Nieuws NGINX en HTTP/2 op Managed VPS

Nieuws

NGINX en HTTP/2 op Managed VPS

Geplaatst op: 14-11-2018

Vanaf nu zijn NGINX en HTTP/2 beschikbaar voor Managed VPS. In dit bericht lees je wat NGINX en HTTP/2 zijn, en waarom deze technologieën de snelheid van webapplicaties op de server bevorderen.

NGINX

NGINX is een lichtgewicht webserver die grote volumes aan requests aankan, en uitblinkt als het gaat om het serveren van statische content. Voorheen had je met een Managed VPS enkel de beschikking over de Apache-webserver. In de huidige situatie is NGINX hier als reverse proxy aan toegevoegd. Dit betekent dat al het http(s)-verkeer via NGINX naar Apache wordt gesluisd. 

NGINX is nu al beschikbaar voor alle Managed VPS'en met Plesk. De VPS maakt automatisch gebruik van NGINX, je hoeft hiervoor geen wijzigingen door te voeren.

Testen met een pilotgroep

Voorafgaand aan de introductie van NGINX hebben onze engineers een pilot gedaan onder een selecte groep bestaande klanten. Met behulp van de pilotgroep is er uitgebreid getest met production workloads. Zo hebben we voor de daadwerkelijke livegang een aantal verbeterpunten opgespoord en deze direct doorgevoerd.

Voordelen van NGINX

De software-architectuur van NGINX maakt het mogelijk om met dezelfde resources meer verbindingen tegelijkertijd aan te kunnen. Dit draagt bij aan het minder vatbaar maken van de software voor 'Layer 7 http DoS-aanvallen' zoals SlowLoris.

Daarnaast handelt de NGINX-webserver alle requests af voor statische content. Denk hierbij aan afbeeldingen (zoals .jpg, .png en .gif), webscripts (zoals .js en .css) en overige mediabestanden. Hiermee ontlast NGINX de Apache-webserver. Gewoonlijk zorgt NGINX ervoor dat bij requests voor statische content .htaccess niet geraadpleegd wordt door Apache. Door gebruik te maken van een techniek genaamd ‘Accelerated Redirects’ (mod_aclr2) worden statische bestanden geserveerd vanuit NGINX, maar handelt Apache het verzoek af. Zo kun je de vertrouwde .htaccess-bestanden blijven gebruiken.

HTTP/2

HTTP/2 is de opvolger van HTTP/1.1. NGINX ondersteunt standaard HTTP/2 en Application-Layer Protocol Negotiation (ALPN). Het toevoegen van NGINX als reverse proxy aan de Managed VPS-configuratie gaf ons de mogelijkheid HTTP/2 toe te voegen aan onze dienstverlening. 

Het gebruik van HTTP/2 wordt in alle moderne browsers ondersteund. Zolang je gebruikmaakt van NGINX, zijn alle websites op de server voorzien van HTTP/2-ondersteuning. Je hoeft hiervoor geen aanpassingen te doen aan de websites. 

Voordelen van HTTP/2

Met HTTP/2 beschik je over een enkele verbinding naar de webserver. Deze verbinding blijft openstaan zolang de website wordt bezocht. Alle requests lopen via deze verbinding. Dit in tegenstelling tot HTTP/1.1 waarbij voor elk bestand een nieuwe verbinding wordt geopend. Het gebruik van HTTP/2 scheelt dus minimaal een TCP-handshake en een TLS session initiation per verzoek. Een ander voordeel van HTTP/2 is dat http-headers gecomprimeerd worden. Dit dankt HTTP/2 aan het binaire formaat. 

HTTP/2 levert websites in veel gevallen dus snelheidswinst op. Dit kan uiteindelijk bijdragen aan een betere vindbaarheid van websites in zoekmachines. 

Wij staan voor je klaar

We zijn continu bezig om onze dienstverlening te optimaliseren en nieuwe features toe te voegen. Dankzij NGINX en HTTP/2 kunnen we onze klanten nog snellere Managed VPS'en aanbieden. De functionaliteiten hebben we daarom direct beschikbaar gesteld voor alle Managed VPS'en met Plesk.

Voor bestaande klanten met een of meerdere Managed VPS'en met Plesk kunnen we uiteraard de configuratie van zowel NGINX als Apache httpd per verzoek aanpassen. Daarnaast kunnen we NGINX volledig uitzetten en de server terug laten keren naar de oude situatie. Mocht je hier meer over willen weten of direct een aanvraag willen doen, neem dan contact op met je persoonlijke accountmanager of bel ons op 020-7500833. Ook als je vragen hebt over NGINX of HTTP/2, dan horen we dat graag.

Meer nieuws van Hostnet

Zoektocht naar de lelijkste website van het jaar

Welke website kan volgens jou een make-over gebruiken? Nomineer en win!

Koningsdag 2024

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, is onze Klantenservice gesloten.

Wijziging in de registratievoorwaarden voor .nu en .se

De uitgevende instantie van .nu en .se stelt enkele wijzigingen voor in de registratievoorwaarden voor .nu en .se domeinen. Lees hier meer informatie.

Ontdek de nieuwe Website Builder-functies

Schrijf je teksten met onze nieuwe AI-Schrijfassistent. Of laat je hele website door AI bouwen. Alles kan met de nieuwste functies van Website Builder.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.