Registreer voordelig jouw .ws domeinnaam

.ws
45 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.WS domein registreren bij Hostnet

Je registreert een .ws domein binnen enkele stappen online bij Hostnet. Controleer hierboven of jouw gewenste .ws domeinnaam beschikbaar is en registreer deze populaire extensie vandaag nog. Hostnet is met haar jarenlange ervaring een betrouwbare aanbieder van domeinnamen, hosting en virtuele servers.

.WS domeinnaam: extensie van de toekomst?

.WS is de extensie van Samoa (voormalig West-Samoa) en wordt gezien als de extensie van de toekomst. Uit onderzoek is gebleken dat de komende 10 jaar meer dan 500 miljoen domeinnamen zullen worden geregistreerd. Dit betekent dat de opties voor domeinnamen met de extensies .com, .net en .org steeds minder talrijk worden en men op zoek gaat naar alternatieven. Als een van deze alternatieven wordt de extensie .ws genoemd.

.WS staat voor WebSite

In de jaren '90 gingen 2 zakenmannen op zoek naar een extensie die kon dienen als alternatief voor de .com, .net en .org extensies. Al snel kwamen zij uit bij de extensie van West-Samoa, .ws. De 2 mannen zagen hier een goede extensie in, waarbij .ws ook zou kunnen worden gezien als de afkorting van website. Na onderhandelingen met de overheid van West-Samoa werd besloten om partners te worden en .ws domeinnamen wereldwijd voor iedereen beschikbaar te stellen. In november 2000, 9 maanden na het lanceren van de .ws extensie, waren er al meer dan 100.000 .ws domeinnamen geregistreerd.

Voorwaarden voor een .ws domeinregistratie

Voor de overheid van West-Samoa alsmede voor de 2 zakenmannen was het van belang dat de .ws extensie zou kunnen dienen als alternatief van .com, .net en .org domeinnamen. Daarom werd besloten dat het voor iedereen ter wereld mogelijk is om een .ws domeinnaam te registreren. Daarnaast mag een .ws domein bestaan uit minimaal 4 en maximaal 63 tekens. De tekens die worden toegestaan bij een .ws domeinnaam zijn alle getallen van 0 - 9, alle letters van a - z en het minteken (-). Een minteken mag dan weer niet op de eerste en niet op de laatste plaats van een naam worden geplaatst.

Registreer jouw .ws domein bij Hostnet

Bij Hostnet kun je binnen enkele stappen jouw .ws domeinnaam registreren. Omdat je jouw .ws domein online kunt bestellen, is het niet meer nodig om formulieren te printen, handmatig in te vullen en naar ons op te sturen of faxen. Alles wordt online geregeld, zodat je dezelfde dag nog over jouw gewenste .ws domeinnaam beschikt. Als je een .ws domein via Hostnet aanvraagt, wordt de domeinnaam op jouw (bedrijfs)gegevens vastgelegd. Jij bent tijdens de overeengekomen contractperiode juridisch rechthebbende van de geregistreerde .ws domeinnaam. Aan het eind van de contractperiode wordt jouw .ws domein automatisch door Hostnet verlengd. Dit doen wij om te voorkomen dat je na jouw contractperiode niet meer over jouw .ws domeinnaam kunt beschikken.

E-mailen met jouw .ws domeinnaam

Met een e-mailpakket van Hostnet kun je gebruikmaken van allerlei e-mailopties onder jouw geregistreerde .ws domein. Je maakt bijvoorbeeld zelf e-mailadressen aan voor onder andere jouw medewerkers of gezin. Je bepaalt zelf wat er voor het apenstaartje komt, daarachter staat jouw domeinnaam.ws. Al onze e-mailpakketten zijn standaard voorzien van onder andere webmail, virusscanner en een spamfilter.

Website plaatsen onder jouw .ws domein

Wil je naast e-mail ook een website plaatsen onder jouw .ws domeinnaam? Dan biedt Hostnet jou voldoende hostingmogelijkheden aan. Met hosting krijg je beschikking over ruimte op een van onze servers die in verbinding staat met internet. Op deze ruimte plaats je jouw .ws website en is deze door iedereen te bezoeken. Je hebt de keuze uit de volgende hosting-mogelijkheden:

Jouw .ws domeinnaam doorsturen of beheren

Het automatisch doorverwijzen van bezoekers van jouw .ws domein naar een andere domeinnaam of IP-adres wordt ook wel doorsturen, doorlinken, redirecten of forwarden genoemd. Met de gratis functie domeinnaam doorsturen is het mogelijk om dezelfde website te tonen op meerdere domeinen. Tevens kan e-mail verzonden naar jouw .ws e-mailadres worden doorgestuurd naar een ander e-mailadres. Naast de functie domeinnaam doorsturen kun je jouw .ws domein beheren met de gratis services DNS-beheer en Wijziging nameservers. Zodra je jouw .ws domeinnaam hebt geregistreerd, kun je inloggen op Mijn Hostnet en daar het stappenplan volgen.

Verhuis jouw .ws domein gratis naar Hostnet

Wil je jouw bestaande .ws domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Dan is het noodzakelijk dat je de .ws domeinregistratie bij jouw huidige provider opzegt en een autorisatiecode opvraagt. Als je dit hebt gedaan, ga je naar de Hostnet verhuispagina. Voer hier de .ws domeinnaam in die je wilt verhuizen. Doorloop de volgende stappen en vul alle gevraagde gegevens in. Je ontvangt een e-mail waarin je wordt gevraagd om de verhuizing van jouw .ws domein te bevestigen. Hiervoor heb je onder andere de autorisatiecode nodig die je van jouw huidige provider hebt ontvangen. Het is van belang dat je binnen 7 dagen na ontvangst van de e-mail jouw bevestiging doorgeeft. Na ontvangst van de bevestiging wordt jouw .ws domeinnaam binnen 6 dagen naar Hostnet verhuisd. Zodra dit het geval is, ontvang je hierover per e-mail bericht.

Wegverhuizen van .ws domeinen

Heb je jouw .ws domeinnaam via Hostnet geregistreerd en wil je deze nu naar een andere provider verhuizen? Het initiatief van de verhuizing ligt in dit geval bij jouw nieuwe provider. Bij ons hoef je maar 1 ding te doen, het contract van jouw .ws domeinregistratie op te zeggen. Je geeft de opzegging van jouw .ws domein aan ons door via Mijn Hostnet. Je logt in op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Als bevestiging van opzegging van jouw .ws domeinnaam ontvang je een e-mail. Daarnaast ontvang je een aparte e-mail met daarin een autorisatiecode. Deze heb je later nodig om de verhuizing van jouw .ws domein te bevestigen.

Jouw .ws domeinnaam bij Hostnet registreren

Denk je ook dat de extensie .ws de extensie van de toekomst wordt? Wacht dan niet te lang met het registreren van jouw favoriete .ws domeinnaam. Er zijn nog vele variaties voor .ws domeinen beschikbaar, dus hoe eerder je erbij bent hoe beter. Controleer of de .ws naam van jouw dromen nog voorhanden is en regel de registratie van jouw .ws domein binnen enkele stappen online bij Hostnet. Selecteer gelijk een geschikt e-mail- of hostingpakket en je kunt na voltooien van jouw bestelling meteen gaan beginnen aan jouw eigen .ws website.

Meerdere domeinnamen registreren

Heb je naast een .ws domein interesse in andere domeinextensies? Dan zit je bij Hostnet goed. Je kunt bijvoorbeeld een:

Maar denk ook aan .org, .info, .net en vele anderen.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.