Registreer voordelig jouw .us domeinnaam

.us
21 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.US domein registreren bij Hostnet

Registreer jouw Amerikaanse .us domeinnaam gemakkelijk, snel en voordelig bij Hostnet. Via onze bestelmodule regel je de registratie van je .us domein binnen enkele stappen online. Hostnet is jouw partij voor een snelle domeinregistratie, betrouwbare webhosting en gedegen virtuele servers. Controleer of je gewenste .us domeinnaam beschikbaar is en regel alles vandaag nog online.

.US domeinnaam: extensie van de Verenigde Staten

De .us extensie is de officiële extensie van de Verenigde Staten. Het .us Top Level Domain kent haar bestaan sinds 1985, maar .us domeinen werden uitsluitend aangeboden op het derde niveau en lager. In 2002 is het Top Level Domain voor de .us domeinnaam vrijgegeven, waardoor bedrijven, overheidsinstellingen, particulieren en non-profitorganisaties een .us domeinnaam konden claimen.

.COM of .US domeinen registreren?

Omdat het zo lang onmogelijk was om een .us domeinnaam te kopen, zijn veel Amerikanen naar een alternatief gaan zoeken. Vooral .com, .net en .org domeinen bleken voor inwoners van de Verenigde Staten geschikte extensies te zijn. Dit is terug te zien in het aantal .us domeinregistraties, eind 2010 waren er net 1,6 miljoen .us domeinen geregistreerd. Veel .com, .net en .org domeinnamen zijn inmiddels bezet, waardoor de .us extensie steeds populairder wordt: steeds meer mensen besluiten een domein te registreren met de .us extensie.

Registratie .us domein via OpenSRS - Tucows

Voor de registratie van .us domeinen werkt Hostnet samen met OpenSRS - Tucows. OpenSRS - Tucows is een organisatie die gerechtigd is om op een adequate manier .us domeinnamen te claimen. Zodra je online bij Hostnet een aanvraag voor een .us domeinnaam doet, wordt je aanvraag gelijk doorgestuurd naar OpenSRS - Tucows. Zij controleert meteen de aanvraag en zorgt ervoor dat de registratie van je .us domein wordt afgehandeld. Omdat alles digitaal wordt geregeld, kun je snel over je .us domeinnaam beschikken.

Beschikbaarheid .us domeinnamen

Volgens de officiële regels van de uitgevende instantie van .us domeinen is het mogelijk om een .us domein te registreren wanneer een bedrijf of persoon rechtmatige activiteiten heeft met of onderneemt in de Verenigde Staten. In de praktijk blijkt dat iedereen een .us domeinnaam kan vastleggen. Het kan echter voorkomen dat de uitgevende instantie jou in een later stadium vraagt alsnog te bewijzen dat je aan bovengenoemde eis voldoet. Kun je het dit niet bewijzen? Dan wordt je domeinnaam opgeheven. Houd er ook rekening mee dat de domeinnaam en de website vallen onder de wetgeving van de Verenigde Staten. Dit houdt onder andere in dat de geclaimde .us domeinnaam niet in strijd mag zijn met de Amerikaanse wetgeving en dat bijvoorbeeld discriminerende of beledigende namen en websites niet worden toegestaan.

Voorwaarden .us domeinregistratie

Een .us domeinnaam kan uit minimaal 2 en maximaal 63 karakters bestaan. De karakters die worden geaccepteerd zijn: alle letters uit het alfabet (a-z), alle getallen (0-9) en het minteken (-). Een .us domein mag echter niet beginnen en niet eindigen met het minteken. Daarnaast is het niet toegestaan om het minteken op de derde en vierde positie van de domeinnaam te plaatsen. De uitgevende instantie voor .us domeinnamen, Registry Services, heeft daarnaast nog een aantal bepalingen in haar reglement opgenomen over de registratie van numerieke domeinnamen. Deze vind je bij de FAQ's van Registry Services.

.US domeinnaam checken en claimen

Om een .us domein te claimen, moet je eerst de domeinnaam checken op beschikbaarheid. Vul in de online checkbox de gewenste naam voor je .us extensie in en je krijgt een overzicht te zien van de beschikbaarheid van jouw .us domeinnaam en andere extensies. Doorloop de stappen in onze bestelmodule en binnen enkele minuten ben je de rechthebbende van jouw gewenste .us domein. Het is daarnaast mogelijk om online hosting of een eigen server te bestellen. Na voltooiing van je bestelling ontvang je een e-mail met de bevestiging van je .us domeinregistratie. Heb je een extra dienst aangevraagd? Dan ontvang je per e-mail de benodigde logingegevens.

E-mail en hosting voor .us domeinen

Wil je kunnen e-mailen met je .us domeinnaam? Met een e-mailpakket van Hostnet krijg je de mogelijkheid e-mails te verzenden en ontvangen onder je .us domein. Webmail is gratis inbegrepen bij een e-mailpakket, zodat je overal ter wereld gebruik kunt maken van je e-mail. Wil je later nog een website op internet plaatsen? Zonder problemen zet je jouw e-mailpakket over naar een hostingpakket. Met hosting van Hostnet krijg je naast de e-mailfunctionaliteiten voldoende serverruimte waarop je jouw .us website plaatst. Wanneer je op zoek bent naar betrouwbare en kwalitatieve hosting, ben je bij Hostnet op de juiste plek.

Beheren of doorsturen van je .us domeinnaam

Hostnet biedt gratis services aan voor het beheren van je.us domein. Deze services worden automatisch via Mijn Hostnet beschikbaar gemaakt, zodra je een domeinnaam hebt geregistreerd. Het gaat ten eerste om DNS-beheer. Hiermee maak, wijzig of verwijder je zelf bijvoorbeeld de A-, MX- of CNAME-records van jouw .us domeinnaam. Daarnaast is het mogelijk om subdomeinen in te stellen. De tweede service is Wijziging nameservers. Hiermee wijzig je zelf de nameservers van jouw .us domein, zodat deze naar je eigen DNS-server verwijzen. Wil je jouw .us domeinnaam automatisch laten doorsturen naar een ander website- of e-mailadres? Dan kies je voor Domeinnaam doorsturen.

Je .us domein naar Hostnet verhuizen

Via Hostnet kun je eenvoudig jouw .us domeinnaam verhuizen. Via deze pagina geef je door welk .us domein je naar Hostnet wilt verhuizen. Hostnet stuurt de aanvraag voor je verhuizing door naar OpenSRS - Tucows. Zij beoordeelt de aanvraag en zet bij goedkeuring de verhuizing voor je .us domeinnaam in gang. Jij of de huidige provider ontvangt van OpenSRS - Tucows een e-mail waarin wordt uitgelegd hoe je de verhuizing dient te bevestigen. Voor de bevestiging heb je een autorisatiecode nodig, deze code ontvang je van je huidige provider bij opzegging van je .us domein. De bevestiging van de verhuizing moet binnen 7 dagen worden uitgevoerd, anders wordt de aanvraag stopgezet. Zodra je de verhuizing van je .us domeinnaam hebt bevestigd, wordt je domein binnen 8 dagen naar Hostnet verhuisd. Je ontvangt hiervan per e-mail bericht.

Wegverhuizen van je .us domeinnaam

Wil je jouw .us domeinnaam die je via Hostnet hebt geregistreerd naar een andere host verhuizen? Dit kun je doen door het contract van je .us domein bij Hostnet te beëindigen. Je geeft deze opzegging door via ons online klantenportal Mijn Hostnet. Log in op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Ter bevestiging van de opzegging van je .us domein ontvang je van ons een e-mail. Daarnaast ontvang je een e-mail met een autorisatiecode. Bewaar deze code, omdat deze nog nodig is om de verhuizing van je .us domein te bevestigen.

Claim jouw .us domeinnaam bij Hostnet

Voor een snelle afhandeling van je .us domeinregistratie moet je bij Hostnet zijn. Maar ook voor andere domeinnamen ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt onder andere een:

Check de beschikbaarheid van jouw .us domein online en claim je domeinnaam vandaag nog. Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met betrouwbare partners leveren wij je de beste service tegen voordelige prijzen. Daarnaast staan onze deskundige medewerkers 7 dagen per week paraat om je te helpen bij problemen en je te voorzien van advies.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.