Registreer voordelig jouw .cat domeinnaam

www. .cat
49 , - p/j
8.6
846 beoorderlingen
"Altijd behulpzaam, goede uitleg en antwoorden maar ook suggesties voor betere manieren om iets voor elkaar te krijgen."
Studio Witt
8.2
833 ervaringen
"Zeer deskundige en prettige ondersteuning als je vragen hebt. Prima online omgeving om zaken zelf te regelen. Ik ben al jaren een zeer tevreden klant!"
Jeroen Rietveld

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online: je krijgt van ons een miniwebsite cadeau. Ook kun je gratis je domein en e-mail doorsturen.

Website Maker Lite

Maak eenvoudig jouw eigen miniwebsite. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig.

Domeinnaam doorsturen

Verwijs je domein naar een site of je socialmedia-profiel. Handig als je eigen site nog niet af is.

E-mail doorsturen

Stuur e-mails voor je domein door naar je eigen e-mailadres. Zo ben je direct goed bereikbaar.

.CAT domein registreren bij Hostnet

Voor de registratie van uw Catalaanse .cat domeinnaam bent u bij Hostnet aan het juiste adres. Wij begeleiden u met uw .cat domeinregistratie en regelen dat het .cat domein op uw naam wordt geregistreerd. Check of uw gewenste catalaanse .cat domeinnaam beschikbaar is en vraag deze meteen online aan.

Meer informatie over .cat domeinnamen

.CAT domein: domeinextensie van Catalonië

Catalonië is een autonome regio in Spanje waarvan Barcelona de hoofdstad is. De .cat domeinnaam is een gesponsorde top level domein en heeft tot doel om de catalaanse cultuur en/ of taal te promoten. Personen, bedrijven en instellingen die zich online inzetten ter promotie van het Catalaans of de catalaanse cultuur kunnen een .cat domeinnaam registreren. Het .cat domein is in 2005 officieel door ICANN goedgekeurd als sponsored top level domain.

.CAT domeinnaam registreren

Wilt u een Catalaans .cat domein registreren? Een .cat domeinnaam is alleen beschikbaar voor personen, bedrijven en instellingen die behoren tot de catalaanse taal- en culturele gemeenschap op internet. Nadat u uw gewenste .cat domeinnaam heeft gecontroleerd en aangevraagd, ontvangt u van ons een e-mail. Hierin wordt uitgelegd op welke manier u kunt aantonen dat u deel uitmaakt van de catalaanse taal- en culturele gemeenschap op internet.

Voorwaarden .cat domein

Zoals hierboven al is omschreven, is het alleen mogelijk om een Catalaanse .cat domeinnaam aan te vragen indien u met uw website als doel heeft om de catalaanse cultuur of taal te promoten. Daarnaast heeft ICANN bepaald dat een .cat domein niet mag worden gebruikt voor Engelse websites die gaan over katten (cat). Als laatste zijn de volgende voorwaarden opgesteld voor de inhoud van een .cat domeinnaam:

  • een .cat domein mag bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters;
  • de toegestane karakters zijn: de letters van het alfabet, de cijfers 0, 9 en het minteken (-);
  • een .cat domeinnaam mag niet beginnen en eindigen met het minteken.

Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows

Al jaren is Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows, een toonaangevend bedrijf dat gerechtigd is om alle soorten domeinnamen snel en op een adequate manier te regelen. Ook voor de registratie van .cat domeinen is OpenSRS - Tucows onze partner. Als u een .cat domein wilt registreren, checkt u eerst bij Hostnet of de gewenste naam vrij is. Vervolgens vraagt u uw .cat domeinregistratie online bij ons aan. Wij sturen uw aanvraag digitaal door naar OpenSRS - Tucows, zodat zij uw aanvraag meteen kunnen goedkeuren. Zodra uw .cat domeinnaam is geregistreerd, ontvangt u hierover een bevestiging per e-mail. Wilt uw eten wat uw rechten en verantwoordelijkheden zijn als houder van een .cat domeinnaam? Op de website van ICANN staat hierover een uitgebreide uitleg.

Registreer uw Catalaanse .cat domeinnaam bij Hostnet

Hostnet is een betrouwbare hostingprovider die bestaat sinds 1999. Sinds die tijd zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste en betrouwbaarste providers van Nederland. Naast de registratie van uw Catalaanse .cat domeinnaam kunnen wij de registratie van alle beschikbare domeinextensies wereldwijd voor u regelen. Naast alle soorten domeinregistraties bieden wij extra diensten voor uw .cat domein aan. Van e-mailhosting tot Virtual Private Servers en van betrouwbare webhosting tot uw eigen Dedicated Server.