Registreer voordelig jouw .tv domeinnaam

.tv
50 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.TV domein registreren bij Hostnet

.TV domein registreren? Deze populaire extensie registreer je bij Hostnet snel en voordelig. Controleer eerst of jouw .tv domeinnaam beschikbaar is en regel de .tv domeinregistratie vervolgens binnen enkele stappen via onze website. Ook voor voordelige webhosting en complete eigen servers zit je bij Hostnet goed.

.TV domein: Tuvalu

De .tv extensie is afkomstig van de eilandengroep Tuvalu in de Grote Oceaan ten noordoosten van Australië. Tuvalu is een van de meest afgelegen plekken op de wereld en wordt ook wel een paradijs op aarde genoemd. Naast de hagelwitte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen is Tuvalu bekend geworden door de verhuur van de internetextensie .tv. In 1999 tekende Tuvalu een contract met het bedrijf DotTV om .tv 12,5 jaar lang te marketen en te beheren tegen 1 miljoen dollar per kwartaal (50 miljoen dollar in totaal) en 20% van de aandelen. Eind 2001 nam het Amerikaanse bedrijf Verisign het ccTLD .tv (DotTV) over voor 45 miljoen dollar van IdeaLab, waarvan Tuvalu 10 miljoen dollar kreeg als aandeelhouder. Het nieuwe contract geeft Verisign recht om .tv te marketen voor 15 jaar. Tuvalu krijgt sindsdien 2,2 miljoen dollar per jaar plus 5% van alle omzet boven de 20 miljoen dollar per jaar.

.TV domeinnaam: televisie en interactieve content

Een .tv domein wordt met name gebruikt voor websites die iets te maken hebben met televisie. Zo kun je denken aan websites van televisieprogramma's, tv-stations en websites die dynamische en interactieve content bevatten. Maar naast de televisiebedrijven zijn er vele ondernemingen die een .tv domein interessant vinden. Bijvoorbeeld voor websites waarop productpresentaties staan, online trainingen worden gegeven en voor websites die worden gebruikt voor promotionele doeleinden. De registratie van een .tv domeinnaam is tevens een goede aanvulling wanneer je al in het bezit bent van een .com, .net of .org domeinnaam.

Hostnet is reseller OpenSRS - Tucows

Voor een snelle en correcte afhandeling van je .tv domeinnaamregistratie is Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows. OpenSRS is als onderdeel van Tucows verantwoordelijk voor de registratieprocedure van .tv domeinen. OpenSRS zag in 1999 het levenslicht en is sindsdien een betrouwbare partner op het gebied van domeinregistraties gebleken. Je merkt overigens niets van onze samenwerking met OpenSRS - Tucows. Je controleert de beschikbaarheid van jouw .tv domein online via de Hostnet website. Zodra een .tv domeinnaam nog kan worden aangevraagd, krijg je de mogelijkheid deze te registreren. Hostnet stuurt vervolgens de aanvraag van je .tv domein gelijk door naar OpenSRS. Zij zorgt er meteen voor dat de aanvraag volgens de richtlijnen wordt goedgekeurd en verwerkt. Voordat je er erg in hebt, staat de .tv domeinnaam op jouw naam en kun je ermee aan de slag.

Registratievoorwaarden .tv domeinen

Voor de registratie van een .tv domeinnaam hoef je geen relatie te hebben met de eilandengroep Tuvalu. Het is voor iedereen ter wereld mogelijk een .tv domein aan te vragen, hier zijn geen restricties aan verbonden. Je kunt voor een .tv domeinnaam alle letters van het alfabet gebruiken, van a-z. Daarnaast zijn alle getallen van 0 tot 9 geoorloofd. Als laatste is het mogelijk het zogenoemde minteken (-) in je .tv domeinnaam te plaatsen. Houd er rekening mee dat het .tv domein niet mag beginnen en eindigen met het minteken. Nu je de registratievoorwaarden van een .tv domeinnaam weet, kun je controleren of de gewenste naam nog vrij is om te registreren. Deze controle voer je eenvoudig uit door de gewenste .tv domeinnaam in te vullen in de volgende domeinnaamchecker.

.TV domeinnaam checken en registreren

Het registreren van een .tv domeinnaam is nog nooit zo simpel geweest. Zodra je weet welk .tv domein je wilt registreren, vul je deze in via een online domeincheck. Je krijgt meteen te zien of de gewenste .tv naam nog vrij is en dus kan worden geregistreerd. Je ziet daarnaast een overzicht van alle extensies die Hostnet aanbiedt met de melding of deze nog voorhanden zijn voor registratie. Handig wanneer je in een keer meerdere extensies bij je domeinnaam wilt vastleggen. Vervolgens doorloop je de volgende stappen om uiteindelijk de .tv registratie te bevestigen. Je hebt in de tussentijd de mogelijkheid om extra diensten zoals webhosting, VPS'en en e-mailpakketten bij je .tv domeinnaam te bestellen. Zodra de bestelling is voltooid en verwerkt, ontvang je per e-mail een bevestiging.

E-mailen met je .tv domeinnaam

Heb je een .tv domein aangeschaft? Nu moet je nog bedenken wat je ermee wilt doen. Je hebt meerdere opties bij Hostnet. Wil je e-mailen onder je domeinnaam, maar (nog) geen website online plaatsen? Met een van onze e-mailpakketten kun je gebruikmaken van alle e-mailtoepassingen onder jouw .tv domeinnaam. Op het moment dat je ook een website wilt plaatsen, is het makkelijk om te upgraden naar webhosting of een eigen server. Met een e-mailpakket van Hostnet is het mogelijk om overal ter wereld te e-mailen onder je .tv domein. Via Webmail log je eenvoudig in op je e-mailaccount, dit kan vanaf elke computer met een internetverbinding. Dus ga je op zakenreis of vakantie? Je hebt overal toegang tot je e-mail.

Je eigen .tv website

Wil je naast de e-mailfunctionaliteiten je eigen .tv website online plaatsen? Bij Hostnet heb je de keuze uit verschillende webhostingpakketten en eigen servers. Onze webhostingpakketten vallen onder shared hosting, dit betekent dat het beheer van de server in handen is van Hostnet en dat jij je alleen bezig hoeft te houden met het ontwikkelen en plaatsen van je .tv website. Op onze Helpdesk staan uitgebreide omschrijvingen hoe je je website online plaatst. Naast onze webhostingpakketten heb je de mogelijkheid om je .tv domeinnaam op een eigen server te plaatsen. Bijvoorbeeld met een Virtual Private Server (VPS). Bij een VPS krijg je de beschikking over een zelfstandige, virtuele server. 

Je .tv domein doorsturen of beheren

Naast de e-mailpakketten en webhosting hebben we een aantal mogelijkheden voor het beheren van je .tv domeinnaam. Zo bieden we de gratis functie domeinnaam doorsturen aan. Met de functie domeinnaam doorsturen worden bezoekers van je .tv domein automatisch doorgestuurd naar een ander domein of IP-adres. Dit is tevens mogelijk voor e-mail die naar je .tv e-mailadres wordt gestuurd. Daarnaast zijn er 2 eveneens gratis services waarmee je jouw .tv domeinnaam eenvoudig beheert via Mijn Hostnet. Als eerste is dat DNS-beheer. Hiermee beheer je zelf de DNS-instellingen van al je domeinnamen. Zo is het mogelijk om zelf bijvoorbeeld A-, MX- of CNAME-records te maken, wijzigen of wijzigen. Daarnaast is het mogelijk om via Mijn Hostnet de nameservers van je bij Hostnet geregistreerde .tv domein te beheren. Dit kan eenvoudig met Wijziging nameservers.

.TV domeinnaam gratis verhuizen

Heb je een .tv domein elders geregistreerd en wil je jouw domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Dit kun je eenvoudig doen middels een verhuizing. De verhuizing van je .tv domeinnaam is gratis, je betaalt alleen de registratiekosten. Voor een snelle en succesvolle verhuizing zeg je als eerste de registratie van je .tv domein bij je huidige provider op. Bij opzegging ontvang je van je huidige provider een autorisatiecode of EPP-code, deze heb je later nodig om de verhuizing van je .tv domein te bevestigen. Doorloop vervolgens de onderstaande stappen:

  • Ga naar onze verhuispagina.
  • Vul de gevraagde gegevens in en geef akkoord voor de verhuizing.
  • Hostnet geeft aan OpenSRS - Tucows de verhuizing van je .tv domein door.
  • Je ontvangt van OpenSRS - Tucows een e-mail.
  • Volg de instructies in deze e-mail op.

De e-mail van OpenSRS - Tucows wordt gestuurd naar het e-mailadres dat staat vermeld als Administrative contact. Je dient binnen 7 dagen op deze e-mail te reageren, anders wordt de verhuizing van je .tv domeinnaam geannuleerd. Als je wel op tijd reageert, wordt je .tv domein binnen 6 dagen naar Hostnet verhuisd. Hier krijg je automatisch per e-mail bericht van.

Wegverhuizen .tv domein

Wanneer je jouw .tv domeinnaam via Hostnet hebt vastgelegd en deze bij een andere provider wilt onderbrengen, zeg je het contract van je .tv domein op via Mijn Hostnet. Log in op Mijn Hostnet en volg daarna het stappenplan. Zodra de opzegging bij ons is verwerkt, ontvang je van ons een e-mail als bevestiging van de opzegging van je .tv domeinnaam. Daarnaast ontvang je een aparte e-mail met een autorisatiecode. Deze code geef je door aan je nieuwe provider en dient als bevestiging van de verhuizing.

Wil je meer extensies registreren?

Een .tv extensie is met name bedoeld voor websites die iets te maken hebben met televisie of websites die interactieve, dynamische content aanbieden. Naast .tv domeinnamen heeft Hostnet een groot aanbod van andere extensies. Zo zijn er bijvoorbeeld extensies van landen: .nl domeinnamen (Nederland), .de domeinnamen (Duitsland), .it domeinnamen (Italië) en .es domeinnamen (Spanje). Daarnaast zijn er extensies die voor specifieke doelgroepen interessant zijn: .ac (accountants), .dj (diskjockeys), .dm (direct marketing) en .pro voor professionals. En als laatste is er de groep met commerciële domeinen: .com domeinnamen, .net domeinnamen en .biz domeinnamen. Bekijk alle mogelijkheden op onze pagina 'Prijzen domeinnamen'.

Online jouw .tv domeinnaam registreren

Zodra je jouw keuze voor een goede naam en de juiste extensies hebt gemaakt, kun je aan de slag. Je controleert online of de gekozen domeinnaam nog beschikbaar is voor registratie. In een oogopslag zie je of de domeinnaam met de .tv extensie vrij is en krijg je tevens een overzicht van alle andere extensies die Hostnet aanbiedt. Je selecteert met een druk op de knop de gewenste domeinnamen en registreert deze meteen online. Naast de registratie van je .tv domein en andere extensies bestel je eenvoudig aanvullende diensten. E-mailpakketten, webhosting en een eigen server? Of wil je jouw domeinnamen verhuizen? Maak je keuze en bestel online bij Hostnet.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.