Registreer voordelig jouw .co.uk domeinnaam

.co.uk
22 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.CO.UK domein registreren bij Hostnet

Ben je op zoek naar een betrouwbare hostingpartner waar je jouw .co.uk domeinnaam kunt registreren? Hostnet heeft al jaren ervaring op het gebied van domeinregistratie, webhosting en eigen servers. Je controleert en registreert jouw .co.uk domein eenvoudig en rap online bij Hostnet.

CO.UK: de extensie van het Verenigd Koninkrijk

.CO.UK is het second level domein van het Verenigd Koninkrijk en valt onder het top level domein .uk. Naast .co.uk zijn .org.uk, .gov.uk en .me.uk veelgebruikte extensies van het Verenigd Koninkrijk. Maar .co.uk is de bekendste extensie en wordt veel aangevraagd binnen en buiten het Verenigd Koninkrijk. Een .co.uk domein wordt met name gebruikt door bedrijven die zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en door bedrijven die zakendoen in het Verenigd Koninkrijk. Een .co.uk domeinnaam is met name bedoeld voor websites met een commerciële insteek, de .org.uk extensie wordt voornamelijk gebruikt voor non-profit doeleinden.

CO.UK een van de bekendste second level domeinen

De extensie .co.uk is een van de bekendste second level domeinen in de wereld. In 1985 is .uk geïntroduceerd, gelijk met de release van de .gb (Groot Brittannië) extensie. Aangezien .uk was aangevraagd door en toegekend aan een groep Britten, en .gb daarna een bureaucratisch gevolg was van een onderlinge afspraak, was de laatstgenoemde extensie te laat, en werd .uk de bekendste en meest gewilde extensie binnen het Verenigd Koninkrijk. De Britse regering heeft een korte tijd beperkt gebruik gemaakt van .gb voor e-mail, maar het is al jaren niet meer mogelijk om een .gb domeinnaam te registreren. Ook was het lange tijd niet toegestaan om .uk domeinnamen vast te leggen. Inmiddels is dit wel toegestaan.

Hostnet regelt jouw .co.uk registratie bij Nominet

Wil je snel een domeinnaam registreren zonder dat je je druk hoeft te maken over papierwerk en procedures? Je bent voor de registratie van .co.uk domeinen bij Hostnet op de juiste plek. Hostnet neemt .co.uk domeinnamen direct af van de uitgevende instantie: Nominet. Al sinds 1996 bestaat Nominet en in die tijd is zij uitgegroeid als specialist op het gebied van domeinregistraties. Nominet heeft goede contacten met registrars van extensies en zorgt voor een snelle en betrouwbare afwikkeling van de registratie van domeinen. Doordat Hostnet registrar is van Nominet kan de registratie van een .co.uk domeinnaam snel online worden geregeld. Alles gaat automatisch en voordat je het door hebt, ben je juridisch rechthebbende van jouw .co.uk domein.

Voorwaarden om een .co.uk te registreren

Het is voor iedereen mogelijk om een .co.uk domeinnaam te kopen. Of je nu zaken doet in het Verenigd Koninkrijk of gewoon zomaar een .co.uk domein wilt vastleggen, het is allemaal mogelijk. Daarnaast kan een .co.uk worden aangevraagd voor zakelijke websites, maar ook particuliere aanvragen worden goedgekeurd. De enige restricties gelden voor de .co.uk domeinnaam zelf. Een domeinnaam mag uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens bestaan. Daarbij is het mogelijk om een domeinnaam op te bouwen uit alleen de letters van het alfabet (a-z), alleen nummers (0-9) of uit letters en nummers. Ook het minteken (-) is in een .co.uk domein gepermitteerd, alleen mag het minteken niet op de eerste en ook niet op de laatste plaats van een domeinnaam worden gezet.

Check en leg jouw .co.uk domeinnaam vandaag nog vast

Het registreren van je .co.uk domein was nog nooit zo makkelijk. Bij Hostnet regel je jouw .co.uk domeinregistratie gewoon online, zonder onnodig papierwerk en tijdverlies. Als eerste voer je een domeincheck uit via onze domeinchecker om te controleren of de .co.uk domeinnaam die jij wilt registreren, beschikbaar is. Is de domeinnaam nog vrij? Je kunt meteen online aangeven dat je het .co.uk domein wilt registreren. Als je een aanvullende dienst wilt bestellen, doe je dit ook meteen online. Nadat je jouw bestelling hebt doorgevoerd, stuurt Hostnet de aanvraag van je .co.uk domeinnaam automatisch door naar Nominet. Zij regelt vervolgens direct de officiële registratie van je .co.uk domein. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je registratie.

E-mail- en webhosting voor je .co.uk

Een veelgebruikte toepassing voor een domeinnaam is e-mail. Met een van de verschillende e-mailpakketten is het mogelijk e-mail te verzenden en ontvangen onder je .co.uk domeinnaam. Je hebt hierbij tevens de mogelijkheid om zelf te bepalen wat er voor het @-teken komt, zo kun je bijvoorbeeld voor iedere medewerker een .co.uk e-mailadres aanmaken. Wil je naast het gebruik van e-mail ook een website onder jouw .co.uk domein plaatsen? Hostnet heeft een varia aan uitgebreide hostingpakketten in zijn assortiment. Zo heb je de keuze uit onder andere webhosting voor je website en verschillende WordPress-hostingpakketten.

Doorsturen of beheren van je .co.uk domeinnaam

Heb je een eigen DNS-server en wil je jouw bij Hostnet geregistreerde .co.uk domein op je eigen server beheren? Met de gratis service Wijziging nameservers worden de nameservers van je .co.uk domeinnaam aangepast naar de nameservers van jouw eigen DNS-server.

Heb je naast jouw .co.uk domeinnaam meerdere domeinen bij Hostnet geregistreerd? Dan sluit DNS-beheer wellicht beter aan op je behoeften. Met DNS-beheer beheer je namelijk zelf gratis de DNS-instellingen van je domeinnamen via Mijn Hostnet.

Ook biedt Hostnet de gratis functie domeinnaam doorsturen aan. Hiermee stuur je bezoekers van jouw domeinnaam automatisch door naar een andere domeinnaam. Hetzelfde is mogelijk voor e-mail, je kunt jouw e-mail eenvoudig laten doorsturen naar een ander e-mailadres. Lees hier meer over Wijzigingen doorsturen en DNS-beheer en de functie domeinnaam doorsturen.

Verhuis je .co.uk domeinnaam gratis naar Hostnet

Ben je al in het bezit van een .co.uk domein en wil je deze bij Hostnet onderbrengen? Je kunt gratis jouw .co.uk domeinnaam verhuizen naar Hostnet. Om een .co.uk verhuizing succesvol te voltooien, neem je eerst contact op met je huidige provider:

  • Zeg de .co.uk domeinnaam op bij je huidige provider.
  • Vraag je huidige provider om een TAG aan te passen in de WHOIS-informatie. Je huidige provider dient de TAG te wijzigen naar HOSTNET-NL.

Nadat je dit hebt gedaan, vraag je de verhuizing aan via onze verhuispagina. Vul alle benodigde velden in om jouw .co.uk domeinverhuizing snel en zonder problemen te laten verlopen. Naar aanleiding van je verhuisverzoek sturen wij jouw gegevens door naar Nominet. Nominet regelt vervolgens de verhuizing van je .co.uk, dit duurt maximaal 6 dagen. Je ontvangt automatisch per e-mail bericht wanneer de domeinnaam op jouw naam is vastgelegd.

Je .co.uk domein naar een andere provider verhuizen

Om je bij Hostnet geregistreerde .co.uk domeinnaam naar een andere provider te verhuizen, zeg je het contract voor je .co.uk domeinregistratie bij ons op. Je geeft een opzegging van je contract eenvoudig door via ons online klantenportaal, Mijn Hostnet. Nadat je bent ingelogd op Mijn Hostnet volg je het stappenplan. Naast het opzeggen van je contract van jouw .co.uk domein opzegt, geef je bij je nieuwe provider aan dat je de domeinnaam daarheen wilt verhuizen. In veel gevallen is het nodig dat Hostnet een Registrar Tag in de WHOIS-informatie aanpast. Je kunt deze Registrar Tag doorgeven via Mijn Hostnet > 'Support' > 'Contact opnemen'.

Naast .co.uk andere extensies registreren?

Hostnet biedt naast de .co.uk extensie nog vele andere extensies aan. Dus wil je naast een .co.uk domeinnaam ook nog bijvoorbeeld een .org.uk, .info, .tel of .mobi domeinnaam bestellen? Je bent hiervoor bij Hostnet aan het juiste adres. Maar denk ook eens aan een:

Alle extensies die je bij Hostnet kunt registreren, bestel je eenvoudig via het online bestelproces. Wil je naast de domeinnamen extra diensten bestellen, zoals een e-mailpakket, webhosting of een eigen server? Dit vraag je tegelijk aan met je .co.uk domeinnaam.

Registreer jouw .co.uk domein bij Hostnet

Zodra je jouw keuze voor een .co.uk domeinnaam hebt gemaakt, controleer je of het domein beschikbaar is om te registreren. Controleer online of jouw .co.uk domein nog vrij is om vast te leggen. Je krijgt binnen enkele seconden te zien welke variaties van de door jou opgegeven domeinnaam beschikbaar zijn. Vervolgens heb je de keuze om de domeinnaam meteen te bestellen, maar je kunt er ook voor kiezen om webhosting bij je .co.uk domein aan te vragen. Na bevestiging van je bestelling en de registratie van de .co.uk domeinnaam ga je meteen aan de slag met het ontwikkelen en publiceren van jouw website. Wil je meer informatie over het publiceren van je website of het aanmaken van e-mailadressen? Op onze Helpdesk vind je complete handleidingen en beschrijvingen.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.