Registreer nu voordelig uw .mobi domeinnaam

vul hier uw domeinnaam in:
Actie
van
25,-
voor
15
,
-

Hostnet is met 800.000 registraties dé domeinspecialist van Nederland
www.


.MOBI domeinnaam registreren vanaf 15,00

Wilt u een .mobi domeinnaam registreren voor uw mobiele website? Bij Hostnet legt u uw .mobi domein voordelig vast. Controleer hierboven of het nog mogelijk is uw gewenste .mobi domeinnaam te registreren en regel de registratie vandaag nog online.

Meer informatie over .mobi domeinnamen

.MOBI domeinnaam voor uw mobiele website

De .mobi extensie is een relatief nieuwe extensie en richt zich speciaal op websites voor mobiele telefoons. Het initiatief voor een extensie die alleen is bedoeld voor mobiel internetgebruik is afkomstig van een aantal grote bedrijven, waaronder Google, Nokia, Microsoft, Samsung en Vodafone. Het doel van de .mobi domeinnaam is om het surfen op mobiele apparatuur gemakkelijker, sneller en gebruiksvriendelijker te maken.

Groei voor .mobi domeinnamen

Het gebruik van internet op mobiele telefoons is de laatste jaren flink toegenomen en groeit nog steeds. De vraag naar goede websites voor op mobiele telefoons en pda's wordt dan ook steeds groter. De uitgifte van .mobi domeinen zal daarom de komende jaren blijven toenemen. Omdat websites met de .mobi extensie aan bepaalde standaarden dienen te voldoen, wordt het gebruik van mobiele internetpagina's steeds beter. Zo wordt er onder andere door .mobi websites rekening gehouden met het kleine beeldscherm van mobiele apparatuur, met dynamische en grafische onderdelen en met de relatief minder snelle internetverbinding.

Reglement .mobi

Alle websites met een .mobi domeinnaam dienen volgens bepaalde regels te worden opgebouwd. Deze regels zijn opgesteld door de mTLD dotMobi, de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van .mobi domeinnamen. Elke domeinhouder dient zich aan het reglement Switch On! te houden, zodat iedereen die op een .mobi website terechtkomt, is verzekerd van een geoptimaliseerde website voor mobiel gebruik. In het reglement staat onder andere aangegeven dat een .mobi website moet worden opgemaakt in XHTML-MP en dat het gebruik van frames op een .mobi website niet is toegestaan. Het mTLD controleert 1 keer per kwartaal of websites aan de eisen voldoen. Indien dit niet het geval is, kan een .mobi website on hold worden gezet.

Registratievoorwaarden .mobi domein

Wilt u een .mobi domeinnaam registreren? Als eerste raden wij u aan het bovengenoemde reglement Switch On! goed door te lezen, zodat u een goed beeld krijgt aan welke technische eisen uw .mobi website dient te voldoen. Naast het Switch On! Reglement heeft de uitgevende instantie van .mobi domeinnamen dotMobi een aantal voorwaarden opgesteld voor de registratie van .mobi domeinen. Een .mobi domeinnaam bestaat in ieder geval uit 3 karakters en het maximaal aantal karakters is 63. De karakters die zijn toegestaan in een .mobi domein zijn alle letters uit het alfabet (a-z), alle cijfers (0-9) en het koppelteken (-). Het koppelteken mag op alle plaatsen in een domeinnaam worden ingevuld, behalve op de eerste en laatste plaats. Er zijn verder geen restricties aan de registratie van .mobi domeinen verbonden, het is voor iedereen ter wereld toegestaan een .mobi domeinnaam aan te vragen.

Belangrijke informatie over .mobi domeinnamen

Omdat er voor de realisatie van een .mobi website veel eisen en regels zijn verbonden, hebben wij een aantal belangrijke links voor u op een rijtje gezet.

 • dotMobi registrar: algemene informatie over .mobi, domeinnamen en regels;
 • .mob developers: tips en trucs voor het bouwen van een .mobi website;
 • dotMobi Switch On! Web Developer Guide;
 • temptaties: er zijn 2 templates beschikbaar voor een geoptimaliseerde .mobi domeinnaam. Template 1 is voor mobiele apparatuur met een breedte van 110 pixels en template 2 voor 176 pixels;
 • dotMobi Validator: hiermee test u of de website voldoet aan de eisen van .mobi uit de Switch On! Guides;
 • W3C Markup Validator: hiermee test u of een website in HTML of XHTML voldoet aan de eisen en aanbevelingen van W3C-standaarden;
 • dotMobi emulator: hiermee test u hoe een .mobi website wordt getoond op een mobiele telefoon.

Hostnet regelt uw .mobi registratie via OpenSRS - Tucows

Wilt u snel een .mobi domeinnaam registreren bij een betrouwbare partij? Dan is Hostnet wellicht iets voor u. Wij zijn namelijk reseller van OpenSRS - Tucows, een toplevel provider die is gemachtigd om domeinnamen op een adequate manier te registreren. Ook de registratie van .mobi domeinen regelen wij via OpenSRS - Tucows. U merkt hier echter niets van, u vraagt uw .mobi domeinnaam gewoon online aan. Wij doen de rest voor u. Uw .mobi aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar OpenSRS - Tucows die vervolgens de registratie meteen in orde maakt. U hoeft dus niet lang te wachten totdat de registratie van uw .mobi domein is voltooid. Wilt u meer informatie over de rechten en plichten die u heeft als .mobi domeinhouder? In het document van ICANN leest u hier alles over.

Controleer en registreer uw .mobi online bij Hostnet

Door onze goede samenwerking met OpenSRS - Tucows regelt u in slechts enkele eenvoudige stappen de registratie van uw .mobi domeinnaam. Als eerste controleert u via onze domeinchecker of het .mobi domein dat u wilt registreren nog beschikbaar is om vast te leggen. Is de .mobi domeinnaam vrij? Geef meteen online aan dat u de domeinnaam wilt registreren. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een extra dienst bij uw .mobi domein te bestellen. Wilt u e-mailen onder uw .mobi domeinnaam of ook een website publiceren? Bestel dan meteen een van onze e-mail- of hostingdiensten. Door het bestelproces te voltooien, wordt uw .mobi domeinnaam door OpenSRS - Tucows aan de uitgevende instantie van .mobi domeinen aangeboden en in de meeste gevallen gelijk goedgekeurd en dus geregistreerd.

Uw eigen .mobi e-mailadres

U heeft bij Hostnet de keuze uit een aantal extra diensten die u bij uw .mobi domeinnaam kunt bestellen. Als eerste hebben wij uitgebreide e-mailpakketten in ons assortiment, elk met zijn eigen functionaliteiten. Hiermee is het mogelijk om gebruik te maken van een scala aan e-mailfunctionaliteiten onder uw .mobi domeinnaam. Zo krijgt u uw eigen .mobi e-mailadres en is het mogelijk om meerdere .mobi adressen aan te maken, omdat u zelf bepaalt wat er voor het @ komt. Handig indien u een aantal e-mailadressen wilt aanmaken voor bijvoorbeeld uw medewerkers of gezin. Onze e-mailpakketten zijn tevens voorzien van een virusscanner en spamfilter.

Ruimte voor uw .mobi website

Wilt u naast e-mailen onder uw .mobi domeinnaam ook een .mobi website publiceren? In dat geval heeft Hostnet een aantal betrouwbare hostingpakketten voor u in de aanbieding. Met webhosting krijgt u genoeg ruimte op een van onze servers waar u uw .mobi website op kunt plaatsen. Al onze hostingpakketten zijn voorzien van voldoende schijfruimte voor uw website en mailboxen voor uw e-mail. Daarnaast krijgt u toegang tot het Control Panel van Plesk. Hiermee beheert u op eenvoudige wijze de eigenschappen van uw pakket. Zo wijzigt u in het Control Panel zelf uw wachtwoorden, stelt u een autoresponder in of maakt u extra mailboxen aan. In het Control Panel heeft u tevens inzicht in uw dataverkeer en webstatistieken.

Uw .mobi domeinnaam doorsturen of beheren

Naast de extra diensten e-mail- en hostingpakketten heeft u nog de keuze uit een drietal opties die hebben te maken met het beheren van uw .mobi domein. Als eerste heeft u de mogelijkheid om uw .mobi domeinnaam door te sturen naar een andere website. Dit kan met de dienst Domeinnaam doorsturen, waarbij het tevens mogelijk is om e-mail die wordt gestuurd naar uw .mobi e-mailadres door te sturen naar een reeds bestaand e-mailadres. Als tweede heeft u de keuze voor de gratis service DNS-beheer. Hiermee beheert u zelf via Mijn Hostnet de instellingen van uw DNS voor al uw domeinnamen die u bij Hostnet heeft geregistreerd. Als laatste optie bieden wij Wijziging nameservers aan. Met deze gratis service worden de nameservers voor uw .mobi domeinnaam gewijzigd en verwijzen zij naar uw eigen DNS-server. Meer informatie over de laatste twee diensten vindt u op onze website.

Verhuis uw .mobi naar domein naar Hostnet

Heeft u uw .mobi domeinnaam bij een andere provider geregistreerd en wilt u deze nu bij Hostnet onderbrengen? Geen probleem, u verhuist gratis uw .mobi domein naar Hostnet. U betaalt alleen voor de registratie van uw .mobi domeinnaam. Bekijk de onderstaande stappen om de verhuizing snel en succesvol te voltooien:

 • vul de gevraagde gegevens in op onze verhuispagina; geef bij uw huidige provider aan dat u uw .mobi domein wilt opzeggen;
 • uw huidige provider verschaft u een autorisatiecode of EPP-code;
 • via OpenSRS - Tucows zet Hostnet de verhuizing voor uw .mobi domein in gang;
 • u ontvangt een e-mail van OpenSRS - Tucows. Volg de instructies in deze e-mail op, geef hier tevens de ontvangen autorisatiecode of EPP-code op.

Reageer binnen 7 dagen op de e-mail van OpenSRS - Tucows. Indien u dit niet doet, wordt de verhuizing van uw .mobi domeinnaam gestaakt. Zodra u alle gegevens heeft doorgegeven en deze als correct worden gezien, is de verhuizing van uw .mobi domein binnen 6 dagen voltooid. Per e-mail bevestigen wij de verhuizing van uw .mobi domeinnaam.

.MOBI verhuizen naar andere provider

Uw .mobi domeinnaam is via Hostnet geregistreerd en nu wilt u uw .mobi onderbrengen bij een andere provider. Dit is mogelijk door de bij Hostnet geregistreerde .mobi domeinnaam op te zeggen. Geef de opzegging van uw .mobi domein door aan Hostnet door in te loggen op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Nadat u de opzegging heeft bevestigd, ontvangt u van ons een e-mail met een bevesting van de opzegging van uw domeinnaam. Daarnaast ontvangt u een e-mail met autorisatiecode. Bewaart u deze goed. U heeft deze code nodig om de verhuizing van uw domein te bevestigen.

Uw .mobi domein overdragen

In een aantal gevallen is een overdracht van een .mobi domeinnaam nodig. Het overdragen van een domeinnaam is het overzetten van een domeinnaam naar een andere houder. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin van een overdracht wordt gesproken:

 • wijziging van een bedrijfsnaam;
 • overzetting van een particuliere houder naar een bedrijf;
 • overzetting van een bedrijf naar een particuliere houder.

Ook in het geval u een verkeerde bedrijfsnaam of een naam met een spelfout aan Hostnet heeft doorgegeven, dient er een overdracht plaats te vinden. In deze gevallen is er namelijk ook sprake van een verandering van de juridische houder. Om een overdracht aan te vragen, volgt u onze procedure.

Groot aanbod extensies

Hostnet heeft een groot aantal extensies in haar portfolio. Het wordt steeds belangrijker om na te denken welke extensie u voor uw domeinnaam uitkiest. Wat wilt u met uw domeinnaam uitstralen? Welke doelgroep wilt u bereiken? En waar is deze doelgroep gevestigd? Een .mobi domein mag zeker niet ontbreken indien uw website ook op mobiele apparatuur goed moet zijn te benaderen. Maar naast de .mobi extensie heeft u een legio aan mogelijkheden. Richt u zich vooral op de Nederlandse markt? Dan is een .nl domeinnaam een must. Doet u meer zaken in het buitenland? Dan kan een .eu, .com of een .org een betere keuze zijn. Kijk op onze pagina met domeinextensies voor meer ideeën.

Maak uw website geschikt voor mobiel met .mobi

Wilt u dat uw website geschikt is voor mobiel gebruik? Uw website wordt beter te benaderen door een .mobi website te ontwikkelen. Door de opgegeven regels waaraan een .mobi website moet voldoen, wordt uw website sneller en gebruiksvriendelijker. Kijk vandaag nog of uw .mobi domeinnaam beschikbaar is en bestel meteen online. Binnen enkele eenvoudige stappen wordt u door het bestelproces geleid en heeft u uw .mobi domein besteld, zodat u meteen met uw nieuwe aanwinst aan de slag kunt.

Andere bezoekers bekeken ook: