Registreer voordelig jouw .co domeinnaam

.co
45 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.CO domein registreren bij Hostnet

Registreer jouw .co domeinnaam vandaag nog bij Hostnet. Het is vanaf nu voor iedereen mogelijk een .co domeinnaam te registreren. Zorg dat je er snel bij bent, want wie het eerst komt, het eerst maalt. Hiervoor dien je hierboven jouw gewenste .co domeinnaam te checken op beschikbaarheid. Is hij vrij? Dan kun je jouw domeinnaam kopen binnen enkele stappen.

Colombiaanse domeinnaam: .co

Het .co domein is de landdomeinnaam voor Colombia en wordt gezien als het alternatief voor .com domeinnamen. Waren de regels voor het registreren van een .co domeinnaam eerst heel streng, in 2010 is besloten dat het voor iedereen ter wereld mogelijk moet zijn een .co domeinnaam te registreren. Door het openstellen van het .co domein verwacht men dat de .co domeinnaam gaat dienen als variatie op .com domeinnamen. Daarnaast wordt de extensie .co geassocieerd met woorden als company, commerce, communication en community, waardoor het .co domein in meerdere opzichten interessant kan zijn om vast te leggen.

.CO als top-level domein

De populairste extensie ter wereld is de commerciële .com domeinnaam. Door de Colombiaanse .co domeinnaam als top-level domein aan te bieden, heeft men een goed alternatief voor .com domeinnamen in handen. Het .com.co domein is daarnaast succesvol als second level domein, specifiek voor Colombiaanse lokaal gevestigde bedrijven. Een second level domein begint bijvoorbeeld met .co en wordt aangevuld met een landaanduiding. Bekende second level domeinen die beginnen met .co zijn .co.uk (Verenigd Koninkrijk), .co.nl (Nederland) en .co.nz (Nieuw-Zeeland).

Voorwaarden .co domeinen

In eerste instantie golden er strenge regels voor de registratie van .co domeinnamen. Maar om de uitgifte van .co domeinnamen zo succesvol mogelijk te maken, heeft de uitgever van .co domeinen de regels voor registratie van .co domeinen versoepeld. Er is voor de registratie van .co domeinnamen geen lokaal contactpersoon vereist, waardoor het voor iedereen over de hele wereld mogelijk is een .co domeinnaam aan te vragen. Daarnaast kunnen zowel particuliere als zakelijke gebruikers een .co domein registreren en is er geen genotarizeerd papierwerk nodig om een .co domein te registreren. Verder mag een .co domeinnaam bestaan uit letters en cijfers en is het gebruik van het minteken toegestaan. Een .co domeinnaam mag echter niet beginnen of eindigen met het minteken. Check hier of jouw gewenste .co domeinnaam nog vrij is.

Controleer en registreer jouw .co domeinnaam

Omdat de .co domeinnaam een relatief nieuwe extensie is, zijn er nog veel mogelijkheden en variaties van een .co domein beschikbaar. In de domeinnaamchecker hierboven controleer je of jouw gewenste .co domein nog vrij is. Wil je naast jouw .co domeinnaam andere extensies registreren? Je ziet in 1 oogopslag welke andere extensies beschikbaar zijn om te registreren. Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, vraag je jouw .co domeinnaam direct online aan. Naast domeinregistratie heb je de mogelijkheid om extra diensten bij je .co domeinnaam te bestellen. Zo heb je de keuze uit onder andere domeinnaam doorsturen, E-mailpakketten, Webhosting en Eigen Server.

E-mailen onder jouw .co domein

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je de keuze uit meerdere extra diensten die je kunt koppelen aan jouw .co domeinnaam. Als eerste biedt Hostnet uitgebreide e-mailpakketten aan waarmee je de beschikking krijgt over uitgebreide e-mailfunctionaliteiten. Zo is het mogelijk om e-mail te versturen en ontvangen onder je .co domeinnaam. Met het standaard geïnstalleerde programma webmail heb je overal ter wereld op elke computer met internet, de beschikking over je e-mail. Daarnaast zijn alle e-mailpakketten voorzien van onder andere een virusscanner en spamfilter.

Webhosting voor je .co domein

Naast de e-mailpakketten heeft Hostnet meerdere webhosting-oplossingen voor jou in de aanbieding. Met webhosting krijg je ruimte bij ons op de server waarop je jouw .co website kunt plaatsen. Daarnaast beschik je met webhosting over alle e-mailfunctionaliteiten die ook in het e-mailpakket zijn vertegenwoordigd. Je beheert je website en e-mail onder jouw .co domeinnaam gemakkelijk en snel in 1 webhostingpakket. Omdat ieders wensen en behoeften anders zijn, bieden we verschillende uitgebalanceerde pakketten aan. Met een webhostingpakket krijg je voldoende ruimte om 1 website onder je .co domeinnaam te plaatsen. Wil je meerdere websites op 1 webhostingpakket onderbrengen? Dan is een eigen Virtual Private Server (VPS) de juiste keuze.

Je .co domeinnaam doorsturen en beheren

Wil je bezoekers van jouw .co domeinnaam laten doorsturen naar een andere website? Dat is mogelijk met de gratis functie domeinnaam doorsturen. Hiermee worden bezoekers van je .co domeinnaam automatisch doorgestuurd naar een andere domeinnaam of IP-adres. Daarnaast is het met de functie domeinnaam doorsturen mogelijk om e-mail door te sturen naar een ander e-mailadres. Zo kun je aan relaties jouw .co domeinnaam doorgeven en deze laten doorsturen naar een minder mooi of professioneel uitziend e-mailadres, zoals je Gmail- of Hotmail-adres. Naast de functie domeinnaam doorsturen bieden wij de eveneens gratis service DNS-beheer aan. Hiermee is het mogelijk om zelf de instellingen van je DNS te beheren via Mijn Hostnet. Ook hebben wij de gratis service Wijziging nameservers in ons assortiment. Hiermee beheer je eenvoudig je bij Hostnet geregistreerde .co domeinnaam op je eigen DNS-server via Mijn Hostnet. Lees alles over de laatste 2 diensten op de volgende pagina.

Je .co domeinnaam verhuizen naar Hostnet

Heb je elders je .co domeinnaam geregistreerd, maar wil je jouw domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Via de onderstaande stappen verhuis je gratis je .co domeinnaam naar Hostnet:

  • Open de verhuispagina en vul de benodigde gegevens in.
  • Beëindig je .co domeinregistratie bij je huidige provider.
  • Je ontvangt van je huidige provider een autorisatiecode of EPP-code.
  • Hostnet geeft opdracht aan onze partner voor .co domeinregistraties, OpenSRS - Tucows, om de verhuizing in gang te zetten.
  • OpenSRS - Tucows stuurt een e-mail naar het e-mailadres dat staat geregistreerd als Administrative contact.
  • Volg de stappen in de e-mail van OpenSRS - Tucows. Je geeft hier ook de ontvangen autorisatiecode of EPP-code op.

Om je .co domeinnaam succesvol naar Hostnet te verhuizen, dien je binnen 7 dagen op de e-mail van OpenSRS - Tucows te reageren. Als je dit niet doet, wordt de aanvraag voor de verhuizing van je .co domein afgewezen. Als je wel op tijd reageert en de juiste gegevens doorgeeft, wordt de verhuizing van je .co domein binnen 7 dagen voltooid. Je krijgt een bevestiging per e-mail.

Je .co domein wegverhuizen

Heb je jouw .co domeinnaam bij Hostnet geregistreerd en wil je deze naar een andere provider verhuizen? Voor het wegverhuizen van een .co domein zeg je jouw .co domein op via Mijn Hostnet. Log in op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Zodra je jouw .co domein hebt opgezegd, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail. Daarnaast ontvang je een e-mail met een autorisatiecode die je nodig hebt voor de verhuizing van je .co domeinnaam. Deze dien je door te geven aan je nieuwe provider.

Meer extensies registreren

Een .co domeinnaam wordt gezien als een goed alternatief voor .com domeinnamen. Is jouw gewenste domeinnaam met de extensie .com al bezet? Dan kun je er aan denken om deze domeinnaam met de .co extensie vast te leggen. Daarnaast heeft Hostnet een groot aantal andere extensies in haar assortiment. Zo kun je eenvoudig een:

Bekijk hiervoor ons overzicht met prijzen van domeinnamen. Elke extensie heeft een andere betekenis en richt zich op een andere doelgroep of een ander gebied. Het is dus verstandig om goed na te denken welke markt je wilt bereiken met jouw domeinnaam en website.

Jouw .co domein registreren bij Hostnet

Hostnet is jouw partner op het gebied van domeinregistraties. Door onze jarenlange ervaring hebben wij gedegen kennis in huis en hebben we goede connecties met de verschillende uitgevende instanties en tussenpersonen van domeinnamen. Je controleert eenvoudig online of jouw gewenste .co domeinnaam nog vrij is en dus kan worden geregistreerd. Binnen enkele stappen regel je jouw online bestelling en heb je jouw .co domeinnaam in je bezit.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.