Registreer voordelig jouw .ch domeinnaam

.ch
34 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.CH domein registreren bij Hostnet

Registreer jouw Zwitserse .ch domeinnaam snel en voordelig bij Hostnet. Controleer of het gewenste .ch domein beschikbaar is, zodat je vandaag nog jouw domeinnaam kunt kopen. Hostnet is jouw partner voor voordelige domeinregistraties, betrouwbare hosting en geavanceerde servers.

.CH: domein van Zwitserland

.CH is de afkorting van Confederatio Helvetica, de Latijnse naam van Zwitserland. Het .ch domein is in Zwitserland zeer populair, er zijn al meer dan 1,5 miljoen .ch domeinnamen geregistreerd. Een .ch domein wordt met name geregistreerd door personen en bedrijven die zijn gevestigd in Zwitserland. Maar ook particulieren en organisaties die een relatie hebben met Zwitserland of Europa leggen een .ch domeinnaam vast.

SWITCH: uitgevende instantie van .ch domeinen

SWITCH Information Technology Services is verantwoordelijk voor de uitgifte en beheer van .ch domeinnamen. De introductie van het .ch domein vond plaats in 1987, er golden toen strenge restricties voor .ch domeinregistraties. In maart 1995 waren er slechts 412 .ch domeinnamen geregistreerd. Een jaar later waren dit er 2462 en in december 2010 stond de teller op 1.524.488 geregistreerde .ch domeinen. Het .ch domein wordt steeds populairder, ook voor particulieren, bedrijven en organisaties die buiten Zwitserland zijn gevestigd.

Registratievoorwaarden .ch domeinnaam

Iedereen ter wereld kan een Zwitserse domeinnaam registreren. Het maakt hierbij niet uit of de aanvrager een particulier, bedrijf of organisatie is. Iedereen mag een .ch domeinnaam vastleggen. De enige restricties die gelden, betreffen de voorwaarden voor de domeinnaam zelf. Een .ch domein dient uit minimaal 3 karakters te bestaan en het maximaal aantal karakters is 63. De karakters die je voor een .ch domeinregistratie mag gebruiken, zijn: alle letters van het alfabet (a-z), de cijfers van 0-9 en het koppelteken (-). Het koppelteken mag niet op de eerste en laatste plek van een naam worden geplaatst.

Check en registreer jouw .ch domein

Voor de registratie van .ch domeinen geldt het principe van wie het eerst komt, het eerst maalt. Het is daarom van belang om je gewenste domeinnaam snel vast te leggen. Immers, als jij de eerste bent met de aanvraag voor een .ch domeinnaam, wordt het domein aan jou toegewezen. Bij Hostnet kun je eerst online de gewenste .ch domeinnaam checken op beschikbaarheid. Vervolgens plaats je binnen enkele stappen jouw aanvraag via onze online registratiemodule.

Jouw eigen .ch e-mailadres

Naast de registratie van jouw .ch domeinnaam heb je bij Hostnet meerdere mogelijkheden om je domeinnaam daadwerkelijk te gebruiken. Als eerste is het mogelijk om een van onze e-mailpakketten af te nemen. Met een e-mailpakket van Hostnet krijg je jouw eigen .ch e-mailadres, waarmee je e-mails kunt versturen en ontvangen. Elk pakket geeft je standaard toegang tot webmail, zodat het overal ter wereld op iedere computer mogelijk is om gebruik te maken van e-mail. Daarnaast behoort ook het gebruik van e-mailfunctioniteiten op je smartphone tot de mogelijkheden.

Hosting voor je .ch website

Wil je niet alleen kunnen e-mailen met jouw .ch domeinnaam, maar ook je eigen website op het web publiceren? Kies dan een van de hostingpakketten die Hostnet aanbiedt. Met hosting krijg je ruimte op een van onze servers waarop je de bestanden van jouw website plaatst. Omdat iedere website anders is en een ander doel heeft, bieden wij verschillende soorten hosting voor je .ch website aan. De hostingpakketten verschillen onder andere in de hoeveelheid schijfruimte, dataverkeer en mailboxen. Heb je in de toekomst meer ruimte nodig? Dan kun je jouw hosting makkelijk upgraden naar een groter pakket.

Doorsturen en beheren van je .ch domeinnaam

Het doorsturen van een domeinnaam is het automatisch laten doorsturen van bezoekers van jouw .ch domein naar een andere website. Ook het forwarden naar een ander IP-adres is mogelijk. Daarnaast kun je e-mail gericht aan jouw .ch e-mailadres laten doorsturen naar een ander (al bestaand) e-mailadres. Meer informatie over de gratis functie domeinnaam doorsturen lees je terug op de volgende pagina. Op de pagina Nameservers en DNS wijzigen lees je alles over de 2 gratis diensten DNS-beheer en Wijziging nameservers. Zodra je jouw .ch domein via Hostnet hebt geregistreerd, ontvang je logingegevens voor ons online klantenportaal Mijn Hostnet. Hier beheer je eenvoudig de DNS-instellingen van al je domeinnamen en geef je de nameservers van jouw eigen DNS-server op.

Registreer jouw .ch domein bij Hostnet

Wil je een Zwitserse .ch domeinnaam registreren? Bij Hostnet ben je verzekerd van een snelle registratie en een gedegen service. Hostnet is sinds 1999 actief op het gebied van domeinregistraties. Zo kun je naast een .ch domein ook binnen enkele stappen een:

Daarnaast is het mogelijk om jouw domeinnaam te verhuizen naar Hostnet. Maar ook voor hosting en virtual private servers kun je bij ons terecht. Ook voor de registratie van jouw .ch domein ben je bij ons aan het juiste adres. Check hier of de gewenste .ch domeinnaam beschikbaar is en vraag deze meteen online bij ons aan.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.