Registreer voordelig jouw .tel domeinnaam

.tel
29 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.TEL domein registreren bij Hostnet

Een .tel domeinregistratie regel je snel en voordelig bij Hostnet. Controleer via een domeincheck of jouw gewenste .tel domein vrij is en registreer jouw .tel domeinnaam vandaag nog. Hostnet is jouw betrouwbare partner voor al jouw domeinen.

Online met een .tel domein

Sinds begin 2009 is het mogelijk domeinnamen met de extensie .tel te registreren. Deze extensie was in eerste instantie speciaal bedoeld om je contactgegevens, social media en websitelinks te publiceren op een eigen pagina, gebouwd door de uitgevende instantie van .tel domeinnamen (Telnic). Sinds 2017 kun je ook de volgende zaken aan je .tel-pagina toevoegen:

  • video's en afbeeldingen;
  • Pdf-documenten;
  • advertenties in de vorm van een banner;
  • producten of diensten die je via PayPal kunt verkopen.

Een voorbeeld van zo'n tel-pagina vind je op http://telpage.tel.

.TEL-pagina met het Telnic Control Panel

Nadat je een .tel domeinnaam hebt geregistreerd, ontvang je een e-mail van Telnic met instructies om in te loggen op het Telnic Control Panel. De gegevens, afbeeldingen, video's en producten die je via het Telnic Control Panel invoert, worden overzichtelijk op je .tel-pagina verwerkt. Zo zet je jouw gegevens, producten en advertenties makkelijk online. Meer informatie vind je op http://www.telnic.org/.

Zelf een .tel-website maken

Sinds 2017 is het ook mogelijk om zelf een website te maken en te publiceren onder je .tel domeinnaam. Hostnet biedt daarvoor diverse websiteoplossingen, waaronder WordPress.

Voordelen van een .tel domein

Het voornaamste voordeel van een .tel domeinnaam is dat het eenvoudig is om jouw actuele gegevens, beeldmateriaal en producten online te zetten. Je hoeft geen verstand te hebben van webdesign of technische aspecten van het publiceren van websites. Daarnaast ben je altijd en voor iedereen bereikbaar op jouwdomeinnaam.tel. Op het moment dat jouw (contact)gegevens wijzigen, pas je dit eenvoudig aan via het Telnic Control Panel. Ook kun je met de .tel-pagina direct aan de slag om producten te verkopen via PayPal. Als laatste optimaliseert Telnic je pagina voor zoekmachines en weergave op verschillende devices. De pagina via Telnic is beperkt, maar gratis en eenvoudig.

Heb je behoefte aan een uitgebreidere website met meer opties? Kies dan voor een van onze websiteoplossingen.

Hostnet: reseller van OpenSRS - Tucows

Al jaren is Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows, een toonaangevend bedrijf dat gerechtigd is om alle soorten domeinnamen snel en op een adequate manier te regelen. Ook voor de registratie van .tel domeinen is OpenSRS - Tucows onze partner. Als je een .tel domein wilt registreren, check je eerst bij Hostnet of de gewenste naam vrij is. Vervolgens vraag je jouw .tel domeinregistratie online bij ons aan. Wij sturen jouw aanvraag gelijk door naar OpenSRS - Tucows, zodat zij jouw aanvraag meteen kunnen goedkeuren en registreren. Zodra jouw .tel domeinnaam is geregistreerd, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail.

Voorwaarden .tel domeinnamen

Iedereen kan een .tel domeinnaam kopen. Een .tel domein mag bestaan uit de volgende karakters: alle cijfers van 0-9, alle letters van het alfabet (a-z) en het koppelteken (-). Het koppelteken mag echter niet worden geplaatst op de eerste en laatste plek van de .tel domeinnaam. Zodra je jouw .tel domein online bij Hostnet hebt aangevraagd, ben jij juridisch rechthebbende van het domein gedurende de looptijd van het contract.

Bij registratie staan de nameservers van een .tel domeinnaam standaard op die van Hostnet, net als bij andere domeinnamen. Het beheer van de domeinnaam zelf, zoals het opzeggen, verloopt via Mijn Hostnet.

Om gebruik te maken van de Telnic-pagina, volg je de instructies uit de e-mail van Telnic, die je na registratie ontvangt. Bij vragen over de Telnic-pagina verwijzen wij je naar cservice@telnic.org.

Controleer en registreer jouw .tel domein

Wil je snel online te vinden zijn met contactgegevens, beeldmateriaal en producten via PayPal? Registreer dan jouw .tel domeinnaam bij Hostnet en plaats jouw .tel-pagina binnen enkele simpele stappen online via Telnic. Ook professionele, uitgebreidere websites kun je bouwen met een .tel domein. Hostnet helpt je graag daarbij.

Via onze domeinchecker controleer je of jouw gewenste .tel domein beschikbaar is om te registreren. Is de .tel domeinnaam nog vrij? Vraag de registratie van jouw .tel domein vervolgens direct bij ons aan. Zodra jouw .tel domeinnaam definitief op jouw naam is vastgelegd, ontvang je instructies van Telnic. Liever een eigen website maken? Kies dan voor een van onze websiteoplossingen. De keuze is aan jou.

Verhuizen van jouw .tel domeinnaam

Om je .tel domeinnaam te verhuizen naar Hostnet, vraag je de verhuizing aan via onze verhuispagina. Verder dien je je .tel domeinnaamregistratie bij je huidige provider op te zeggen en een autorisatiecode van jouw huidige provider te ontvangen.

Vervolgens stuurt Hostnet jouw aanvraag door naar OpenSRS - Tucows. Via OpenSRS - Tucows wordt een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat staat geregistreerd als 'Administrative contact'. In deze e-mail staan instructies die je moet opvolgen, zodat de verhuizing van jouw .tel domein wordt bevestigd. De eerder ontvangen autorisatiecode is nodig voor de bevestiging van de verhuizing. Nadat je de bevestiging correct hebt doorgegeven, wordt jouw .tel domeinnaam binnen 8 dagen verhuisd. Hiervan ontvang je per e-mail een bevestiging.

Maak je gebruik van de Telnic-pagina? Dan gelden extra regels voor het verhuizen van jouw .tel domein. De nameservers van jouw .tel domeinnaam verwijzen dan namelijk naar die van Telnic. Op het moment dat je de verhuizing van je .tel domein naar Hostnet aanvraagt, kies je tijdens het bestellen in onze webshop voor de optie 'Dit domein wordt actief gebruikt. Behoud daarom de huidige nameservers.' Wij nemen dan de huidige nameservers over, waardoor je Telnic-pagina bereikbaar blijft.

Jouw .tel domein wegverhuizen

Heb je jouw .tel domeinnaam via Hostnet geregistreerd en wil je deze nu bij een andere provider onderbrengen? Je dient in dit geval jouw .tel domein weg te verhuizen bij Hostnet. Voor de wegverhuizing zeg je de registratie van jouw .tel domein op via Mijn Hostnet. Log in op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Nadat je de opzegging hebt bevestigd, ontvang je van ons een e-mail met een bevestiging van de opzegging van jouw .tel domeinnaam. Daarnaast ontvang je een e-mail met autorisatiecode. Bewaar deze goed. Je hebt deze code nodig om de verhuizing van jouw .tel domein te bevestigen. Volg de instructies van je nieuwe provider om je .tel website zonder downtime te verhuizen.

Regel jouw .tel domeinregistratie bij Hostnet

Heb je een keuze gemaakt voor jouw .tel domeinnaam? Controleer dan via onze checker of het gewenste .tel domein beschikbaar is om te registreren. Je krijgt tevens een overzicht van andere extensies die Hostnet aanbiedt. Je kunt bijvoorbeeld een:

Naast jouw .tel domeinnaam is het namelijk aan te raden om andere populaire of passende extensies vast te leggen. Hostnet biedt een uitgebreid aanbod extensies aan: van .com tot .az, van .mobi tot .bb en van .dj tot .nl. Na de controle van jouw .tel domeinnaam leg je vervolgens binnen enkele minuten jouw eigen .tel domein vast.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.