Registreer voordelig jouw .coop domeinnaam

.coop
215 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.COOP domein registreren bij Hostnet

.COOP domeinnamen zijn gesponsorde domeinen die worden gebruikt voor websites van coöperaties. Wil je een .coop domeinnaam registreren? Controleer en registreer jouw .coop domein snel en adequaat bij Hostnet. Ook voor de registratie van andere domeinnamen en betrouwbare hosting zijn wij jouw hostingpartner.

.COOP: domeinextensie van coöperaties

De .coop domeinnaam is een gesponsord top level domein (sTLD) dat is geïntroduceerd voor slechts één doelgroep: coöperaties. Op 30 januari 2002 werd het .coop domein in gebruik genomen en vanaf toen was het voor iedereen, die werkzaam is in een coöperatie, mogelijk om een .coop domeinnaam te kopen. ICANN heeft het .coop domein geïntroduceerd als aanvulling op de .com domeinnaam. Er zijn steeds minder goede .com domeinen beschikbaar voor registratie. Door het invoeren van domeinextensies als de .coop domeinnaam wordt het voor een bepaalde doelgroep aantrekkelijk om dit domein aan te vragen. .COOP domeinnamen kunnen alleen worden geregistreerd door coöperaties en bijbehorende organisaties.

Voorwaarden .coop domeinregistratie

Zoals hierboven is omschreven, is het alleen voor coöperaties en bijbehorende organisaties mogelijk om een .coop domeinnaam te registreren. Indien je een .coop domein wilt registreren, dien je eerst de gewenste domeinnaam te checken op beschikbaarheid. Daarna geef je online de aanvraag van jouw .coop domeinnaam aan ons door. Naar aanleiding van jouw aanvraag ontvang je van ons een e-mail. Hierin geven wij de voorwaarden aan voor een .coop domeinregistratie. Om een .coop domeinnaam te kunnen registreren, dien je middels relevante documentatie aan te tonen dat jouw organisatie tot een coöperatie behoort. In de e-mail leggen wij je uit welke gegevens je aan ons kunt doorgeven, zodat wij de aanvraag van jouw .coop domeinnaam kunnen doen. Zodra wij de juiste gegevens van je hebben ontvangen, vragen wij het .coop domein aan bij de uitgevende instantie van .coop domeinnamen.

.COOP domeinnaam registreren

Hostnet vraagt jouw gewenste .coop domeinnaam aan bij de uitgevende instantie van .coop domeinen. Zodra de aangevraagde naam op jouw gegevens is geregistreerd, sturen wij je een e-mail ter bevestiging. Vanaf dat moment ben jij de juridische rechthebbende van het .coop domein en kun je aan de slag met jouw eigen .coop website. Bij de registratie van een .coop domeinnaam dien je er rekening mee te houden dat een naam bestaat uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters. Daarbij mag je gebruikmaken van alle letters van het alfabet, de cijfers 0-9 en het koppelteken (-). Een .coop domeinnaam kan echter niet beginnen en eindigen met het koppelteken.

OpenSRS - Tucows

Voor een snelle en juiste voltooiing van jouw .coop domeinnaam is Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows. Via OpenSRS - Tucows, die gerechtigd is om .coop domeinnamen te registreren, wordt jouw .coop domeinregistratie snel en adequaat geregeld. Als reseller van OpenSRS - Tucows sturen wij je .coop domeinaanvraag digitaal door naar OpenSRS - Tucows. Zij bekijkt vervolgens of de registratie aan de juiste voorwaarden voldoet, zodat de .coop domeinregistratie snel kan worden afgehandeld. Zodra de .coop domeinnaam op jouw naam is geregistreerd, ontvang je een e-mail met de bevestiging van de registratie. Meer informatie over de rechten en verantwoordelijkheden van een .coop domeinhouder staat op de ICANN-website.

Registreer jouw .coop domein bij Hostnet

De .coop domeinnaam is een interessante extensie indien je werkzaam bent in een coöperatie en je op zoek bent naar een betrouwbare domeinextensie. Een .coop domein controleer en vraag je eenvoudig online aan bij Hostnet. Je kunt daarnaast bij ons terecht voor het registreren van alle andere domeinen die wereldwijd worden uitgegeven. Je kunt onder meer een:

Indien je gebruik wilt maken van e-mail onder jouw .coop domeinnaam kies je voor een van onze e-mailpakketten. Wil je naast het gebruik van e-mail een .coop website publiceren? Bekijk dan eens welke hostingmogelijkheden wij bieden. Heb je al een .coop domein en wil je jouw domeinnaam verhuizen naar Hostnet. Ook dan helpen we je graag.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.