Nieuws Waarschuwing voor acquisitiefraude

Nieuws

Waarschuwing voor acquisitiefraude

Geplaatst op: 18-05-2017

Hostnet waarschuwt voor acquisitiefraude door verschillende partijen. Deze partijen nemen telefonisch contact met je op voor het registreren van een domeinnaam.

Wat gebeurt er?
Je wordt telefonisch benaderd. Tijdens het gesprek wordt je verteld dat de .com variant van jouw domeinnaam nog vrij is. Een ander zou al interesse hebben getoond in dit domein. Maar omdat jij de .nl variant bezit, heb je voorrang op het registreren van de .com domeinnaam − zo wordt je verteld. Wanneer je dit niet doet, zou de andere geïnteresseerde de .com domeinnaam voor altijd kunnen kapen.

Tijdens het telefoongesprek word je geadviseerd om de domeinnaam snel en tegen een hoge prijs vast te leggen. Ga je op dit aanbod in, dan betaal je een hoge prijs en ben je er niet zeker van dat de domeinnaam werkelijk van jou is. De domeinnaam wordt namelijk vastgelegd op naam van de aanbieder, en niet op jouw eigen naam. Daarnaast kun je de domeinnaam niet zelf beheren.

Advies
Wij adviseren je om een dergelijk aanbod nooit te aanvaarden. Heb je wel interesse in het aangeboden domein? Registreer het domein dan bij een partij die je kent en vertrouwt. Meer informatie over deze vorm van domeinaanbiedingen vind je op het forum van Radar.

Hostnet zal je nooit telefonisch benaderen voor een domeinaanbieding.

Meer nieuws van Hostnet

Ontdek de nieuwe Website Builder-functies

Schrijf je teksten met onze nieuwe AI-Schrijfassistent. Of laat je hele website door AI bouwen. Alles kan met de nieuwste functies van Website Builder.

Openingstijden rondom de feestdagen

Rondom de feestdagen heeft onze Klantenservice aangepaste openingstijden. Bekijk de tijden in dit nieuwsbericht.

Prijswijzigingen van enkele diensten

De prijzen van enkele diensten worden aangepast. Lees in dit nieuwsbericht om welke diensten het gaat.

Nieuwe Website Builder-functies

Website Builder heeft nieuwe functies, zoals een Google Review-widget en videoachtergronden. Je leest meer in dit nieuwsbericht.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.