Registreer voordelig jouw .mobi domeinnaam

.mobi
40 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.MOBI domein registreren bij Hostnet

Wil je een .mobi domeinnaam registreren voor jouw mobiele website? Bij Hostnet leg je jouw .mobi domein voordelig vast. Controleer hierboven of het nog mogelijk is jouw gewenste .mobi domeinnaam te registreren en regel de registratie vandaag nog online.

.MOBI domeinnaam voor jouw mobiele website

De .mobi extensie is een relatief nieuwe extensie en richt zich speciaal op websites voor mobiele telefoons. Het initiatief voor een extensie die alleen is bedoeld voor mobiel internetgebruik is afkomstig van een aantal grote bedrijven, waaronder Google, Nokia, Microsoft, Samsung en Vodafone. Het doel van de .mobi domeinnaam is om het surfen op mobiele apparatuur gemakkelijker, sneller en gebruiksvriendelijker te maken.

Groei voor .mobi domeinnamen

Het gebruik van internet op mobiele telefoons is de laatste jaren flink toegenomen en groeit nog steeds. De vraag naar goede websites voor op mobiele telefoons en pda's wordt dan ook steeds groter. De uitgifte van .mobi domeinen zal daarom de komende jaren blijven toenemen. Omdat websites met de .mobi extensie aan bepaalde standaarden dienen te voldoen, wordt het gebruik van mobiele internetpagina's steeds beter. Zo wordt er onder andere door .mobi websites rekening gehouden met het kleine beeldscherm van mobiele apparatuur, met dynamische en grafische onderdelen en met de relatief minder snelle internetverbinding.

Reglement .mobi

Alle websites met een .mobi domeinnaam dienen volgens bepaalde regels te worden opgebouwd. Deze regels zijn opgesteld door de mTLD dotMobi, de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van .mobi domeinnamen. Elke domeinhouder dient zich aan het reglement Switch On! te houden, zodat iedereen die op een .mobi website terechtkomt, is verzekerd van een geoptimaliseerde website voor mobiel gebruik. In het reglement staat onder andere aangegeven dat een .mobi website moet worden opgemaakt in XHTML-MP en dat het gebruik van frames op een .mobi website niet is toegestaan. Het mTLD controleert 1 keer per kwartaal of websites aan de eisen voldoen. Indien dit niet het geval is, kan een .mobi website on hold worden gezet.

Registratievoorwaarden .mobi domein

Wil je een .mobi domeinnaam kopen? Als eerste raden wij je aan het bovengenoemde reglement Switch On! goed door te lezen, zodat je een goed beeld krijgt aan welke technische eisen jouw .mobi website dient te voldoen. Naast het Switch On! Reglement heeft de uitgevende instantie van .mobi domeinnamen dotMobi een aantal voorwaarden opgesteld voor de registratie van .mobi domeinen. Een .mobi domeinnaam bestaat in ieder geval uit 3 karakters en het maximaal aantal karakters is 63. De karakters die zijn toegestaan in een .mobi domein zijn alle letters uit het alfabet (a-z), alle cijfers (0-9) en het koppelteken (-). Het koppelteken mag op alle plaatsen in een domeinnaam worden ingevuld, behalve op de eerste en laatste plaats. Er zijn verder geen restricties aan de registratie van .mobi domeinen verbonden, het is voor iedereen ter wereld toegestaan een .mobi domeinnaam aan te vragen.

Belangrijke informatie over .mobi domeinnamen

Omdat er voor de realisatie van een .mobi website veel eisen en regels zijn verbonden, hebben wij een aantal belangrijke links voor je op een rijtje gezet.

 • dotMobi registrar: algemene informatie over .mobi, domeinnamen en regels;
 • .mob developers: tips en trucs voor het bouwen van een .mobi website;
 • dotMobi Switch On! Web Developer Guide;
 • templates: er zijn 2 templates beschikbaar voor een geoptimaliseerde .mobi domeinnaam. Template 1 is voor mobiele apparatuur met een breedte van 110 pixels en template 2 voor 176 pixels;
 • dotMobi Validator: hiermee test je of de website voldoet aan de adviezen van .mobi uit de Switch On! Guides;
 • W3C Markup Validator: hiermee test je of een website in html of XHTML voldoet aan de eisen en aanbevelingen van W3C-standaarden;
 • mobiReady: hiermee test je hoe een .mobi website wordt getoond op een mobiele telefoon.

Hostnet regelt jouw .mobi registratie via OpenSRS - Tucows

Wil je snel een .mobi domeinnaam registreren bij een betrouwbare partij? Dan is Hostnet wellicht iets voor jou. Wij zijn namelijk reseller van OpenSRS - Tucows, een toplevel provider die is gemachtigd om domeinnamen op een adequate manier te registreren. Ook de registratie van .mobi domeinen regelen wij via OpenSRS - Tucows. Je merkt hier echter niets van, je vraagt jouw .mobi domeinnaam gewoon online aan. Wij doen de rest voor je. Jouw .mobi aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar OpenSRS - Tucows die vervolgens de registratie meteen in orde maakt. Je hoeft dus niet lang te wachten totdat de registratie van jouw .mobi domein is voltooid. Wil je meer informatie over de rechten en plichten die je hebt als .mobi domeinhouder? In het document van ICANN lees je hier alles over.

Controleer en registreer jouw .mobi online bij Hostnet

Door onze goede samenwerking met OpenSRS - Tucows regel je in slechts enkele eenvoudige stappen de registratie van jouw .mobi domeinnaam. Als eerste controleer je via een domeincheck of het .mobi domein dat je wilt registreren nog beschikbaar is om vast te leggen. Is de .mobi domeinnaam vrij? Geef meteen online aan dat je de domeinnaam wilt registreren. Daarnaast kunt je ervoor kiezen om een extra dienst bij jouw .mobi domein te bestellen. Wil je e-mailen onder jouw .mobi domeinnaam of ook een website publiceren? Bestel dan meteen een van onze e-mail- of hostingdiensten. Door het bestelproces te voltooien, wordt jouw .mobi domeinnaam door OpenSRS - Tucows aan de uitgevende instantie van .mobi domeinen aangeboden en in de meeste gevallen gelijk goedgekeurd en dus geregistreerd.

Jouw eigen .mobi e-mailadres

Je hebt bij Hostnet de keuze uit een aantal extra diensten die je bij jouw .mobi domeinnaam kunt bestellen. Als eerste hebben wij uitgebreide e-mailpakketten in ons assortiment, elk met zijn eigen functionaliteiten. Hiermee is het mogelijk om gebruik te maken van een scala aan e-mailfunctionaliteiten onder jouw .mobi domeinnaam. Zo krijg je jouw eigen .mobi e-mailadres en is het mogelijk om meerdere .mobi adressen aan te maken, omdat je zelf bepaalt wat er voor het @ komt. Handig indien je een aantal e-mailadressen wilt aanmaken voor bijvoorbeeld je medewerkers of gezin. Onze e-mailpakketten zijn tevens voorzien van een virusscanner en spamfilter.

Ruimte voor jouw .mobi website

Wil je naast e-mailen onder jouw .mobi domeinnaam ook een .mobi website publiceren? In dat geval heeft Hostnet een aantal betrouwbare hostingpakketten voor je in de aanbieding. Met webhosting krijg je genoeg ruimte op een van onze servers waar je jouw .mobi website op kunt plaatsen. Al onze hostingpakketten zijn voorzien van voldoende schijfruimte voor jouw website en mailboxen voor jouw e-mail. Daarnaast krijg je toegang Mijn Hostnet. Hier beheer je op eenvoudige wijze de eigenschappen van jouw pakket. Zo wijzig je in Mijn Hostnet zelf je wachtwoorden, stel je een autoresponder in of maak je extra mailboxen aan. In Mijn Hostnet heb je tevens inzicht in jouw dataverkeer en webstatistieken.

Jouw .mobi domeinnaam doorsturen of beheren

Naast de extra diensten e-mail- en hostingpakketten heb je nog de keuze uit 3 gratis opties die hebben te maken met het beheren van jouw .mobi domein. Als eerste heb je de mogelijkheid om jouw .mobi domeinnaam door te sturen naar een andere website. Dit kan met de gratis functie domeinnaam doorsturen, waarbij het tevens mogelijk is om e-mail die wordt gestuurd naar jouw .mobi e-mailadres door te sturen naar een reeds bestaand e-mailadres. Als tweede heb je de keuze voor de service DNS-beheer. Hiermee beheer je zelf via Mijn Hostnet de instellingen van jouw DNS voor al jouw domeinnamen die je bij Hostnet hebt geregistreerd. Als laatste optie bieden wij Wijziging nameservers aan. Met deze service worden de nameservers voor jouw .mobi domeinnaam gewijzigd en verwijzen zij naar jouw eigen DNS-server. Meer informatie over de laatste twee diensten vind je op onze website.

Verhuis jouw .mobi naar domein naar Hostnet

Heb je jouw .mobi domeinnaam bij een andere provider geregistreerd en wil je jouw domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Geen probleem, je verhuist gratis jouw .mobi domein naar Hostnet. Je betaalt alleen voor de registratie van jouw .mobi domeinnaam. Bekijk de onderstaande stappen om de verhuizing snel en succesvol te voltooien:

 • vul de gevraagde gegevens in op onze verhuispagina; geef bij je huidige provider aan dat je jouw .mobi domein wilt opzeggen;
 • je huidige provider verschaft je een autorisatiecode of EPP-code;
 • via OpenSRS - Tucows zet Hostnet de verhuizing voor jouw .mobi domein in gang;
 • je ontvangt een e-mail van OpenSRS - Tucows. Volg de instructies in deze e-mail op, geef hier tevens de ontvangen autorisatiecode of EPP-code op.

Reageer binnen 7 dagen op de e-mail van OpenSRS - Tucows. Indien je dit niet doet, wordt de verhuizing van jouw .mobi domeinnaam gestaakt. Zodra je alle gegevens hebt doorgegeven en deze als correct worden gezien, is de verhuizing van jouw .mobi domein binnen 6 dagen voltooid. Per e-mail bevestigen wij de verhuizing van jouw .mobi domeinnaam.

.MOBI verhuizen naar andere provider

Jouw .mobi domeinnaam is via Hostnet geregistreerd en nu wil je jouw .mobi onderbrengen bij een andere provider. Dit is mogelijk door de bij Hostnet geregistreerde .mobi domeinnaam op te zeggen. Geef de opzegging van jouw .mobi domein door aan Hostnet door in te loggen op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Nadat je de opzegging hebt bevestigd, ontvang je van ons een e-mail met een bevesting van de opzegging van jouw domeinnaam. Daarnaast ontvang je een e-mail met autorisatiecode. Bewaar deze goed. Je hebt deze code nodig om de verhuizing van jouw domein te bevestigen.

Groot aanbod extensies

Hostnet heeft een groot aantal extensies in haar portfolio. Het wordt steeds belangrijker om na te denken welke extensie je voor jouw domeinnaam uitkiest. Wat wil je met jouw domeinnaam uitstralen? Welke doelgroep wil je bereiken? En waar is deze doelgroep gevestigd? Een .mobi domein mag zeker niet ontbreken indien jouw website ook op mobiele apparatuur goed moet zijn te benaderen. Maar naast de .mobi extensie heb je een legio aan mogelijkheden. Richt je je vooral op de Nederlandse markt? Dan is een .nl domeinnaam registreren een must. Doe je business in Duitsland? Dan kun je een .de domeinnaam registreren. Doe je meer zaken in het buitenland? Dan kan een .com domeinnaam registreren een betere keuze zijn. Kijk op onze pagina met domeinextensies voor meer ideeën.

Maak jouw website geschikt voor mobiel met .mobi

Wil je dat jouw website geschikt is voor mobiel gebruik? Je website wordt beter te benaderen door een .mobi website te ontwikkelen. Door de opgegeven regels waaraan een .mobi website moet voldoen, wordt jouw website sneller en gebruiksvriendelijker. Kijk vandaag nog of jouw .mobi domeinnaam beschikbaar is en bestel meteen online. Binnen enkele eenvoudige stappen word je door het bestelproces geleid en heb je jouw .mobi domein besteld, zodat je meteen met jouw nieuwe aanwinst aan de slag kunt.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.