Registreer voordelig jouw .in domeinnaam

.in
33 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.IN domein registreren bij Hostnet

.IN is het officiële top level domein (TLD) van India. Wil je een .in domeinnaam registreren bij een betrouwbare host? Hostnet heeft een jarenlange ervaring in domeinregistraties en hosting. Check of jouw gewenste Indiase .in domein nog vrij is en regel jouw .in domeinregistratie vandaag online bij Hostnet.

.IN domeinnaam: TLD van India

India is met haar ruim 1 miljard inwoners na China het land met de meeste inwoners ter wereld. Het is dan ook niet zo gek dat een land als India een eigen top level domein heeft: het .in domein. Omdat de .in extensie nog niet zo lang bestaat, zijn er nog voldoende mogelijkheden om een goede .in domeinnaam vast te leggen. Op 16 februari 2005 is de registratie van .in domeinen vrijgegeven. Vanaf toen werd het voor iedereen mogelijk om een of meerdere .in domeinnamen te kopen.

Wanneer een .in domein registreren?

Vanaf het begin van de uitgifte van .in domeinen is het duidelijk dat een .in domeinnaam door verschillende mensen en verschillende doelen wordt geregistreerd. Als eerste zijn het natuurlijk de inwoners van India die een .in domein vastleggen. Daarnaast zijn het bedrijven van over de hele wereld die interesse hebben in .in domeinnamen. Vooral bedrijven die zakendoen met Indiase bedrijven of zelf actief zijn in India. Als laatste is het woord 'in' voor velen een interessant achtervoegsel voor een domeinnaam.

Voorwaarden voor .in registratie

Vanaf 16 februari 2005 is de .in extensie vrijgegeven voor registratie. Sinds deze datum mag iedereen een Indiase domeinnaam registreren. Het maakt niet uit in welk land je woont of dat je het domein gebruikt voor zakelijke- of privé-doeleinden. Een .in domeinnaam moet bestaan uit minimaal 3 karakters, .in domeinnamen met 1 of 2 karakters zijn gereserveerd door de Indiase overheid. Het maximaal aantal karakters is 63. Je kunt een domeinnaam opbouwen uit de letters van het alfabet (a-z), alle cijfers van 0-9 en het koppelteken (-). Een .in domein mag daarbij niet beginnen en eindigen met het koppelteken.

Controleer en registreer jouw .in domeinnaam hier

Omdat er nog maar relatief weinig zijn geregistreerd, staan nog vele goede en interessante opties voor .in domeinnamen open. Om te controleren of jouw gewenste .in domein nog voorhanden is, controleert je dit eenvoudig via een online domeincheck bij Hostnet. Vervolgens regel je binnen enkele seconden de registratie van jouw .in domeinnaam. Wil je naast de registratie van jouw .in domein gebruikmaken van e-mail of hosting onder jouw domeinnaam? Kies dan gelijk tijdens het bestelproces voor een van onze e-mail- of hostingpakketten. Wel zo makkelijk, want dan kun je dezelfde dag nog aan de slag met jouw .in domeinnaam.

Met jouw .in domein e-mailen

Indien je met jouw geregistreerde .in domeinnaam wilt e-mailen, kun je bij Hostnet kiezen voor een e-mailpakket. Hiermee ontvang en verzend je e-mails met een e-mailadres dat eindigt op jouwdomeinnaam.in. Je bepaalt zelf wat er voor het @-teken komt. Handig als je meerdere e-mailadressen wilt aanmaken voor bijvoorbeeld de verschillende afdelingen binnen jouw bedrijf, voor alle medewerkers of voor alle leden van je gezin. Daarnaast ben je overal ter wereld per e-mail bereikbaar, omdat al onze e-mailpakketten zijn voorzien van webmail. Verder zijn bij onze pakketten standaard een spamfilter en virusscanner inbegrepen.

Jouw .in website online plaatsen

Heb je goede ideeën voor jouw .in website en ben je op zoek naar een betrouwbare plek voor de hosting van jouw website? Hostnet heeft een jarenlange ervaring in het hosten van alle soorten websites; van kleine, simpele websites tot een uitgebreide, interactieve websites. Wat voor soort website je onder jouw .in domeinnaam ook wilt plaatsen, Hostnet heeft het juiste hostingpakket zeker voor jou in huis. Al onze hostingdiensten worden gehost op de beste servers in een zeer betrouwbaar en goed beveiligd datacenter. Daarnaast monitoren onze technische medewerkers alle servers 24 per dag, zodat jouw .in website bereikbaar is en blijft.

Doorsturen of beheren van jouw .in domein

Om bezoekers van jouw .in domein door te sturen naar een andere domeinnaam dien je de gratis functie domeinnaam doorsturen bij Hostnet aan te vragen. Met deze functie is het tevens mogelijk om alle e-mail gericht aan jouw .in e-mailadres door te sturen naar een ander e-mailadres. Naast domeinnaam doorsturen biedt Hostnet 2 andere gratis services aan waarmee je jouw .in domeinnaam kunt beheren. Ten eerste is dit DNS-beheer, waarmee je zelf de DNS-instellingen van al jouw domeinnamen beheert. Nadat je een .in domein hebt geregistreerd, pas je zelf in Mijn Hostnet de DNS-records van jouw domeinnaam aan. Ten tweede heb je de keuze uit Wijziging nameservers. Via Mijn Hostnet beheer je eenvoudig de nameservers van jouw .in domein. Kijk op onze website voor meer informatie over domeinnaam doorsturen, DNS-beheer en Wijziging nameservers.

Jouw .in domein gratis verhuizen naar Hostnet

Als je jouw .in domeinnaam bij een andere host hebt geregistreerd en deze bij Hostnet wilt onderbrengen, dien je een verhuizing van jouw .in domein aan te vragen. Daarnaast is het noodzakelijk dat je bij je huidige host jouw .in domeinnaam opzegt. Na de opzegging ontvang je van jouw huidige host een autorisatiecode die later nodig is voor de bevestiging van de verhuizing. Bewaar deze code dus goed. De verhuizing van jouw .in domein vraag je vervolgens aan door op onze verhuispagina de gevraagde informatie in te vullen. Na ontvangst vraagt Hostnet de verhuizing van jouw .in domein aan. Als reactie hierop wordt naar jou een e-mail gestuurd waarin je wordt gevraagd de verhuizing te bevestigen door middel van de eerder ontvangen autorisatiecode. Je dient binnen 7 dagen op deze e-mail te reageren, anders wordt de verhuizing gecanceld. Als je alles op tijd en correct hebt bevestigd, wordt jouw .in domein binnen 8 dagen naar Hostnet verhuisd.

Jouw .in domein naar een andere host verhuizen

Wil je jouw .in domeinnaam verhuizen die je via Hostnet hebt geregistreerd naar een andere host? Dit kun je doen door het contract van jouw .in domein bij Hostnet te beëindigen. Je geeft deze opzegging door via ons online klantenportal Mijn Hostnet. Log in op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Ter bevestiging van de opzegging van jouw .in domein ontvang je van ons een e-mail. Daarnaast krijg je een aparte mail met daarin een autorisatiecode. Bewaar deze code, omdat deze nog nodig is om de de verhuizing van jouw .in domein te bevestigen.

Registreer jouw .in domein bij Hostnet

Heb je interesse in een .in domeinnaam en wil je zien of deze naam nog kan worden geregistreerd? Check dan via onze domeinchecker of het gewenste .in domein beschikbaar is. Registreer jouw .in domeinnaam bij Hostnet en je gaat in zee met een betrouwbare partner met jarenlange ervaring in domeinregistraties en hostingoplossingen. Zo heb je bij ons keuze uit honderden domeinextensies. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een:

Onze ervaren medewerkers zijn 7 dagen per week per e-mail en telefonisch bereikbaar, zodat je altijd terecht kunt voor vragen, problemen of suggesties. Een .in domein bestellen was nog nooit zo makkelijk, gewoon online. Binnen enkele seconden krijg je de beschikking over jouw eigen .in domein.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.