Registreer nu voordelig uw .nu domeinnaam

vul hier uw domeinnaam in:
Actie
van
29,-
voor
19
,
-

Hostnet is met 800.000 registraties dé domeinspecialist van Nederland
www.


.NU domeinregistratie vanaf 19,00

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw .nu domeinregistratie? Bij Hostnet controleert en registreert u binnen enkele minuten online uw gewenste .nu domeinnaam. Wij regelen de registratie van uw .nu domein meteen, zodat u snel aan de slag kunt.

Meer informatie over .nu domeinnamen

.NU domeinnaam

De .nu domeinnaam bestaat sinds 1997 en is als generiek top level domein (gTLD) gepromoot, zodat het als alternatief kon dienen voor de populaire domeinen .com, .net en .org. Het is op zich opmerkelijk dat de extensie .nu als gTLD is gepromoot en niet als country code top level domein (ccTLD), omdat .nu domeinnamen hun oorsprong vinden in het Polynesische eiland Niue. De reden dat de .nu domeinnaam niet als landdomein wordt aangemerkt, heeft alles te maken met hoe gebruikers en webmasters de extensie behandelen. Het woord 'nu' is in veel landen een bestaand woord en is goed te gebruiken voor creatieve domeinnamen. Hostnet is officieel registrar van de uitgevende instantie van .nu domeinnamen, IIS, en regelt uw .nu registratie snel online.

.NU populair in Nederland, Zweden en Denemarken

Het Polynesische eiland Niue is een van de kleinste landen ter wereld en ligt in de South Pacific vlakbij Nieuw-Zeeland. Het aantal inwoners van Niue ligt zo rond de 1800. Het succes van het .nu domein komt dan ook zeker niet van de inwoners van dit eiland. In landen als Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en België is de .nu extensie erg populair. Dit heeft er alles mee te maken dat het woord 'nu' in deze landen de betekenis van van 'nu' of 'momenteel' heeft. Door deze extensie te gebruiken, kunnen er leuke en creatieve domeinnamen worden bedacht en geregistreerd. Ook in Brazilië worden er relatief veel .nu domeinen geregistreerd, nu betekent in het Portugees 'naakt'. De inwoners van Niue varen trouwens wel bij de populariteit van de .nu domeinnaam; van het geld dat is verdiend met de uitgifte van .nu domeinen hebben alle inwoners gratis draadloos internet gekregen.

Uitgevende instantie van .nu domeinen: IIS

Het uitgifteproces van .nu domeinnamen is in handen van IIS. Hostnet is officieel registrar van IIS en kan hierdoor de registratie, verhuizing of overdracht van uw .nu domein snel en vakkundig afhandelen. De registratie van een .nu domeinnaam geeft u online aan ons door. Wij sturen uw verzoek automatisch door naar IIS ter goedkeuring die vervolgens de .nu domeinnaam voor u vastlegt. Zodra uw .nu domeinregistratie is voltooid, ontvangt u van Hostnet per e-mail een bevestiging.

Voorwaarden .nu domeinnaam

IIS heeft een aantal voorwaarden opgesteld voor de registratie van .nu domeinnamen. Een .nu domein mag uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens bestaan. Daarnaast kan een .nu bestaan uit de letters van het alfabet (a-z), alle cijfers van 0-9 en het koppelteken (-). Het koppelteken kan echter niet op de eerste en op de laatste plek van de .nu domeinnaam worden gesitueerd. Daarnaast heeft IIS bepaald dat iedereen over de gehele wereld een .nu domein kan registreren.

.NU domein controleren & registreren

U bent bij Hostnet aan het juiste adres voor uw .nu domeinregistratie. U controleert eenvoudig online of uw gewenste .nu domeinnaam vrij is om te registreren. Is dit het geval? Binnen enkele stappen registreert u de domeinnaam. Omdat Hostnet automatisch contact legt met de uitgevende instantie van .nu domeinen, IIS, is de registratie binnen mum van tijd een feit. Tijdens ons online bestelproces heeft u tevens de mogelijkheid om extra diensten bij uw .nu domeinnaam te bestellen. U heeft onder andere de keuze uit verschillende e-mailpakketten, webhosting en eigen servers. Regel alles meteen via onze website, zodat u snel uw .nu domeinnaam in gebruik kunt nemen.

Webhosting voor uw .nu domeinnaam inclusief e-mail

Heeft u een .nu domeinnaam geregistreerd of gaat u dat doen? Bedenkt u dan goed wat u met uw .nu domein gaat doen. Wilt u een website plaatsen en e-mailen? Hostnet biedt een gevarieerd pakket aan hostingdiensten aan. Met webhosting krijgt u de beschikking over ruimte op een van servers van Hostnet. Deze ruimte wordt onderverdeeld in ruimte voor uw website en ruimte voor uw e-mail. Wij bieden pakketten aan die variëren in web- en e-mailruimte, zodat er zeker iets voor u bij is, of u nu een kleine website heeft of een uitgebreide, interactieve website. Wilt u nog geen website plaatsen onder uw .nu domeinnaam, maar wel e-mailen? Kies dan voor een van onze e-mailpakketten, waarmee u e-mail kunt verzenden en ontvangen onder uw .nu domein.

Uw .nu domein beheren of doorsturen

Wilt u nog geen website plaatsen of e-mailen onder uw .nu domeinnaam? Hostnet biedt verschillende mogelijkheden aan om uw .nu domein te beheren. Met de gratis service Wijziging nameservers past u de nameservers van uw bij Hostnet geregistreerde .nu domeinnaam aan zodat deze naar uw eigen DNS-server verwijzen. Heeft u meerdere domeinen bij Hostnet geregistreerd en wilt u zelf de DNS-instellingen van deze domeinnamen beheren? Dat is mogelijk met onze gratis service DNS-beheer. Meer informatie over deze 2 opties vindt u op onze website. Als laatste optie bieden wij de dienst Domeinnaam doorsturen aan. Hiermee kunt u bezoekers van uw domeinnaam automatisch laten doorsturen naar een andere domeinnaam of ander IP-adres. Dit geldt ook voor e-mail. Alle e-mail die wordt gestuurd naar een bepaald e-mailadres stuurt u eenvoudig door naar een ander e-mailadres dat u al in gebruik heeft.

.NU domeinnaam naar Hostnet verhuizen

Is uw .nu domein bij een andere provider vastgelegd en wilt u deze verhuizen naar Hostnet? Voor de verhuizing van een .nu domeinnaam dient u de volgende stappen te volgen. Als eerste gaat u naar onze verhuispagina en vult u de gegevens in die van u worden gevraagd. Met deze stap voltooit u de aanvraag van uw .nu domein naar Hostnet. Voor het verhuizen van uw .nu domeinnaam is een autorisatiecode nodig. Deze code ontvangt u van uw huidige provider, nadat u het contract van uw .nu domeinnaam heeft opgezegd. U ontvangt van ons een e-mail met een link naar de pagina waarop u de autorisatiecode kunt invullen. Wij zetten de verhuizing van uw .nu domeinnaam in gang zodra wij alle gegevens, inclusief autorisatiecode, van u binnen hebben. Wij sturen de aanvraag van uw .nu verhuizing door naar IIS. Indien alle gegevens correct zijn ingevuld en de verhuizing door IIS wordt goedgekeurd, ontvangt u binnen 8 werkdagen per e-mail bericht hierover.

Uw .nu domein verhuizen naar een andere provider

Wilt u uw .nu domeinnaam die u via Hostnet heeft geregistreerd, verhuizen naar een andere provider? Om de verhuizing van uw .nu domein te regelen, dient u de registratie van uw .nu domeinnaam bij Hostnet op te zeggen. U logt om op te zeggen in op Mijn Hostnet en volgt daar het stappenplan. Nadat u deze opzegging heeft gedaan, ontvangt u per e-mail een bevestiging van de opzegging van uw .nu domeinnaam. In een aparte e-mail sturen wij u daarnaast een autorisatiecode mee. Deze code dient u door te geven aan uw nieuwe provider, zodat deze de verhuizing van uw .nu domeinnaam in gang kan zetten.

Het overdragen van uw .nu domeinnaam

Er is sprake van een overdracht in bijvoorbeeld de volgende gevallen:

  • als de naam van uw bedrijf wijzigt;
  • als u uw .nu domeinnaam aan een andere partij verkoopt;
  • als de rechtsvorm van uw bedrijf wordt veranderd.

Om een overdracht aan te vragen, volgt u onze procedure.

Groot assortiment extensies

Hostnet heeft een groot assortiment aan extensies in haar portfolio. Dus wilt u naast een .nu domein andere extensies registreren? Kijk op onze extensiepagina om te zien welke extensies wij aanbieden. Naast de populaire extensies als onder andere .eu, .com, .net, .info en .nl heeft u keuze uit algemene, Europese, Afrikaanse, Oceanische, Amerikaanse en Aziatische domeinnamen. Een goede domeinnaam met een passende extensie is belangrijk indien u gevonden wilt worden op internet. Denk daarom goed na wat het doel is van uw website en wie uw doelgroep is. Zo kunt u het beste een keuze maken voor de juiste extensie. In een aantal gevallen is het tevens aan te raden om meerdere extensies vast te leggen.

Uw .nu domeinnaam registreert u bij Hostnet

Hostnet is officieel registrar bij IIS en kan daarom uw .nu domeinregistratie online en automatisch voor u regelen. U hoeft geen papieren in te vullen en op te sturen, alles wordt via de website voor u in orde gemaakt. Belangrijk, want zo is het voor u mogelijk om snel met uw .nu domein aan de slag te gaan. Check hier of uw gewenste .nu domeinnaam nog vrij is en bestel uw domein vandaag nog bij Hostnet.

Andere bezoekers bekeken ook: