Registreer voordelig jouw .biz domeinnaam

.biz
33 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.BIZ domein registreren bij Hostnet

Wil jij een .biz domeinnaam registreren? Hostnet regelt de registratie van jouw .biz domein snel en voordelig. Bekijk hierboven of de .biz domeinnaam die je wilt vastleggen nog vrij is voor registratie. Is het domein beschikbaar? Regel jouw .biz domeinregistratie gelijk online.

.BIZ domeinen voor bedrijven

.BIZ is een generiek top level domein (gTLD) waarbij .biz een afkorting is van business. En dat is ook precies waar een .biz domeinnaam in het begin voor was bedoeld: websites met een zakelijk (internationaal) karakter. De introductie van de .biz domeinnaam vond plaats op 1 oktober 2001, tegelijk met onder andere de extensies .info en .pro. Deze extensies werden toegevoegd, omdat de bestaande extensies zoals .com, .net en .org al veel werden vastgelegd en er voor veel bedrijven geen mogelijkheid meer was om een domeinnaam te registreren. Met de toevoeging van bijvoorbeeld .biz konden bedrijven en organisaties wel hun domeinnaam vastleggen. In de loop van de jaren richtte het .biz domein zich niet alleen meer op zakelijke websites en werd het voor particulieren gemakkelijker om een .biz domeinnaam te kopen.

Registratie .biz via OpenSRS - Tucows

De uitgevende instantie van .biz domeinnamen is Neustar Registry Services. OpenSRS - Tucows is erkend registry van Neustar, wat betekent dat zij gerechtigd is om op adequate en snelle manier .biz domeinen bij Neustar te registreren. Omdat Hostnet reseller is van OpenSRS - Tucows kunnen wij de registratie van jouw .biz domein binnen enkele stappen, online voor je regelen. Je controleert online of de gewenste .biz domeinnaam beschikbaar is. Vervolgens geef je aan of je de domeinnaam wilt registreren. De rest gaat vanzelf. Hostnet heeft een online connectie met OpenSRS - Tucows en geeft je .biz domeinaanvraag meteen door. OpenSRS - Tucows regelt dat jouw .biz aanvraag wordt goedgekeurd en verwerkt. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de registratie van jouw .biz domeinnaam. Bekijk meer informatie over de rechten en verantwoordelijkheden van de domeinhouder volgens ICANN.

Registratievoorwaarden .biz domeinen

In eerste instantie was het alleen voor bedrijven mogelijk om een .biz domeinnaam te registreren. Inmiddels is het ook voor particulieren toegestaan om een .biz domein vast te leggen. Net als bij veel extensies is er een aantal voorwaarden verbonden aan de inhoud van een .biz domeinnaam. Zo heeft de uitgevende instantie Neustar bepaald dat een .biz domein mag bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters. Onder karakters wordt verstaan: de letters van het alfabet en de cijfers 0 tot en met 9. Daarnaast is er nog een karakter toegestaan; het minteken (-). Daarbij moet je rekening houden met de plaatsing van het minteken. Deze mag niet op de eerste en op de laatste plek van een .biz domeinnaam worden geplaatst. Wil je weten of een .biz domein kan worden geregistreerd? Check dit snel online.

Controleer en registreer jouw .biz domeinnaam

In het najaar van 2010 zijn er ruim 2 miljoen .biz domeinen geregistreerd. Je hebt dus nog voldoende keuze om jouw commerciële, zakelijke of particuliere .biz domeinnaam vast te leggen. Wil je weten of jouw gewenste naam nog vrij is? Bij Hostnet kun je binnen een paar seconden het gewenste .biz domeinnaam checken op beschikbaarheid. Je krijgt daarnaast een overzicht van de beschikbaarheid van alle extensies voor de door jou opgegeven domeinnaam. In sommige gevallen is het aan te raden om meerdere extensies vast te leggen. Bijvoorbeeld ter preventie, zodat niemand anders deze extensie kan registreren. Heb je jouw keuze gemaakt? Voltooi de registratie online door de stappen te volgen. Wil je ook een website onder jouw .biz domeinnaam plaatsen? Je geeft tijdens het bestelproces gemakkelijk aan welke extra diensten je bij jouw domein wilt bestellen.

E-mail en webhosting voor jouw .biz domeinnaam

Naast het registreren van een domeinnaam heb je de keuze uit verschillende extra diensten die je bij jouw .biz domein kunt bestellen. Zo biedt Hostnet uitgebreide e-mailpakketten aan, elk met zijn eigen functionaliteiten. Hiermee is het mogelijk te e-mailen met jouw geregistreerde .biz domeinnaam. Het is mogelijk om overal jouw e-mail te gebruiken via webmail en ieder pakket is voorzien van een virusscanner en een spamfilter. Wil je naast e-mail ook een website met jouw .biz domein op het web zetten? In dat geval heeft Hostnet een ruim assortiment aan webhostingdiensten.

Jouw .biz domein doorsturen of beheren

Buiten de e-mail- en webhostingdiensten heb je bij Hostnet de mogelijkheid om jouw .biz domeinnaam door te sturen naar een andere domeinnaam. Dit wordt vaak gebruikt als je al een website hebt, maar de domeinnaam niet aansprekend genoeg is of niet makkelijk te onthouden. Als je de functie domeinnaam doorsturen gratis instelt, communiceer je aan jouw klanten jouw .biz domeinnaam die vervolgens wordt doorgestuurd naar het minder mooie webadres. Een andere mogelijkheid om jouw .biz domein te beheren, is DNS-beheer. Hiermee beheer je gratis via Mijn Hostnet zelf de DNS-instellingen van alle domeinnamen die je bij Hostnet heeft geregistreerd. Als laatste bieden we Wijziging nameservers aan. Hiermee is het mogelijk om gratis via Mijn Hostnet de nameservers van jouw .biz domeinnaam naar jouw eigen DNS-server te verwijzen. Meer informatie over de laatste 2 diensten vind je op onze website.

Jouw .biz domeinnaam naar Hostnet verhuizen

Heb je een .biz domeinnaam in je bezit en wil je deze naar Hostnet verhuizen? Je regelt de verhuizing gemakkelijk en gratis online:

  • Vul op de verhuispagina de benodigde gegevens in.
  • Zeg je .biz domeinnaam op bij je huidige provider.
  • Je huidige provider moet jou een autorisatiecode of EPP-code geven.
  • Hostnet zet via onze partner voor .biz domeinregistraties, OpenSRS - Tucows, de verhuizing in gang.
  • OpenSRS - Tucows stuurt vervolgens het verhuisverzoek door naar de extensieleverancier die het verzoek meldt aan je huidige provider. 
  • Je huidige provider laat weten dat er een verzoek is binnengekomen om je domein te verhuizen. 
  • Teken je geen bezwaar aan bij je huidige provider? Dan wordt de verhuizing in gang gezet.

Als je de correcte autorisatiecode of EPP-code hebt doorgegeven, is je .biz verhuizing binnen 6 dagen een feit. Je ontvangt per e-mail een bevestiging zodra de verhuizing van je .biz domeinnaam is voltooid.

Wegverhuizen van jouw .biz domein

Staat jouw .biz domeinnaam bij Hostnet geregistreerd en wil je deze naar een andere provider verhuizen? Het enige wat je hoeft te doen om jouw .biz domeinnaam te verhuizen, is het opzeggen van het contract van jouw .biz domein bij Hostnet. Je zegt jouw .biz contract op door in te loggen op Mijn Hostnet en volgt het stappenplan. Nadat je de opzegging heeft bevestigd, ontvang je van ons een e-mail met een bevesting van de opzegging van je domeinnaam. Daarnaast ontvang je een e-mail met autorisatiecode. Bewaar deze goed. Je hebt deze code nodig om de verhuizing van jouw domein te bevestigen.

Bedenk welke extensies je wilt registreren

Je wilt een domeinnaam registreren, maar welke extensies zijn het meest geschikt voor jouw situatie? Dit is een lastige vraag, want de keuzemogelijkheden voor extensies zijn talrijk. Je kunt met een paar factoren rekening houden bij de keuze voor extensies. Als eerste is het belangrijk om te kijken in welke landen je actief wilt zijn met jouw website. Richt jij je alleen op Nederland? Dan kun je een .nl domeinnaam registreren. Voor Duitsland is een .de domeinnaam registreren de juiste keuze en voor België een .be domeinnaam. Doe je zaken in geheel Europa? Dan is .eu, .com of .biz een goede mogelijkheid. En als je wereldwijd zakelijk actief bent, zijn .com, .biz en .net aan te raden. Daarnaast is het goed om te kijken naar wat de inhoud van de website wordt. Is dat zakelijk? Dan raden we ook .com, .biz, .org en .net aan. Gaat jouw website over televisieprogramma's? Dan is de extensie .tv ideaal. Voor radioprogramma's is er .fm, voor mobiele websites .mobi en voor professionele websites .pro. Je ziet het al, de keuze is enorm. Kijk voor een overzicht van alle extensies die Hostnet aanbiedt, op onze domeinnamen-pagina.

Hostnet: de partner voor jouw .biz domeinregistratie

Hostnet heeft een jarenlange ervaring met domeinregistratie, webhosting en aanvullende diensten. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en kunnen je helpen als er vragen en/ of problemen zijn. Je bent voor jouw .biz domeinregistratie bij Hostnet aan het perfecte adres. Een groot voordeel van het bestellen bij Hostnet: je registreert en bestelt jouw extra diensten snel en eenvoudig online. Je hoeft geen papieren in te vullen, te scannen of op te sturen. Doordat alles online voor je wordt geregeld, beschik je binnen enkele minuten over jouw .biz domeinnaam en kun je meteen met jouw domein aan de slag.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.