per e-mail. Wil je weten wat je rechten en verantwoordelijkheden zijn als houder van een .cat domeinnaam? Op de website van ICANN staat hierover een uitgebreide uitleg.

Registreer jouw Catalaanse .cat domeinnaam bij Hostnet

Hostnet is een betrouwbare hostingprovider die bestaat sinds 1999. Sinds die tijd zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste en betrouwbaarste providers van Nederland. Naast de registratie van je Catalaanse .cat domeinnaam kunnen wij de registratie van alle beschikbare domeinextensies wereldwijd voor jou regelen. Zo kun je onder andere een:

Naast alle soorten domeinregistraties bieden wij extra diensten voor jouw .cat domein aan. Van e-mailhosting tot Virtual Private Servers en betrouwbare webhosting. Maar ook als je jouw domeinnaam wilt verhuizen.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.