Registreer voordelig jouw .org.uk domeinnaam

.org.uk
21 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.ORG.UK domein registreren bij Hostnet

Registreer snel en voordelig jouw .org.uk domeinnaam bij Hostnet. Wij bestaan sinds 1999 en zijn uitgegroeid tot een van de grootste hostingproviders van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in domeinregistratie regelen wij de registratie van jouw .org.uk domein binnen enkele stappen online.

.ORG.UK: domeinen uit het Verenigd Koninkrijk

De domeinextensie .org.uk is van oorsprong opgezet voor domeinnamen uit het Verenigd Koninkrijk met non-profit doeleinden. Nu nog steeds zijn .org.uk domeinen geliefd bij niet-commerciële bedrijven en organisaties die zijn gevestigd in of zich bezighouden met het Verenigd Koninkrijk. .ORG.UK is een domeinextensie die valt onder het top level domein .uk, net als de iets bekendere .co.uk domeinnamen.

.ORG.UK als onderdeel van .uk

In 1985 werden er 2 extensies geïntroduceerd, domeinnamen onder .uk en .gb domeinen. .UK stond voor United Kingdom en .gb voor Great Britain. Al snel werd duidelijk dat de domeinen onder .uk veel populairder waren dan .gb domeinnamen. Inmiddels is het dan ook niet meer mogelijk om .gb domeinnamen te registreren en zijn .uk domeinen mateloos populair. Begin 2011 zijn er meer dan 9 miljoen .uk domeinen geregistreerd. Onder de .uk extensie zijn meerdere domeinextensies beschikbaar, waaronder .co.uk, .me.uk en .org.uk.

Nominet: uitgevende instantie .org.uk domeinnamen

De uitgevende instantie van alle .uk domeinen is Nominet. Zo is Nominet onder andere verantwoordelijk voor de uitgifte van .co.uk, .net.uk, .me.uk en .org.uk domeinnamen. Met meer dan 9 miljoen .uk domeinen onder haar hoede is Nominet een van 's werelds grootste uitgevende instanties.

.ORG.UK registratievoorwaarden

Een .org.uk domeinnaam is een verstandige keuze indien je met jouw non-profit organisatie bekendheid wilt vergaren in het Verenigd Koninkrijk. De .org.uk extensie is in het Verenigd Koninkrijk erg populair en een goede domeinnaam kan er zeker bij helpen om jouw organisatie meer bekendheid te geven. Het is voor iedereen mogelijk om een .org.uk domein aan te vragen, hieraan zijn geen restricties verbonden. Een .org.uk domein kan bestaan uit de letters van het alfabet (a-z), de cijfers 0 tot en met 9 en het minteken (-). Daarbij mag het minteken niet aan het begin en eind van de .org.uk domeinnaam worden gezet. Een .org.uk domein bestaat uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters.

Check jouw .org.uk domein en registreer

Wil je een .org.uk domeinnaam kopen? Dan moet je eerst jouw gewenste domeinnaam checken op beschikbaarheid. Dit doe je eenvoudig online, zodat je meteen de aanvraag via onze registratiemodule kunt bevestigen. Hostnet stuurt de aanvraag van jouw .org.uk domeinnaam gelijk door naar Nominet, die vervolgens jouw .org.uk domeinregistratie voor jou voltooit. Zodra het .org.uk domein op jouw naam is geregistreerd, ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging.

E-mailen met jouw .org.uk domeinnaam

Je hebt een .org.uk domein geregistreerd en wat zijn de volgende stappen? Je hebt meerdere keuzes, 1 daarvan is het gebruik van e-mail onder jouw .org.uk domeinnaam. Met een e-mailpakket van Hostnet is het mogelijk om te e-mailen onder jouw geregistreerde .org.uk domeinnaam. Alle pakketten van Hostnet zijn standaard voorzien van virusscanner en spamfilter. Je bepaalt zelf wat er voor het @-teken van een e-mailadres komt; zo maak je bijvoorbeeld voor elke medewerker een apart e-mailadres aan. Indien je in de toekomst wellicht een website onder jouw .org.uk domein wilt plaatsen, is dat geen probleem. Bij Hostnet is het mogelijk jouw e-mailpakket te upgraden naar een van de hostingpakketten.

Webhosting voor jouw .org.uk website

Naast de e-mailpakketten waarmee je kunt e-mailen onder jouw .org.uk domein, heb je de keuze uit een van onze hostingpakketten. Met hosting krijg je naast het gebruik van e-mail, ruimte om een website onder jouw .org.uk domeinnaam op internet te publiceren. Elke website is anders, daarom heb je bij Hostnet de keuze uit verschillende hostingdiensten. Zo is er altijd geschikte hosting voor jouw .org.uk website, of je nu een kleine, simpele website hebt of een uitgebreide, interactieve webwinkel. Ga snel aan de slag met jouw .org.uk domein en bestel betrouwbare hosting van Hostnet.

Beheren van jouw .org.uk domein

Voor het beheren en doorsturen van jouw .org.uk domeinnaam heeft Hostnet meerdere gratis opties. Met DNS-beheer beheer je zelf de DNS-instellingen van al jouw domeinnamen. Zodra je jouw .org.uk domein hebt geregistreerd, ontvang je logingegevens van het online klantenportaal van Hostnet: Mijn Hostnet. Via Mijn Hostnet maak je gratis gebruik van DNS-beheer. Daarnaast kun je via Mijn Hostnet gratis de nameservers van jouw .org.uk domein instellen. Wil je jouw .org.uk domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam of IP-adres? Dat is mogelijk met de gratis functie domeinnaam doorsturen. Hiermee is het tevens mogelijk om jouw e-mail te forwarden.

Gratis jouw .org.uk domeinnaam verhuizen

Heb je een .org.uk domein via een andere provider geregistreerd en wil je jouw domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Een verhuizing van jouw .org.uk domeinnaam is gratis en hiervoor dien je de volgende stappen te ondernemen. Als eerste zeg je jouw .org.uk domein op bij jouw huidige provider. Vraag je huidige provider om een TAG aan te passen in de WHOIS-informatie, de TAG die moet worden ingevuld, is HOSTNET-NL. Vervolgens vraag je de verhuizing van jouw .org.uk domeinnaam aan via onze verhuispagina. Zodra wij de aanvraag voor de verhuizing van jouw .org.uk domein hebben ontvangen, sturen wij deze door naar Nominet. Binnen 6 dagen regelt Nominet de verhuizing.

Domein naar een andere provider verhuizen

Indien je jouw .org.uk domeinnaam naar een andere provider wilt verhuizen, is het noodzakelijk dat je jouw contract bij Hostnet opzegt. Dit doe je door in te loggen op Mijn Hostnet en het stappenplan te volgen. Nadat je de opzegging hebt bevestigd, ontvang je van ons een e-mail met een bevesting van de opzegging van jouw .org.uk domeinnaam. Daarnaast ontvang je een e-mail met autorisatiecode. Bewaar deze goed. Je hebt deze code nodig om de verhuizing van jouw .org.uk domein te bevestigen. In de meeste gevallen is het tevens nodig dat Hostnet een TAG in de WHOIS-informatie aanpast. Wat de TAG moet zijn, vraag je op bij jouw nieuwe provider en geef je aan ons door via Mijn Hostnet > 'Support' > 'Contact opnemen' > 'Helpdesk'.

Andere domeinextensies registreren?

Wil je naast een .org.uk domein meerdere domeinnamen registreren? Dan kan Hostnet jou zeker van dienst zijn. Bij ons kun je namelijk terecht voor bijna alle beschikbare extensies wereldwijd. Natuurlijk is het aan te raden om naast jouw .org.uk domein ook een .co.uk domeinnaam te registreren. Maar daarnaast heb je nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een:

Bekijk de mogelijkheden en bestel jouw gewenste domeinnaam eenvoudig online bij Hostnet.

Controleer en registreer jouw .org.uk domeinnaam

Wil je snel over jouw eigen .org.uk domein beschikken? Wacht dan niet te lang en check hier of deze gewenste .org.uk domeinnaam nog vrij is om te registreren. In een oogopslag zie je of het domein kan worden vastgelegd. Je krijgt gelijk de mogelijkheid om, naast jouw .org.uk domeinnaam, andere domeinextensies aan te vragen. Je regelt het allemaal snel en voordelig bij Hostnet.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.