Registreer voordelig jouw .it domeinnaam

.it
21 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.IT domein registreren bij Hostnet

Ben je geïnteresseerd in Italiaanse .it domeinnamen? Lees dan snel verder en je krijgt alle informatie over .it domeinregistraties, .it verhuizingen en de extra diensten die je bij jouw .it domein kunt bestellen. Wil je zien welke domeinnamen met de .it extensies beschikbaar zijn? Check hierboven of het domein vrij is en regel je .it domeinregistratie eenvoudig online.

Italiaanse .it domeinen

De extensie .it is de afkorting van Italië en wordt met name gebruikt voor websites in Italië of websites die zich richten op de Italiaanse markt. Daarnaast is een .it domeinnaam erg gewild bij websites die zich bezighouden met Informatie Technologie ofwel IT. Zeker de afgelopen jaren is het aantal .it domeinregistraties flink gestegen. Veel bedrijven die iets doen met computers, internet en informatiesystemen registreren een domeinnaam met de .it extensie.

Flinke toename .it domeinnamen

Het .it domein is niet alleen geliefd in Italië, maar ook in de rest van de wereld vanwege de afkorting 'it' die staat voor Informatie Technologie. Daarnaast is 'it' een bekend Engels woord. Zo zijn er al vele Engelse websites die eindigen op de .it extensie. De laatste reden voor de toename van het aantal .it domeinregistraties is de versoepeling van de voorwaarden van de registratie van .it domeinnamen. Zo was er in eerste instantie een limiet aan het aantal .it domeinen dat een bedrijf of een particulier mocht registreren. Deze limieten zijn losgelaten waardoor er meer .it domeinnamen werden geregistreerd.

Voorwaarden voor .it domeinregistratie

De afgelopen jaren zijn de voorwaarden om een .it domeinnaam te registreren, versoepeld. Toch is er nog een aantal voorwaarden behouden gebleven. Zo mag een .it domein alleen worden geregistreerd door personen en/ of bedrijven die zijn gevestigd in de Europese Unie. Een .it domeinnaam mag verder bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens. De tekens die mogen worden gebruikt, zijn de letters a tot en met z, de cijfers 0 tot en met 9 en het minteken (-). Een .it domein mag echter niet beginnen of eindigen met het minteken. Wil je een .it domeinnaam kopen? Dan moet je eerst jouw gewenste domeinnaam checken op beschikbaarheid.

Jouw .it domein checken en registreren

Als je een .it domeinnaam wilt registreren, dien je eerst te checken of de gewenste naam beschikbaar is om vast te leggen. Bij Hostnet check je de beschikbaarheid eenvoudig en snel via de online domeinchecker. Is het nog mogelijk het gewenste .it domein te registreren? Volg de stappen en binnen enkele minuten heb je de bestelling afgerond. Na voltooiing van de bestelling ontvang je van Hostnet een e-mail met daarin de vraag aan zakelijke aanvragers om hun btw-nummer door te geven en aan particuliere aanvragers uit Italië om hun 'Code Fiscale' op te sturen. Deze gegevens zijn nodig om de .it domeinnaam definitief op jouw naam te registreren.

E-mailhosting voor je .it domeinnaam

Een van de toepassingen van een domeinnaam is e-mail. Wil je met jouw .it domein kunnen e-mailen? Met een e-mailpakket van Hostnet krijg je de beschikking over allerlei e-mailfunctionaliteiten onder je .it domeinnaam. Zo krijg je de mogelijkheid om e-mails te verzenden en ontvangen onder jouw domein, waarbij je zelf bepaalt wat er voor het @-teken komt. Verder is elk e-mailpakket voorzien van onder andere een virusscanner, webmail en een spamfilter. Bij Hostnet heb je de keuze uit voordelige e-mailpakketten.

Website maken voor je .it domein

Wil je naast e-mail ook een website plaatsen onder je .it domeinnaam? Dan heb je de keuze uit een ruim aanbod hostingpakketten. Met hosting krijg je ruimte op onze server waarop je jouw website en e-mail kunt plaatsen. Daarbij heb je voldoende keuze, zodat de webhosting die je uitkiest, aansluit bij jouw wensen. Je kunt ook door professionele webdesigners jouw .it website laten maken.

Beheren en doorsturen van je .it domeinnaam

Heb je een .it domein geregistreerd en wil je deze op je eigen DNS-server beheren? Met Wijziging nameservers pas je gratis via Mijn Hostnet de nameservers van je .it domeinnaam aan, zodat ze naar je eigen DNS-server verwijzen. Een andere mogelijkheid voor het beheren van je .it domein bij Hostnet is het gratis DNS-beheer. Deze optie is perfect wanneer je naast je .it domeinnaam meerdere domeinen bij Hostnet hebt geregistreerd en deze allemaal zelf wilt beheren. Je krijgt met DNS-beheer de mogelijkheid om A, MX of CNAME-records te maken, wijzigen of verwijderen. Daarnaast stel je zelf subdomeinen in. Op onze website is meer informatie te vinden over deze 2 diensten. Je kunt er ook voor kiezen om je domeinnaam en e-mail automatisch te laten doorsturen naar een ander domein, IP-adres of e-mailadres. Dit doe je met de gratis functie domeinnaam doorsturen.

Verhuis je .it domein gratis naar Hostnet

Heb je bij een andere domeinhost een .it domeinnaam geregistreerd, maar wil je jouw domeinaam verhuizen naar Hostnet? Dat is geen probleem, je verhuist gratis jouw .it domein naar Hostnet. Je hoeft alleen maar de registratie van je .it te betalen. Om de verhuizing van je .it domeinnaam aan te vragen, ga je naar onze verhuispagina. Hier geef je op welke .it domeinnaam je wilt verhuizen en vul je je gegevens in. Je dient ook bij je huidige domeinhost het .it domein op te zeggen dat je wilt verhuizen. Nadat je de verhuizing hebt aangevraagd, ontvang je van Hostnet een e-mail met daarin de vraag om een autorisatiecode aan ons door te geven. Zodra wij de code hebben ontvangen en aan de uitgevende instantie van .it domeinnamen hebben doorgestuurd, duurt het ongeveer 7 dagen totdat de .it domeinnaam is verhuisd. Je ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging.

Jouw .it domeinnaam verhuizen naar een andere domeinhost

Het is natuurlijk ook mogelijk om je .it domein over te brengen naar een andere domeinhost. Om een wegverhuizing van je .it domeinnaam in gang te zetten, moet je de .it domeinregistratie bij Hostnet opzeggen. Je geeft een opzegging door aan Hostnet via het online klantenportaal Mijn Hostnet. Nadat je bent ingelogd, volg je het stappenplan. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de opzegging. Informatie over de rest van je verhuizing ligt in handen van je nieuwe domeinhost.

IT en andere extensies

De Italiaanse .it domeinnaam is met name geschikt wanneer je zaken doet in Italië of de Italiaanse markt wilt aanspreken. Daarnaast is het ook een ideale naam wanneer je actief bent in de Informatie Technologie. Maar heb je naast een .it domeinregistratie wel eens gedacht aan een andere extensie? Hostnet heeft een uitgebreid assortiment van beschikbare extensies. Bekijk ze op onze pagina over prijzen domeinnamen. Als je online de beschikbaarheid van je .it domein checkt, zie je tevens welke andere domeinextensies nog vrij zijn om te registreren. Zo kun je bijvoorbeeld een:

Registreer jouw .it domeinnaam bij Hostnet

Voor een gedegen en snelle afhandeling van jouw .it domeinregistratie is Hostnet de juiste partij. Met onze jarenlange ervaring, goed opgeleide medewerkers en ruime openingstijden staan wij altijd voor je klaar wanneer je informatie wenst of een oplossing voor je probleem wilt hebben. Bij Hostnet check je eenvoudig online of jouw gewenste .it domein nog vrij is om te registreren. Je bestelling rond je vervolgens gemakkelijk online af. In het geval van een .it domeinregistratie zijn er nog gegevens van je nodig. Hostnet legt je dit uit via een e-mail die je ontvangt nadat je de bestelling hebt afgerond. Naast een snelle domeinregistratie kun je ook bij ons terecht voor betrouwbare webhosting en virtuele servers.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.