Registreer voordelig jouw .fr domeinnaam

.fr
22 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.FR domein registreren bij Hostnet

Interesse in een Franse .fr domeinnaam? Controleer hierboven of het gewenste .fr domein beschikbaar is en voltooi je .fr domeinregistratie binnen enkele stappen online. Hostnet is de ideale partner voor het registreren van domeinnamen. Ook voor betrouwbare hosting, vakkundige support en goede bereikbaarheid ben je bij ons aan het juiste adres.

.FR: Franse domeinnamen

.FR is de officiële domeinextensie van Frankrijk en wordt sinds 1987 aangeboden. Het aantal geregistreerde .fr domeinnamen aan het begin van 2011 was ruim 1.9 miljoen. Niet te vergelijken met het aantal Nederlandse .nl domeinregistraties van ruim 4 miljoen. De belangrijkste reden voor dit grote verschil is dat er voor de registratie van .fr domeinen altijd strikte regels golden. Van 1987 tot 2004 moest er bijvoorbeeld voor iedere .fr domeinaanvraag een bewijs worden overlegd dat de domeinnaam (handels)rechten bezat.

Franse .fr domeinregistratie

In 2004 zijn de regels voor een .fr domeinregistratie iets versoepeld. Zo werd het voor iedere Franse staatsburger, bedrijven, merknaamhouders en organisaties met een officieel adres in Frankrijk mogelijk om een .fr domeinnaam te registreren. Voordat deze soepelere regels werden ingevoerd, stond het aantal geregistreerde .fr domeinen op 175.000. Na 2004 is het aantal Franse .fr registraties flink gestegen. Vooral 2010 was een goed jaar voor de Franse domeinnaam, met een relatieve groei van meer dan 18% steeg het totaal aantal .fr domeinen toen naar ruim 1.9 miljoen. Vanaf 6 december 2011 is de registratie van .fr domeinnamen vrijgegegeven voor alle personen en organisaties met een adres binnen de EU. Sinds januari 2016 worden er, in het kader van de nieuwe privacywetgeving, geen extra gegevens zoals de geboortedatum meer gevraagd.

Franse .fr domeinen populairder dan ooit

Franse. fr domeinen zijn populairder dan ooit. Dit heeft te maken met het vrijgeven van de registratie. Tot 6 december 2011 was het niet voor iedereen mogelijk om een .fr domeinnaam te registreren. Een aanvraag voor een .fr domein werd tot december 2011 alleen gehonoreerd als de aanvrager een adres in Frankrijk had. Vanwege een uitspraak van het hooggerechtshof in Frankrijk is op basis van EU-richtlijnen de Franse domeinwetgeving aangepast. Ook steeds meer particulieren leggen een .fr domein vast. Ze promoten op hun .fr domeinnaam bijvoorbeeld een vakantiehuis. Het aantal registraties groeit sinds het vrijgeven van het .fr domein explosief.

.FR domeinnaam checken en registreren

Wil je een of meerdere .fr domeinnamen kopen? Dan kun je het best als eerste jouw favoriete domeinnaam checken op beschikbaarheid. Als de aanvraag voor je .fr domein bij ons binnen is, vragen wij het domein bij de uitgevende instantie aan. Er zijn een aantal regels waar je aan moet denken voordat je een .fr domein aanvraagt. Het domein moet uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters bestaan. Toegestane karakters zijn: de letters a - z, de cijfers 0 - 9 en het minteken. Waarbij het minteken niet op de eerste en laatste plek van de domeinnaam mag staan en ook niet op de derde én vierde plek mag worden geplaatst.

E-mailpakket voor je .fr domein

Om te kunnen e-mailen met je .fr domeinnaam, heb je een e-mailpakket van Hostnet nodig. Je krijgt dan een e-mailadres dat eindigt op jouwdomeinnaam.fr. Wat er voor het @ komt, bepaal je zelf. Daarbij is het mogelijk om meerdere e-mailadressen onder je .fr domein aan te maken, zodat iedere medewerker zijn eigen .fr e-mailadres heeft. Daarnaast krijg je met een e-mailpakket de beschikking over de belangrijkste e-mailfunctionaliteiten, zoals het verzenden en ontvangen van e-mailberichten, het aanmaken van mailgroepen en het instellen van catchall-adressen. Verder zijn alle e-mailpakketten voorzien van webmail, zodat je overal ter wereld inlogt op je mailaccount en dus per e-mail voor iedereen bereikbaar bent.

Je .fr website hosten

Met een van de hostingpakketten van Hostnet krijg je de gelegenheid om, naast het e-mailen onder je domeinnaam, jouw eigen .fr website op het web te plaatsen. Omdat iedere website anders is en niet dezelfde hoeveelheid bezoekers heeft, geeft Hostnet je een ruime keuze uit verschillende soorten hosting. Wij raden je aan om de informatie op onze website goed door te lezen en te bekijken welke hosting het beste is voor de website onder jouw .fr domeinnaam. Blijkt dat je achteraf meer ruimte nodig hebt en andere hosting voor je .fr domein wilt bestellen? Dat is geen probleem, bij Hostnet regelen we de upgrade naar andere hosting graag snel voor je.

Doorsturen, DNS-beheer en Wijziging nameservers

Met de gratis functie domeinnaam doorsturen laat je bezoekers van jouw .fr website automatisch doorsturen naar een reeds bestaande website of een ander IP-adres. Handig als je meerdere domeinnamen hebt geregistreerd en bezoekers allemaal naar dezelfde website wilt leiden. Meer informatie over de functie domeinnaam doorsturen lees je op de volgende pagina. Wil je na het registreren van je domeinnaam zelf de DNS-instellingen van je domeinen beheren? Nadat jouw .fr domein is vastgelegd, krijg je toegang tot ons online klantenportaal Mijn Hostnet. Hier beheer je zelf de gewenste DNS-instellingen. Naast DNS-beheer is het mogelijk om via Mijn Hostnet de nameservers van jouw .fr domeinnaam te wijzigen.

.FR domeinen gratis naar Hostnet verhuizen

Het is mogelijk om jouw .fr domeinnaam te verhuizen naar Hostnet die je via een andere provider hebt geregistreerd. Je vraagt de verhuizing van je .fr domein aan via onze verhuispagina door de gevraagde gegevens in te vullen. Je ontvangt op de aanvraag van je .fr verhuizing een e-mail van Hostnet. Hierin staat uitgelegd wat de verdere procedure is. Als je deze procedure opvolgt en alle benodigde gegevens op tijd aan ons worden doorgegeven, wordt jouw .fr domeinnaam binnen 8 dagen verhuisd. Vergeet daarnaast niet om je huidige provider op de hoogte te stellen van je .fr verhuizing naar Hostnet. Als het .fr domein op jouw gegevens is geregistreerd, is er namelijk een autorisatiecode nodig voor de bevestiging van de verhuizing. Deze ontvang je van je huidige provider. Is je .fr domeinnaam vastgelegd op de gegevens van je huidige provider? Dan is het noodzakelijk dat deze de verhuizing bevestigt. Alle informatie hierover lees je in de e-mail die je ontvangt na het aanvragen van je .fr verhuizing.

Je .fr domeinnaam wegverhuizen

Als je je .fr domein via Hostnet hebt geregistreerd en deze naar een nieuwe provider wilt verhuizen, is dit mogelijk. Omdat er verschillende procedures zijn voor het wegverhuizen van .fr domeinen, ligt het initiatief van de verhuizing bij de nieuwe provider. Wij raden je aan om bij je nieuwe provider na te gaan wat de procedure is en wat je moet doen om de verhuizing van je .fr domeinnaam zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is het voor een wegverhuizing noodzakelijk dat je je .fr domeincontract bij Hostnet opzegt. Dit doe je door in te loggen op Mijn Hostnet en vervolgens het stappenplan te doorlopen.

Registreer jouw .fr domeinnaam via Hostnet

Doe je zaken in Frankrijk of heb je een andere reden om een Franse .fr domeinnaam te registreren? Controleer en registreer jouw .fr domein dan voordelig en snel bij Hostnet. Naast .fr domeinen biedt Hostnet vele andere extensies aan. Zo kun je onder andere een:

Als je het daarnaast belangrijk vindt om goede service te krijgen van deskundige mensen, is jouw keuze voor Hostnet de juiste.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.