Registreer voordelig jouw .net domeinnaam

.net
23 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.NET domein registreren bij Hostnet

Registreer snel en voordelig jouw .net domeinnaam bij Hostnet. Als reseller van OpenSRS - Tucows regelen wij je .net domeinregistratie meteen via internet. Check hierboven of je .net domein beschikbaar is en voltooi je .net registratie direct online.

Bijna net zo populair als .com: .net domeinnaam

De extensie .com is de populairste domeinnaam ter wereld. Maar de .net domeinnaam staat ook hoog in de ranking en wordt vaak gebruikt als alternatief voor het .com domein. .NET is oorspronkelijk bedacht als extensie die stond voor het woord network. Met andere woorden, in eerste instantie was het de bedoeling dat .net domeinnamen werden gebruikt door netwerkbedrijven zoals Internet Service Providers. Echter, er waren geen restricties verbonden aan de registratie van .net domeinen, waardoor de .net extensie al snel voor alle soorten websites werd gebruikt.

.NET als generieke top level domein

In 1985 werden meerdere extensies geïntroduceerd als generieke top level domein (gTLD). Deze gTLD's waren onder andere .com, .org, .edu, .gov en .net en worden gebruikt in het Internet Domain Name System (DNS). Iedere extensie diende voor een andere doelgroep. Zo was de .com domeinnaam voor bedrijven (company), .org voor organisaties, .edu voor educatie en .net voor netwerken. Met name omdat het voor iedereen mogelijk was om deze extensies te registreren, verdween al snel het idee dat iedere extensie een andere doelgroep moest bedienen. Omdat .com domeinnamen erg populair werden, diende .net als een goed alternatief. Inmiddels zijn er miljoenen .net domeinnamen geregistreerd. Hostnet is jouw partij voor .net domeinregistraties. Wij werken samen met OpenSRS - Tucows. Zo kunnen wij snel jouw domeinnaam kopen.

Hostnet als reseller van OpenSRS - Tucows

Hostnet is al jarenlang reseller van OpenSRS - Tucows. OpenSRS - Tucows is een gevestigde naam in de domeinnaamwereld en is een betrouwbare partner op het gebied van domeinregistraties. Ook voor het registreren van .net domeinnamen werkt Hostnet samen met OpenSRS - Tucows. Omdat wij achter de schermen met OpenSRS - Tucows samenwerken, merk jij hier niks van. De registratie van .net domeinnamen vraag je gewoon online via ons bestelproces aan. Hostnet stuurt vervolgens je aanvraag meteen door naar OpenSRS - Tucows. OpenSRS - Tucows regelt meteen jouw .net domeinregistratie met de uitgevende instantie van .net domeinnamen. Dit alles gaat meteen online, zodat je binnen korte tijd over jouw .net domeinnaam kunt beschikken. Wil je weten welke plichten en verantwoordelijkheden je hebt als .net domeinhouder? Dit check je op de website van ICANN.

Registratievoorwaarden .net domeinen

Er zijn geen restricties verbonden aan het registreren van .net domeinnamen. Het is voor iedereen ter wereld mogelijk een .net domeinnaam aan te vragen, ook voor zakelijk of particulier gebruik. De enige voorwaarden die er zijn, gelden voor de inhoud van de .net domeinnaam. Zo dient een .net domeinnaam uit minimaal 3 karakters en maximaal 63 karakters te bestaan. Daarnaast mag een .net domein alle letters van het alfabet bevatten en zijn alle cijfers toegestaan. Als laatste is het mogelijk om het minteken (-) in een .net te gebruiken, daarbij aantekenend dat deze niet op de eerste en laatste plaats van de domeinnaam mogen staan.

Weet je al welk .net domein je wilt registreren? Dan moet je eerst jouw favoriete domeinnaam checken op beschikbaarheid.

Check en registreer vandaag nog jouw .net domeinnaam

De extensie .net is een van de populairste generieke top level domeinen en wordt dus vaak als alternatief voor .com domeinen gebruikt. Heb je een idee welke .net domeinnaam je wilt registreren? Wacht dan niet te lang, want deze populaire extensie is nog steeds erg in trek. Wees er snel bij en leg jouw .net domeinnaam nog vandaag vast. Check of de .net domeinnaam die jij wilt registreren nog beschikbaar is en bestel deze meteen. Wil je naast je domeinnaam aanvullende diensten bestellen? Dit is ook geen probleem bij Hostnet. Tijdens het bestelproces geef je eenvoudig aan of je bijvoorbeeld hosting, een e-mailpakket of een eigen server wilt aanvragen.

E-mail of webhosting voor je .net domein

De belangrijkste toepassingen van een domeinnaam zijn ongetwijfeld het gebruik van e-mail en het plaatsen van websites. Bij Hostnet heb je meerdere mogelijkheden voor de hosting van jouw .net domeinnaam. Wil je alleen gebruik kunnen maken van e-mail onder je domeinnaam? Dan is een van onze e-mailpakketten een juiste keuze. Wil je naast het gebruik van e-mail ook een website onder je .net domeinnaam op het web plaatsen? In dat geval heb je een ruime keuze uit onze webhostingpakketten. Door ons gebalanceerde aanbod van webhosting zit er zeker iets voor jou bij.

Doorsturen of beheren van je .net domeinnaam

Hostnet biedt een gratis service voor het doorsturen van je .net domeinnaam. Wil je jouw bij Hostnet geregistreerde .net domeinnaam op je eigen DNS-server beheren? In dit geval maak je gebruik van de gratis service Wijziging nameservers. Je past eenvoudig de nameservers van je .net domeinnaam aan in Mijn Hostnet. DNS-beheer is tevens een gratis service en zorgt ervoor dat je zelf de DNS-instellingen van al je domeinnamen kunt beheren via Mijn Hostnet. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld zelf A, MX of CNAME-records te maken, wijzigen of verwijderen. Ook heb je in Mijn Hostnet de keuze uit de gratis functie domeinnaam doorsturen, voor het doorsturen van je domeinnaam naar een website of IP-adres en voor het doorsturen van je e-mail.

Verhuizen van je .net domein naar Hostnet

Ben je in het bezit van een .net domein en wil je jouw domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Je verhuist jouw .net domein in enkele stappen eenvoudig naar Hostnet. Bezoek onze verhuispagina en vul de gevraagde gegevens in. Vervolgens beëindig je zelf de registratie van je .net domein bij je huidige provider. Je huidige provider stuurt je een autorisatiecode of EPP-code toe. Hostnet zet met de code de verhuizing in gang via onze partner voor .net domeinregistraties, OpenSRS - Tucows. Om de verhuizing van je .net domeinnaam te bevestigen, stuurt OpenSRS - Tucows het verhuisverzoek door naar de extensieleverancier. De leverancier meldt het verzoek aan je huidige provider. Je huidige provider laat weten dat er een verzoek is binnengekomen om je domein te verhuizen. Teken je geen bezwaar aan bij je huidige provider? Dan wordt de verhuizing in gang gezet.

Als je de correcte autorisatiecode of EPP-code hebt doorgegeven, is je .net verhuizing binnen 6 dagen een feit. Je ontvangt per e-mail een bevestiging zodra de verhuizing van je .net domeinnaam is voltooid.

Je .net domein naar een andere provider verhuizen

Staat je .net domein bij Hostnet geregistreerd en wil je jouw .net domeinnaam bij een andere provider onderbrengen? Je dient 2 dingen te doen om je .net domeinnaam succesvol te verhuizen. Als eerste geef je de opzegging van je .net domein door aan Hostnet via Mijn Hostnet. Je volgt het stappenplan in Mijn Hostnet. Als tweede dien je een autorisatiecode aan je nieuwe provider op te geven, zodat je .net verhuizing kan worden bevestigd. Deze autorisatiecode ontvang je per e-mail van Hostnet. Daarnaast ontvang je nog een aparte e-mail van Hostnet met daarin de bevestiging van je opzegging.

Populaire extensies registreren

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, is de .net extensie, net als .com domeinnamen, erg populair. Wacht daarom niet te lang met het vastleggen van jouw gewenste .net domeinnaam. Is het .net domein al bezet? Hostnet heeft een groot aantal extensies in haar assortiment. Denk goed na wat je doelgroep is en welke markt je online wilt bereiken. Er zit zeker een extensie van jouw gading bij. Je kunt bijvoorbeeld een:

Bekijk op onze pagina 'Prijzen domeinnamen' het gehele overzicht.

Regel jouw .net domeinregistratie bij Hostnet

Ben je er al uit welke .net domeinnaam je bij Hostnet wilt registreren? Check dan nu meteen of deze domeinnaam nog beschikbaar is voor registratie. Is de .net domeinnaam nog vrij? Registreer deze dan gelijk online. Binnen enkele minuten leg je jouw .net domein vast en regelt Hostnet de verdere afhandeling van je registratie. Wil je ook nog hosting bij jouw .net domeinnaam aanvragen? Regel ook dit gemakkelijk in ons online bestelproces.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.