Registreer voordelig jouw .org domeinnaam

.org
22 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.ORG domein registreren bij Hostnet

Om een .org domeinnaam te registreren, ben je bij Hostnet aan het juiste adres. Al sinds 1999 zijn wij gespecialiseerd in domeinregistratie, webhosting en webdesign. Wil je snel een .org domein vastleggen? Controleer hierboven of jouw gewenste .org domeinnaam beschikbaar is en bestel je domein vandaag nog online bij Hostnet.

.ORG domein: websites voor (non-profit) organisaties

De .org extensie is sinds 1985 te registreren als zogenoemde generieke top level domein (gTLD). Samen met de extensies .com, .net, .gov, .edu en .mil is .org geïntroduceerd voor websites met een specifieke doelgroep. Zo werd .com oorspronkelijk aangemerkt voor websites met een commercieel karakter, .net voor netwerken en .org voor websites van (non-profit) organisaties die zich richten op bezoekers van over de hele wereld. Nog steeds wordt het .org domein gebruikt door non-profit organisaties, maar daarnaast zijn ook geregistreerde bedrijven, liefdadigheidsinstellingen, gezondheidszorgleveranciers en culturele stichtingen in het bezit van een website met de .org extensie.

Al miljoenen .org domeinregistraties

De .org domeinnaam staat hoog in de generieke top van populairste domeinnamen. Er zijn meerdere redenen waarom het .org domein zo populair is geworden. Als eerste zijn veel domeinnamen voor .com al vergeven. Veel bedrijven registreren vervolgens als alternatief voor .com domeinen een .net of een .org domeinnaam. Daarnaast zijn er aan de registratie van een .org domeinnaam geen restricties verbonden. Met andere woorden, het is voor iedereen mogelijk om een .org domein te bestellen. Er wordt niet gecontroleerd of de .org domeinnaam echt in handen komt van een organisatie. Hostnet is reseller van OpenSRS - Tucows, zo kunnen wij snel jouw domeinnaam registreren.

Hostnet werkt samen met OpenSRS - Tucows

Voor de registratie van meerdere extensies werkt Hostnet nauw samen met OpenSRS - Tucows. OpenSRS - Tucows is een betrouwbare partner die goede contacten heeft met uitgevende instanties van domeinnamen en is gerechtigd om snel, online domeinregistraties uit te voeren. Hostnet is reseller van OpenSRS - Tucows en heeft een directe lijn met OpenSRS - Tucows, zodat jouw domeinregistratie direct via het web kan worden geregeld. Ook voor de registratie van .org domeinen werkt Hostnet samen met OpenSRS - Tucows. Jij merkt hier verder niks van, je bestelt via ons online bestelproces je gewenste .org domeinnaam. Hostnet en OpenSRS - Tucows regelen vervolgens meteen je .org domeinregistratie. Meer informatie over welke rechten en verantwoordelijkheden je hebt als houder van een .org domein lees je op de ICANN website.

De voorwaarden om een .org domein te registreren

Net als bijna alle andere extensies mag een .org domeinnaam bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens. De tekens kunnen we onderverdelen in letters, cijfers en het koppelteken. Voor de registratie van een .org domein mag je alle letters van het alfabet, dus van a tot en met z, gebruiken. Daarnaast zijn de cijfers van 0 tot 9 toegestaan in de .org domeinnaam. Als laatste is het mogelijk om een koppelteken (-) in je domeinnaam te gebruiken, de enige restrictie hiervoor is dat het koppelteken niet aan het begin en niet aan het eind van de .org domeinnaam mag worden geplaatst. Het is voor iedereen mogelijk een .org domein te registreren. Het maakt niet uit of je een particuliere of zakelijke gebruiker bent en ook je herkomst doet niet ter zake.

Controleer online of jouw gewenste .org domein beschikbaar is.

Jouw .org domeinnaam bij Hostnet registreren

Wil je een of meerdere .org domeinnamen kopen? Hostnet werkt nauw samen met OpenSRS - Tucows om je .org domeinregistratie snel en gedegen af te handelen. Het enige wat je hoeft te doen, is de stappen in ons bestelproces te volgen. De rest regelen OpenSRS - Tucows en Hostnet voor je. Als eerste bekijk je of de .org domeinnaam die jij wilt registreren, nog beschikbaar is. Dit check je nu meteen via onze domeinchecker. Wordt er vermeld dat dit .org domein nog vrij is om te registreren? Aarzel dan niet te lang en geef aan dat je de .org domeinnaam wilt vastleggen. Doorloop vervolgens de volgende stappen in het proces en rond je bestelling af. De registratie wordt zo spoedig mogelijk voor je in orde gemaakt door OpenSRS - Tucows en Hostnet, zodat jij de juridische rechthebbende van de .org domeinnaam wordt.

E-mail en hosting voor je .org domein

Je kunt je .org domeinnaam op meerdere manieren gebruiken. Je kunt natuurlijk jouw .org domein alleen defensief vastleggen of parkeren voor later gebruik. Je kunt er ook voor kiezen jouw .org domein direct actief te gebruiken. Wil je met jouw eigen, unieke .org e-mailadres e-mails verzenden en ontvangen? Met een e-mailpakket beschik je over allerlei e-mailfunctionaliteiten onder je domeinnaam. Wil je naast e-mailen ook een website plaatsen onder je .org domein? Dan heb je de keuze uit: Webhosting en Virtual Private Server (VPS). Al onze diensten zijn ondergebracht op betrouwbare servers in een goed datacenter, zodat je altijd over jouw e-mail en hosting kunt beschikken.

Het beheren of doorsturen van je .org domeinnaam

Naast de verschillende e-mail- en webhostingoplossingen, heeft Hostnet 3 extra gratis mogelijkheden die zijn gericht op het beheer van je .org domeinnaam. Als eerste bieden we de gratis functie domeinnaam doorsturen aan. Hierbij is het mogelijk om bezoekers van jouwdomein.org door te sturen naar een andere website die bijvoorbeeld een lange of niet makkelijk te onthouden url heeft. Naast het doorsturen naar een andere domeinnaam kun je ook e-mail laten doorsturen naar een ander e-mailadres. De tweede optie voor het beheer van je domeinnamen is DNS-beheer. Hiermee beheer je zelf via Mijn Hostnet de DNS-instellingen van al je bij Hostnet geregistreerde domeinen die onder 1 account staan, waaronder je .org domeinnaam. De laatste service is Wijziging nameservers. Met deze optie is het mogelijk om via Mijn Hostnet je bij Hostnet geregistreerde domeinnaam op je eigen DNS-server te beheren. Meer informatie over de laatste 2 diensten vind je op onze website.

Verhuizen van je .org domein naar Hostnet

Om je .org domeinnaam te verhuizen naar Hostnet, zeg je eerst de registratie van je .org domein op bij je huidige provider. Je ontvangt vervolgens van je huidige provider een autorisatiecode. Bewaar deze code goed, want deze heb je nog nodig om de verhuizing van je .org domeinnaam te bevestigen. Daarnaast geef je via de Hostnet verhuispagina door dat je jouw .org domein naar Hostnet wilt verhuizen. Nadat je alle gegevens op deze pagina hebt ingevuld, stuurt Hostnet deze gegevens door aan OpenSRS - Tucows. Zij bekijkt of de aanvraag geldig is en zet bij een positieve uitslag de verhuizing van je .org domeinnaam in gang. OpenSRS - Tucows stuurt het verhuisverzoek door naar de extensieleverancier die het verzoek meldt aan je huidige provider. Je huidige provider laat weten dat er een verzoek is binnengekomen om je domein te verhuizen. Teken je geen bezwaar aan bij je huidige provider? Dan wordt de verhuizing in gang gezet.

Als je de correcte autorisatiecode of EPP-code hebt doorgegeven, is je .org verhuizing binnen 6 dagen een feit. Je ontvangt per e-mail een bevestiging zodra de verhuizing van je .org domeinnaam is voltooid.

Je .org domeinnaam naar een andere provider verhuizen

Om je bij Hostnet geregistreerde .org domein te verhuizen naar een andere provider, dien je het contract van je .org domeinregistratie bij ons op te zeggen. Je geeft een opzegging van je .org domeinnaam eenvoudig door via ons online klantenportaal Mijn Hostnet. Volg daar het stappenplan. Je ontvangt vervolgens per e-mail een bevestiging van de opzegging van je .org domeinnaam. In een aparte e-mail van Hostnet staat de autorisatiecode vermeld die je later nodig hebt om de verhuizing van je .org te bevestigen.

Wil je ook .com, .net en .info registreren?

Hostnet is jouw partij om snel en voordelig je domeinnaam te registreren, ook wanneer je naast een .org domeinnaam meerdere extensies, zoals .com, .net of .info wilt vastleggen. Je kunt dit in een keer online met ons regelen. Je hoeft dus niet voor iedere extensie apart een formulier in te vullen of ons bestelproces te doorlopen. Wil je weten welke extensies je bij Hostnet kunt registreren? Op onze extensiepagina staat een uitgebreid overzicht van alle extensies die je bij Hostnet kunt aanvragen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een:

Regel jouw .org domeinregistratie bij Hostnet

Bekijk vandaag nog online via een domeincheck of de .org domeinnaam die je wilt registreren vrij is. Is de .org domeinnaam beschikbaar? Geef meteen in ons bestelproces aan dat je de .org domeinnaam via Hostnet wilt registreren. Wij zorgen ervoor dat jouw .org domein snel in je bezit is en jij juridisch rechthebbende wordt van je gewenste domeinnaam. Wil je tevens een e-mailpakket of hosting bij ons bestellen? Dit doe je eenvoudig tijdens het online bestelproces. Zo ontvang je alles in een keer en kun je meteen met jouw .org domein aan de slag.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.