Registreer voordelig jouw .es domeinnaam

.es
25 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.ES domein registreren bij Hostnet

Wil je een Spaanse .es domeinnaam registreren? Voor een snelle en voordelige .es domeinregistratie ga je naar Hostnet. Hier check je online of jouw gewenste .es domeinnaam nog voorhanden is. Daarna registreer je eenvoudig via onze website jouw .es domein.

Spaanse .es domein

De extensie .es is de afkorting van España en is het officiële top level domein voor Spanje. Het is vanaf 1988 mogelijk een .es domeinnaam te registreren. In het begin golden er strikte regels omtrent .es domeinregistraties. Zo moest een .es domein een exacte bedrijfs- of eigennaam of handelsmerknaam bevatten. Daarnaast waren 'gewone' woorden in een .es domeinnaam niet toegestaan. Veel Spanjaarden hadden geen zin in deze strenge regels en registreerden liever een .com, .net of .org domeinnaam. De registratie van .es domeinen bleef ver achter met andere extensies.

.ES domeinnamen in de lift

In 2005 zijn de regels met betrekking tot .es domeinregistraties versoepeld. Vanaf toen was het voor iedereen mogelijk een .es domein aan te vragen en mochten ook gewone woorden worden vastgelegd. Deze versoepeling van de regels heeft voor een toename van het aantal .es domeinregistraties gezorgd. Veel Spaanse bedrijven hebben naast een .com, .net of .org domeinnaam nu ook een domein met de Spaanse .es extensie geregistreerd. Het belang van de .es extensie wordt hiermee steeds groter. Doe je zaken in Spanje? Een .es domein kan hierbij niet ontbreken.

Voorwaarden voor .es domeinregistraties

In 2005 zijn de eerder geldende strenge regels voor .es domeinregistraties afgeschaft. Vanaf toen was het voor iedereen ter wereld mogelijk een .es domein aan te vragen. Een .es domeinnaam bestel je eenvoudig via ons online bestelproces. Je dient bij het invullen van jouw gewenste domein rekening te houden met de volgende voorwaarden. Een .es domeinnaam mag uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters bestaan. De karakters waaruit je kunt kiezen zijn: alle letters uit het alfabet (a-z), de cijfers 0 - 9 en het minteken (-). Het minteken mag niet op de eerste en niet op de laatste positie van de .es domeinnaam staan. Heb je een goede naam bedacht? Controleer en registreer jouw .es domein vandaag nog bij Hostnet.

.ES domeinnaam checken en registreren

Wil je een Spaanse domeinnaam kopen? Het eerste wat je moet doen, is controleren of de naam die je wilt registreren nog voorhanden is. En dat doe je eenvoudig via de online checkbox van Hostnet. Binnen enkele seconden krijg je een overzicht van welke extensies er beschikbaar zijn bij de door jou opgegeven naam. Is de .es domeinnaam nog vrij? Wacht niet te lang en leg je .es domeinnaam meteen online vast. Wij zorgen er vervolgens voor dat je .es domein op jouw naam bij de uitgevende instantie wordt geregistreerd, zodat jij de juridische houder van de .es domeinnaam wordt. Naast het online registreren, is het via de website van Hostnet mogelijk om extra diensten bij je domeinnaam te bestellen.

E-mailen met je .es domein

Je vraagt jouw gewenste .es domeinnaam gemakkelijk aan via ons online bestelproces. Naast het online registreren van domeinnamen is het tevens mogelijk om extra diensten voor bij je .es domein aan te vragen. Een van deze extra diensten is Hostnet e-mail. Met een e-mailpakket krijg je de mogelijkheid om e-mailberichten te verzenden en ontvangen met je .es domein. Elk e-mailpakket is standaard voorzien van webmail, waardoor je overal ter wereld op iedere computer met een internetverbinding e-mailberichten kunt inzien en versturen. Naast webmail is ieder e-mailpakket standaard uitgerust met onder andere een virusscanner en spamfilter.

Website plaatsen onder je .es domeinnaam

Naast het e-mailpakket heeft Hostnet een groot aanbod van webhostingpakketten. Met webhosting huur je ruimte op een van de servers van Hostnet. Deze ruimte kun je gebruiken om een website onder jouw .es domeinnaam op het web te plaatsen en om te e-mailen met je .es domein. Het ruime webhosting-aanbod zorgt ervoor dat er altijd een geschikt pakket voor je bijzit. Zo heb je onder andere de keuze uit de volgende hostingmogelijkheden: Webhosting voor jouw website en diverse WordPress-hostingpakketten. Naast de shared hostingmogelijkheden, is het tevens mogelijk te kiezen voor een eigen server. Ideaal wanneer je jouw .es website groots wilt aanpakken, veel ruimte nodig hebt, veel dataverkeer verbruikt of zelf het beheer over je server wilt voeren.

Beheren of doorsturen .es domein

Naast de e-mail- en webhostingpakketten heeft Hostnet nog meer extra diensten in haar assortiment. Deze gratis diensten zijn gericht op het beheren van je .es domeinnaam. Als eerste bieden we de functie domeinnaam doorsturen aan. Hiermee regel je eenvoudig dat bezoekers van je .es domein worden doorgestuurd naar een andere domeinnaam of IP-adres. De tweede dienst heet DNS-beheer. Met DNS-beheer beheer je zelf de DNS-instellingen van alle domeinnamen die je bij Hostnet hebt geregistreerd. En als laatste de dienst Wijziging nameservers. Met deze eenmalige dienst wordt het mogelijk om om de .es domeinnaam die je bij Hostnet hebt geregistreerd op jouw eigen DNS-server te beheren. De nameservers van je .es domein worden zo aangepast, dat deze naar je eigen DNS-server verwijzen. Meer informatie over de laatste 2 diensten vind je op de volgende pagina.

Verhuis jouw .es domeinnaam gratis naar Hostnet

Je kunt eenvoudig en gratis jouw .es domeinnaam verhuizen naar Hostnet. Om een verhuizing snel en soepel te laten verlopen, doorloop je de volgende stappen:

  • Zeg de registratie van je .es domeinnaam op bij je huidige provider.
  • Bezoek de verhuispagina van Hostnet.
  • Geef aan welke domeinnaam of domeinnamen je wilt verhuizen.
  • Vul de gegevens in en voltooi je bestelling.
  • De uitgevende instantie van .es domeinen stuurt een e-mail naar de administratieve contactpersoon, dit e-mailadres moet een werkend adres zijn. Je controleert het e-mailadres via https://www.nic.es/sgnd/dominio/publicInformacionDominios.action.
  • Bevestig de verhuizing van je .es domein door op de link in de e-mail te klikken.

Je hebt na het ontvangen van de e-mail 10 dagen de tijd om je .es verhuizing te bevestigen. Zodra je de bevestiging hebt doorgegeven, wordt je .es domeinnaam binnen 1 werkdag naar Hostnet verhuisd. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de verhuizing.

Je Spaanse .es domeinnaam wegverhuizen

Wil je jouw Spaanse .es domein verhuizen naar een andere provider? Om een domeinnaam succesvol naar een andere partij te verhuizen, zeg je eerst je .es domeinregistratie bij Hostnet op via het online portal Mijn Hostnet. Je logt in op Mijn Hostnet en volgt het stappenplan. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de opzegging van je .es domein. Je nieuwe provider is verder verantwoordelijk voor de aanvraag van jouw .es verhuizing. Wij raden je dan ook aan contact op te nemen met je nieuwe provider over de verdere procedure.

Wil je nog andere extensies registreren?

Een Spaanse .es domeinnaam mag niet ontbreken wanneer je zakelijk actief bent in Spanje of als je je wilt richten op de Spaanse markt. Maar ben je op meer plaatsen actief? Heb je er dan wel eens over nagedacht om andere extensies voor je domeinnaam vast te leggen? Doe je zaken in heel Europa? Dan zijn .eu en .com domeinnamen belangrijk om te registreren. Ben je in bepaalde landen actief? Bijna alle landen hebben hun eigen extensie: België - .be domeinnamen, Duitsland - .de domeinnamen, Frankrijk - .fr domeinnamen, Nederland - .nl domeinnamen en Spanje - .es domeinnamen. Op onze pagina met prijzen van domeinnamen staat een overzicht van alle extensies die wij aanbieden.

Regel jouw .es domeinregistratie bij Hostnet

Wil je vandaag nog jouw .es domeinnaam registreren bij een betrouwbare organisatie? Hostnet heeft een jarenlange ervaring met domeinregistraties, webhosting en eigen servers. Onze ervaren medewerkers kunnen je helpen met jouw keuze voor de juiste extensies, maar staan natuurlijk ook voor je klaar wanneer je een vraag wilt stellen of een probleem hebt. Om je Spaanse .es domein vandaag nog op jouw naam te registreren, controleer je online via een domeincheck of jouw gewenste .es domeinnaam nog voorhanden is. Is de uitkomst positief? Registreer dan meteen online jouw .es domein bij Hostnet.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.