Nieuws Hostnet en one.com bundelen de krachten

Nieuws

Hostnet en one.com bundelen de krachten

Geplaatst op: 30-03-2020

Hostnet en one.com maken vandaag bekend dat zij samen verder gaan. De partijen zetten zo een belangrijke stap om verdere groei te realiseren en hun aandeel in de Benelux te versterken.

Hostnet maakt voortaan als zelfstandig merk deel uit van de one.com Group en blijft als lokale speler verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Door deze stap, en de bijbehorende investering van Cinven, kan de Amsterdamse hostingprovider klanten nog beter van dienst zijn en zijn positie in een consoliderende markt versterken.

“In de afgelopen 21 jaar heeft Hostnet een transformatie doorgemaakt. In 1999 begonnen op de zolderkamer, en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en klantvriendelijkste hostingproviders van Nederland. Maar we hebben nog meer groeiambitie en de tijd is rijp voor een volgende fase. Om dat te realiseren, heeft Hostnet behoefte aan een sterke partner. En die is gevonden in one.com”, aldus David Dijkstra, eigenaar en CFO van Hostnet.

Harold Douwes, eigenaar en CEO van Hostnet, vult aan: “Door de handen ineen te slaan met one.com kan Hostnet relevant blijven en het marktaandeel in Nederland vergroten. Kennis delen en van elkaar leren, maar ook elkaar aanvullen waar nodig. Bijvoorbeeld op het gebied van productaanbod en innovaties. Zo kunnen we de online ambities van onze klanten nog beter realiseren. Samen staan we sterker. Uiteraard met de service die ze van Hostnet gewend zijn.”

one.com is in 2002 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van hosting in Noord-Europa. De hostinggroep levert onder andere webhosting en domeinnamen aan het mkb, goed voor meer dan 1.000.000 klanten met 1.500.000 contracten. De ambitie van one.com is om verder te groeien en de marktpositie in de Nordics, de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, de DACH-regio en de overige Europese regio’s te verstevigen. Door het partnerschap met Hostnet heeft one.com een sterk platform in handen om de aanwezigheid in de Benelux en het dienstenaanbod verder uit te bouwen.

Stephan Wolfram, Group CEO van one.com: “We zijn verheugd om de overname van Hostnet aan te kondigen, gezien de grote merkbekendheid en de focus op ‘operational excellence’. Door deze transactie zijn we nu een toonaangevende speler op de Nederlandse hostingmarkt. We kijken ernaar uit om met het team van Hostnet samen te werken, en onze Europese aanwezigheid en het productaanbod voor onze klanten te verbeteren.”

De hostingbedrijven hebben een hoge mate van overeenkomsten en vullen elkaar goed aan, wat het samenwerkingsverband ten goede zal komen. Zo hebben zowel Hostnet als one.com sinds hun oprichting een constante groei doorgemaakt. Daarbij delen beide de visie dat de klant centraal staat en hebben ze een continue focus op klantenservice. Dit maakt het in combinatie met een complementair dienstenaanbod tot een logische en veelbelovende stap om gezamenlijk verder te groeien.

Meer nieuws van Hostnet

Aangepaste openingstijden Pasen

Tijdens het paasweekend gelden er aangepaste openingstijden van de Klantenservice. Lees hier op welke tijden je ons kunt bereiken.

Wijziging in de registratievoorwaarden voor .nu en .se

De uitgevende instantie van .nu en .se stelt enkele wijzigingen voor in de registratievoorwaarden voor .nu en .se domeinen. Lees hier meer informatie.

Ontdek de nieuwe Website Builder-functies

Schrijf je teksten met onze nieuwe AI-Schrijfassistent. Of laat je hele website door AI bouwen. Alles kan met de nieuwste functies van Website Builder.

Openingstijden rondom de feestdagen

Rondom de feestdagen heeft onze Klantenservice aangepaste openingstijden. Bekijk de tijden in dit nieuwsbericht.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.