Nieuws Fraudeurs doen zich voor als Hostnet

Nieuws

Fraudeurs doen zich telefonisch voor als Hostnet + update 2 februari

Geplaatst op: 28-01-2021

Helaas zijn er fraudeurs actief vanuit Trademark Office en Webhosting Nederland die zich telefonisch voordoen als Hostnet. Ze benaderen ondernemers met een .nl domeinnaam over een ‘eerste registratierecht’ op een .com of .online domein, of bieden je 'merkbescherming' aan. Dit bestaat echter niet.

De situatie

Update 2 februari 2021

Webhosting Nederland doet zich telefonisch voor als Hostnet en biedt je 'merkbescherming' aan. Degene aan de telefoon vertelt je dat ze vrijwel alle domeinextensies voor 5 jaar voor je kunnen vastleggen om jou merkbescherming te bieden. Hiervoor betaal je veel geld.

28 januari 2021

De fraudeurs nemen onder naam van Hostnet contact met je op, al dan niet met ons telefoonnummer door middel van spoofing. Ze vertellen je dat ze een aanvraag hebben ontvangen van een derde partij die de .com of .online extensie van jouw domeinnaam wil registreren. Hierbij vertellen ze dat jij het recht hebt om als eerst de .com of .online domeinnaam te registreren, en dat ze ‘m kort voor je kunnen vasthouden. Binnen deze tijd moet je onder druk beslissen of jij die .com of .online domeinnaam wilt registreren. Ga je akkoord? Dan zit je vast aan de domeinnaam. Je betaalt een hoge prijs en bent er niet zeker van dat het domein ook daadwerkelijk van jou is. 

Registratierecht en merkbescherming bestaan niet

Het recht om als eerst jouw domeinnaam als .com of .online te registreren, of merkbescherming te krijgen, is onjuist. Als een domeinnaam nog vrij is, heeft iedereen het recht om ‘m te registreren. Daarnaast kunnen domeinnamen niet tijdelijk worden vastgehouden, wat de fraudeurs wel beweren.

Ben jij benaderd door Trademark Office of Webhosting Nederland?

Laat je niet onder druk zetten door de fraudeurs en ga niet op hun verzoek in. Daarnaast adviseren we je melding te maken bij de Fraudehelpdesk. Heb je wel interesse in het domein? Registreer het domein dan bij een partij die je kent en vertrouwt.

Meer informatie

Het televisieprogramma Kassa en SIDN waarschuwden in 2018 al over de praktijken van Trademark Office. Meer informatie lees je op:

Meer nieuws van Hostnet

Prijswijzigingen van enkele diensten

De prijzen van enkele diensten worden aangepast. Lees in dit nieuwsbericht om welke diensten het gaat.

Nieuwe Website Builder-functies

Website Builder heeft nieuwe functies, zoals een Google Review-widget en videoachtergronden. Je leest meer in dit nieuwsbericht.

Nieuw: Bouw je eigen webshop

Een eigen webshop bouwen, zonder ervaring. Maak keuze uit ruim 100 verschillende templates en sleep je shop in elkaar met de simpele drag-and-drop-sitebuilder.

Foutmelding bij automatische update naar WordPress 6.1

Ervaar je sinds kort problemen met je WordPress-site? En heb je automatische updates ingeschakeld? Dan is er mogelijk een fout ontstaan bij de automatische update naar WordPress 6.1.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.