Nieuws Wijziging in de registratievoorwaarden voor .nu en .se

Nieuws

Wijziging in de registratievoorwaarden voor .nu en .se

Geplaatst op: 21-03-2024

De uitgevende instantie van .nu en .se domeinen, Internetstiftelsen, heeft een concept gepubliceerd van enkele voorgestelde wijzigingen in de registratievoorwaarden voor .nu en .se domeinen. Heb jij een .nu of .se domein of wil je binnenkort een .nu of .se domein vastleggen? Dan lees je in dit bericht wat er verandert.

Om welke wijzigingen gaat het?

Internetstiftelsen heeft 3 wijzigingen aangekondigd. Hieronder vind je de informatie per wijziging.

 • Nieuwe registraties:
  Voor nieuw geregistreerde domeinnamen wordt aan de registratievoorwaarden toegevoegd dat deze ongepubliceerd mogen blijven in de .se zone wanneer er te weinig informatie is over de domeinhouder, of wanneer er aangenomen kan worden dat er een tekort is aan correcte en volledige informatie over de domeinhouder.
   
 • Deactivering:
  In de registratievoorwaarden wordt verduidelijkt dat, in het geval van deactivering van een domeinnaam vanwege het niet nakomen van verplichtingen, de melding hierover naar de domeinhouder niet alleen afkomstig kan zijn van Internetstiftelsen, maar ook van registrars.
   
 • Alleen relevant voor .nu domeinen:
  Aan de registratievoorwaarden wordt toegevoegd dat buitenlandse .nu domeinhouders identificatiegegevens moeten verstrekken die gelijkwaardig zijn aan het organisatienummer of het persoonlijke identificatienummer. Dit sluit aan bij de bestaande vereisten voor .se domeinen.

Ingangsdatum en contact

De wijzigingen zullen ingaan in juni 2024. De voorgestelde nieuwe registratievoorwaarden zijn beschikbaar in het Zweeds via de website van Internetstiftelsen. Voor een Engelse versie kun je contact opnemen met remissvar@internetstiftelsen.se. Eventuele feedback, vragen of verzoeken over de nieuwe registratievoorwaarden kun je tot en met 10 april 2024 sturen naar remissvar@internetstiftelsen.se.

Meer nieuws van Hostnet

Aangepaste openingstijden Pasen

Tijdens het paasweekend gelden er aangepaste openingstijden van de Klantenservice. Lees hier op welke tijden je ons kunt bereiken.

Ontdek de nieuwe Website Builder-functies

Schrijf je teksten met onze nieuwe AI-Schrijfassistent. Of laat je hele website door AI bouwen. Alles kan met de nieuwste functies van Website Builder.

Openingstijden rondom de feestdagen

Rondom de feestdagen heeft onze Klantenservice aangepaste openingstijden. Bekijk de tijden in dit nieuwsbericht.

Prijswijzigingen van enkele diensten

De prijzen van enkele diensten worden aangepast. Lees in dit nieuwsbericht om welke diensten het gaat.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.