Registreer nu voordelig uw .de domeinnaam

vul hier uw domeinnaam in:
Actie
van
14,50
voor
6
,
50

Hostnet is met 800.000 registraties dé domeinspecialist van Nederland
www.


.DE domeinnaam registreren vanaf 6,50

Denkt u er aan om Duitse .de domeinnamen te registreren? Bij Hostnet registreert u gemakkelijk en snel uw gewenste Duitse .de domeinnaam. Check hierboven of uw gewenste .de domeinnaam nog vrij is en registreer uw .de domein vandaag nog. U regelt uw .de domeinregistratie binnen enkele minuten online bij Hostnet.

Meer informatie over .de domeinnamen

Duitse domeinnaam: .de

De letters .de in de Duitse domeinnaam zijn de eerste twee letters van Deutschland. De eerste .de domeinnaam is in 1986 geregistreerd. In het begin ging de registratie van deze Duitse domeinnaam niet erg snel. In 1993 was het aantal .de domeinregistraties ongeveer 1000. Niemand had toen kunnen vermoeden dat de .de domeinnaam 1 van de populairste landdomeinnamen ter wereld zou worden.

Populairste landdomeinnaam, .de domein

De Duitse .de domeinnaam is de populairste landdomeinnaam ter wereld. Was deze extensie in de jaren '80 en begin jaren '90 nog niet zo in trek, eind jaren 90 begon de .de extensie aan populariteit te winnen. In 1999 was de .de domeinnaam de eerste landdomeinnaam die de grens van 1 miljoen .de domeinregistraties passeerde. Vanaf toen ging het snel. In  2001 stond de teller al op 5 miljoen .de domeinnamen en in 2010 op ruim 13 miljoen geregistreerde .de domeinnamen. Vooral bij de Duitsers zelf zijn .de domeinnamen mateloos populair. Een Duister tikt eerder .de achter een naam dan .com of .eu. Goed om te weten indien u zaken doet in Duitsland, een .de domeinregistratie is dan een must.

DENIC, uitgevende instantie .de domeinnamen

Het Deutsches Network Information Center (DENIC) is verantwoordelijk voor de uitgifte van de Duitse .de domeinnamen. DENIC is een coöperatieve vennootschap waarbij verschillende Internet Service Providers zijn aangesloten. DENIC draagt zorg voor het beheer van Duitse domeinnamen en is verantwoordelijk voor de werking en de technische betrouwbaarheid van de infrastructuur. Per maand krijgt DENIC vele transacties te verwerken. Het gaat hierbij om nieuwe registraties, updates, het verwijderen van .de domeinen en het aanpassen van domeingegevens. Meer informatie over de registratie van .de domeinnamen en de uitgevende instantie DENIC leest u terug op DENIC.de.

Voorwaarden .de domeinnaam

Het is voor iedereen mogelijk een Duitse .de domeinnaam te registreren. In het reglement dat DENIC heeft opgesteld, staat dat particulieren en bedrijven vanuit de hele wereld een .de domeinnaam kunnen registreren. Een naam die u wilt vastleggen, mag echter niet in strijd zijn met het namen- en/ of merkenrecht, dit wordt in Duitsland Wettbewerbsrecht genoemd. Verder mag een .de domeinnaam bestaan uit letters (a-z), cijfers (0-9) en het koppelteken (-). Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de .de domeinnaam niet mag beginnen en eindigen met het koppelteken en dat het koppelteken niet tegelijkertijd op de 3e en de 4e plek van de domeinnaam wordt geplaatst. De maximale lengte van een .de domeinnaam is 63 karakters.

De juiste .de domeinnaam

Met ruim 13 miljoen geregistreerde .de domeinnamen is het een lastige taak om een juiste en geschikte domeinnaam uit te zoeken. Controleer hier of uw gewenste .de domein nog beschikbaar is, u kunt zo veel namen controleren als u wilt. Het is natuurlijk het beste om te beginnen met het checken van bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam, uw voor- en achternaam of de naam van uw stichting. Dit zijn de meest voor de hand liggende en best te onthouden namen voor de mogelijke bezoekers van uw website. Als het niet mogelijk is om deze domeinnamen te registreren of u wilt meerdere .de domeinnamen registreren, bedenk dan varianten op uw naam. Bijvoorbeeld door tussen 2 namen een koppelteken te plaatsen (zoals bedrijfs-naam). U heeft genoeg mogelijkheden om de juiste .de domeinnaam te bedenken. Heeft u de juiste naam bedacht? Kijk online of het .de domein beschikbaar is en bestel uw .de domeinnaam bij Hostnet.

.DE domeinnaam checken en registreren

Wilt u een Duitse .de domeinnaam registreren en heeft u een juiste naam bedacht? Wacht niet te lang met het vastleggen van uw gewenste optie. DENIC heeft in haar regels het principe van 'wie het eerst komt, het eerst maalt' opgenomen. Dit houdt in dat als er een aanvraag voor een .de domeinnaam bij DENIC binnenkomt die voldoet aan de eisen, deze automatisch wordt toegewezen. Het is dus van groot belang om een aanvraag voor een .de domeinnaam snel bij Hostnet in te dienen, om er zeker van te zijn dat u uw gewenste .de domein snel in uw bezit heeft. Maar hoe regelt u snel een .de domeinregistratie? Klik hier om te checken of de door u gewenste .de domeinnaam beschikbaar is. Is de domeinnaam vrij? Dan volgt u de stappen die op uw scherm verschijnen en rondt u uw bestelling af. Hostnet regelt vervolgens de registratie van de .de domeinnaam voor u. Als de aanvraag van uw .de domeinnaam voldoet aan alle eisen wordt uw .de domein direct geregistreerd en bent u de juridische rechthebbende van uw Duitse domein.

Uw Duitse .de e-mailadres

Met een e-mailpakket van Hostnet krijgt u de mogelijkheid om gebruik te maken van e-mail onder uw geregistreerde .de domeinnaam. Uw domeinnaam.de staat achter het apenstaartje en u mag zelf uitmaken wat er voor het @-teken komt. Handig indien u voor meerdere mensen, verschillende medewerkers of voor alle afdelingen binnen uw bedrijf een e-mailadres onder uw .de domeinnaam wilt aanmaken. Een ander groot voordeel van het e-mailpakket van Hostnet is dat alle pakketten standaard zijn voorzien van webmail. Een handige webapplicatie waarop u overal en op iedere plek ter wereld kunt inloggen. Ideaal als u voor zaken in het buitenland bent of ook op vakantie over uw e-mail wilt beschikken. Daarnaast is het mogelijk om de e-mailfunctionaliteiten te gebruiken op uw smartphone, Android-phone of iPhone. Wilt u naast een .de e-mailadres ook een website online plaatsen? Dan is een webhostingpakket de juiste keuze.

Webhosting voor uw .de domein

Met een webhostingpakket van Hostnet krijgt u en de beschikking over uw eigen .de e-mailadres en over ruimte waarop u uw .de website kunt plaatsen. Via het gebruiksvriendelijke Control Panel van Plesk beheert u middels een overzichtelijke webinterface uw webhosting- en e-mailinstellingen. In het Control Panel wijzigt u bijvoorbeeld uw wachtwoorden, maakt u extra mailboxen aan en stelt u een autoresponder in. Daarnaast heeft u via het Control Panel van Plesk inzicht in uw dataverkeer en webstatistieken. Alle webhostingpakketten die Hostnet aanbiedt, beschikken over het Control Panel van Plesk, het beheer van uw e-mail en website was nog nooit zo makkelijk. Bekijk op onze webhosting-pagina welke webhosting-mogelijkheden wij aanbieden. Wilt u liever een eigen server beheren? Ook dat is geen probleem bij Hostnet. Voor een Virtual Private Server (VPS) of een Dedicated Server bent u bij ons aan het juiste adres.

Uw .de domeinnaam doorsturen

Heeft u al een website, weblog of online fotoboek op serverruimte van uw ADSL- of kabelprovider staan? Vindt u ook dat deze url te lang, te moeilijk en te weinig aansprekend is? Het staat professioneler om een goede .de domeinnaam te registreren en deze door te sturen naar uw bestaande website met die te moeilijk te onthouden url. Dit doorsturen van bezoekers van uw domeinnaam naar een andere domeinnaam of IP-adres wordt ook wel doorlinken, redirecten of forwarden genoemd en is vast onderdeel van het assortiment van Hostnet. De dienst doorsturen wordt ook vaak gebruikt om domeinnamen met verschillende extensies naar elkaar te laten verwijzen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat als mensen uw domeinnaam.de intikken, uitkomen op uw website met de url domeinnaam.nl.

DNS-beheer en Wijziging nameservers

Naast het doorsturen van uw domeinnaam heeft Hostnet 2 andere mogelijkheden waarmee u uw .de domeinnaam kunt beheren. Deze 2 opties zijn gratis en zijn automatisch inbegrepen indien u een .de domein bestelt. Met DNS-beheer beheert u zelf de DNS-records van uw .de domeinnaam. Zo maakt u DNS-records aan, past deze aan en heeft u de mogelijkheid zelf subdomeinen aan te maken. Als laatste bieden wij Wijziging nameservers aan. Hiermee wijzigt u de nameservers van uw .de domeinnaam en verwijst u deze naar uw eigen DNS-server. Alles over het doorsturen en het beheren van uw .de domeinnaam leest u op de pagina over Nameservers en DNS wijzigen.

Verhuizen van uw .de domeinnaam

Om uw Duitse .de domeinnaam naar Hostnet te verhuizen, dient u uw huidige provider op de hoogte te stellen van uw .de verhuizing naar Hostnet. Daarnaast vult u de benodigde gegevens in op de verhuispagina. Vervolgens krijgt u van ons een e-mail en dient u uw autorisatiecode in te vullen op Mijn Hostnet. U ontvangt deze code van uw huidige provider na opzegging van uw .de domeinnaam. Indien alle gegevens correct zijn ingevuld, inclusief de autorisatiecode, zetten wij de verhuizing in gang. Zodra de uitgevende instantie van .de domeinen, DENIC, de verhuizing van uw .de domeinnaam heeft goedgekeurd, is de verhuizing van uw .de domeinnaam binnen 6 dagen een feit. U ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging.

Wegverhuizen van uw .de domeinnaam

Voor het verhuizen van uw .de domeinnaam van Hostnet naar een andere provider ligt het initiatief bij de andere, nieuwe provider. Neem voor de procedure van de verhuizing van uw .de domein contact op met uw nieuwe provider. Daarnaast is het belangrijk dat u bij Hostnet het contract van uw .de domeinnaam en eventuele extra diensten opzegt. Uw .de domeinregistratie blijft vervolgens geldig tot de einddatum van de contractperiode. Tot deze einddatum is het mogelijk om uw .de domein te verhuizen naar de nieuwe provider. Een opzegging van uw .de domeinnaam moet een maand voor de verlengdatum aan Hostnet worden doorgeven. Een opzegging van uw .de domein dient u door te geven via ons online portal Mijn Hostnet.

Uw .de domein overdragen

Heeft u plannen om uw .de domeinnaam aan een andere partij te verkopen? In het geval dat het recht op de .de domeinnaam naar een andere partij gaat, de naam van het bedrijf wijzigt of als de rechtsvorm van een bedrijf verandert, dient er een overdracht van het .de domein plaats te vinden. Bij een overdracht zijn er 2 partijen betrokken, de huidige en de nieuwe houder van de .de domeinnaam. Om een overdracht aan te vragen, volgt u onze procedure.

Overal zakendoen met de juiste extensie

Een domeinnaam met de Duitse .de extensie is een must indien u zakendoet in Duitsland en Duitstalige landen. Wilt u zich daarnaast richten op een bredere doelgroep in meerdere landen? Dan bent u ook bij Hostnet aan het juiste adres. U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal extensies, van alle populaire tot Europese extensies en van commerciële tot landenextensies. Op onze website staat een uitgebreid overzicht van alle extensies die u bij Hostnet kunt bestellen. De populairste extensies zijn onder andere .nl, .com, .eu en .nu domeinnamen. Daarnaast worden domeinnamen met de extensies .net, .info, .be en .de veel via Hostnet aangevraagd. Heeft u uw keuze gemaakt? Wacht niet te lang en bestel uw domeinnaam vandaag nog online bij Hostnet.

Uw .de domeinnaam registreren bij Hostnet

U bestelt uw .de domeinnaam snel en gemakkelijk in enkele stappen online bij Hostnet. Vul uw gewenste .de domeinnaam in, in onze checkbox en controleer meteen of uw deze .de domeinnaam nog vrij is om te registreren. U ziet de tevens een overzicht van andere extensies die beschikbaar zijn voor registratie. Om uw .de domeinnaam te registreren, volgt u het stappenplan dat op uw scherm verschijnt en rondt u uw bestelling af. Uw diensten worden vervolgens zo spoedig mogelijk geleverd, zodat u snel met uw .de domeinnaam aan de slag kunt gaan.

Andere bezoekers bekeken ook: