Registreer voordelig jouw .dk domeinnaam

.dk

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.DK domein registreren bij Hostnet

.DK domein registreren? Deze Deense domeinextensie is zeer populair in Denemarken en Scandinavië, maar ook interessant voor iedereen die in Europa zaken doet. Controleer en registreer jouw Deense .dk domeinnaam eenvoudig en tegen een lage prijs bij Hostnet.

.DK domein: ccTLD van Denemarken

Het .dk domein is het country code top level domein van Denemarken. .DK domeinnamen zijn zeer populair in Denemarken, per 5 Deense inwoners is er 1 .dk domein geregistreerd. Daarmee behoort Denemarken tot een van de landen met de meest geregistreerde domeinnamen per inwoner. Denemarken laat alleen Montenegro (.me domeinen) en Nederland (.nl domeinnaam) voor zich.

Groei van .dk domeinnamen

Het country code top level domein .dk is op 14 juli 1987 opgericht. Op dat moment was het alleen mogelijk om deze domeinnaam te registreren als de aanvrager een geldige reden had en kon aantonen recht te hebben op het aangevraagde .dk domein. Deze procedure maakte het moeilijk om .dk domeinen vast te leggen en dat is terug te zien in het aantal .dk domeinregistraties uit de beginjaren. Op 15 januari 1997 werden deze strenge regels losgelaten en werd het voor iedereen mogelijk om een .dk domeinnaam te kopen. Eind 1996 waren er 6500 .dk domeinnamen vastgelegd en een jaar later is dit aantal gestegen naar 41.000 .dk domeinregistraties.

DK Hostmaster: registry .dk domeinen

De registry van Deense .dk domeinnamen is DK Hostmaster. De uitgevende instantie DK Hostmaster is de beheerder van alle .dk domeinen. Dit houdt in dat alle aanvragen voor .dk domeinregistraties worden behandeld door DK Hostmaster en zij tevens de aanvraag goedkeuren of afwijzen. DK Hostmaster heeft als taken het beheren en coördineren van de .dk registratieprocedure. Het is niet mogelijk om direct bij DK Hostmaster een .dk domeinnaam te registreren, dit doe je bijvoorbeeld via Hostnet.

Registratievoorwaarden voor het .dk domein

Sinds de voorwaarden om een .dk domeinnaam te registreren in 1997 zijn versoepeld, is het .dk domein steeds gewilder geworden. Het is nu voor iedereen mogelijk om een .dk domeinnaam te registreren. Bedrijven, instellingen, organisaties en particulieren van over de hele wereld kunnen een .dk domeinregistratie succesvol aanvragen. Net als veel andere domeinextensies dient een .dk domeinnaam minimaal 3 tekens en maximaal 63 tekens lang zijn. De tekens die je voor je .dk domein kunt gebruiken, zijn de letters uit het alfabet (a - z), de cijfers (0 - 9) en het minteken (-). Waarbij .dk domeinnamen niet mogen beginnen en eindigen met het minteken.

Online .dk domeinnamen checken en registreren

Je regelt de registratie van jouw Deense .dk domeinnaam snel en voordelig via Hostnet. Hiervoor kun je het best eerst jouw favoriete domeinnaam checken om te zien of hij beschikbaar is voor registratie. Je geeft met één klik op de knop aan welke naam je wilt aanvragen. Nadat de aanvraag voor jouw .dk domeinnaam door Hostnet is ontvangen, sturen wij je een e-mail. In deze e-mail staat extra informatie over gegevens die nodig zijn om je .dk domein bij DK Hostmaster in te dienen. De gegevens die worden gevraagd, zijn voor particulieren de voor- en achternaam en bedrijven dienen het KVK- of btw-nummer van het bedrijf door te geven. Je geeft deze extra gegevens aan ons door en wij regelen de aanvraag van je .dk domeinnaam.

Hostnet: voor jouw .dk domeinregistraties

Wil je Deense .dk domeinnamen registreren? Regel je domeinaanvraag via Hostnet en je .dk domein wordt snel en voordelig voor je geregeld. Hostnet bestaat sinds 1999 en is de specialist op het gebied van domeinregistraties, betrouwbare webhosting en geavanceerde virtuele servers. Niet alleen voor .dk domeinen is Hostnet jouw partner, maar ook voor de populaire domeinextensies zoals .nl, .eu, .com, .nu en .be kun je bij Hostnet terecht. Ben je naast een .dk domeinnaam op zoek naar bijzondere domeinnamen? Kijk hier voor een overzicht van alle extensies die Hostnet kan leveren. Zo kun je bijvoorbeeld een .de domeinnaam registeren. Of zelfs een .com domeinnaam registreren. Heb je al meerdere domeinen in bezit? Laat je domeinnamen verhuizen naar Hostnet, zodat je ze eenvoudig beheert op 1 plek. Kortom, genoeg redenen om je .dk domein en andere internetzaken bij Hostnet te regelen.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.