Managed Services

Volledig ontzorgd. Toekomstbestendig.

Heb jij een specifieke hostinguitdaging? Of wil je jouw IT-omgeving optimaliseren? Met Managed Services ontwikkelen we samen met jou een ideale dienstverlening. Afgestemd op jouw wensen en ambities. Én met de service die jij nodig hebt.

Van uitdaging naar zorgeloze oplossing

Managed Services gaat verder dan de oplevering van beheerde servers. We blijven met je in gesprek. Alles om jou te voorzien van een optimale dienstverlening. Nu en in de toekomst.

  • 1. Design
  • 2. Implement
  • 3. Operate
  • 4. Optimize

We stellen vrijblijvend een technisch voorstel voor je op. In een eerste gesprek horen we graag meer over je organisatie en doelstellingen voor de toekomst. Hierna volgt een telefonisch consult waarin we sparren over de techniek. We willen meer weten over de werking van je webapplicatie(s), en denken samen na over specificaties die passen bij jouw situatie.

Liggen alle kaarten op tafel? Dan ontvang je een technisch voorstel. Hierin vind je een situatieschets en een advies over de benodigde soft- en hardware, uitbreidingen en configuraties. Pas na akkoord op het voorstel ontvang je een offerte.

De oplevering van je managed diensten gebeurt in goed overleg met jou. Jouw medewerkers en klanten mogen hier namelijk zo min mogelijk hinder van ondervinden. Na de daadwerkelijke oplevering van de systemen ben jij aan zet. Je krijgt van ons de gelegenheid om je nieuwe systemen te testen en waar nodig feedback te leveren.

Zijn er wijzigingen nodig? Dan vindt er een peer review plaats. Pas nadat jij 100% tevreden bent, kunnen wij dat ook zijn. Als laatste stap van deze fase koppelen we jouw systemen aan ons monitoringsplatform.

In de operate-fase geniet je van 24/7 monitoring. Vindt er een incident plaats? Dan zorgen we dat onze gecertificeerde engineers binnen 1 uur reageren. Al onze garanties vind je zwart-op-wit in jouw Service Level Agreement (SLA).

Maar we gaan verder. Middels Capacity & Performance Management, Risk Management, Disaster Recovery en Orchestration Management kunnen we jou verzekeren van een gezonde en veilige infrastructuur. Zo kun jij je bezighouden met jouw corebusiness.

We vinden het belangrijk dat je IT-infrastructuur voldoet aan jouw wensen en behoeften. Daarom onderhoudt je persoonlijke accountmanager regelmatig contact met jou. Behoefte om te sparren met een engineer? Geen enkel probleem. Ze staan je graag te woord.

Daarnaast denken we met je mee over de toekomst. Wellicht wil jij na verloop van tijd weten of een andere oplossing nog beter aansluit op je situatie. Of zien wij kansen waarop je op termijn winst kunt behalen. We gaan graag opnieuw met je om tafel, en stellen vrijblijvend een nieuw technisch voorstel voor je op.

Migreren zonder onduidelijkheden

Overstappen naar een andere IT-dienstverlener komt nooit goed uit. Bovendien kan er van alles misgaan. Wij nemen maatregelen om het migratieproces soepel te laten verlopen.

Uitgebreid migratieplan

Voorafgaand aan de migratie ontvang je een gedetailleerd plan. Dit stellen we samen met jou en je huidige IT-partij op.

Testomgeving

Wij zetten een testomgeving voor je klaar. Zo kun je voor de migratie alle afgesproken benchmarks nalopen.

Professionele begeleiding

Jouw persoonlijke migratiemanager plant de migratie, en begeleidt je erdoorheen. Tijdens de migratie staan we stand-by.

De optimale dienstverlening

Samen bekijken we welke managementlagen passen bij jouw situatie. Ontdek de mogelijkheden. 

Incident & Problem Management

Onze engineers staan 24/7 voor je klaar. Storingen kunnen we hierdoor zo snel mogelijk mitigeren. Incidenten managen we vanaf de initiële storingsmelding. Hierna reviewen we het verloop van een incident. Ook plannen we aanvullende acties om risico’s in de toekomst te verkleinen.

Patch & Update Management

Jouw IT-omgeving is altijd in optimale conditie dankzij geautomatiseerde processen. Reguliere updates rollen onze engineers volgens schema uit over je infrastructuur. Urgente security patches voeren we altijd direct uit. Over exploits hoef jij je zo geen zorgen te maken.

Change Management

Is je organisatie in beweging? Met Managed Services verandert je IT-omgeving met je mee. Met peer reviews, continuous integration en continuous deployment bewaken we de kwaliteit van iedere wijziging. Wil je sparren over een aanpassing? Onze engineers staan voor je klaar.

Capacity & Performance Management

Voldoende capaciteit waar en wanneer je het nodig hebt. Dat kan het verschil maken tussen een storing en een optimale gebruikerservaring. Onze experts helpen je graag bij het ontwerpen van een loadtest of benchmark. Hiermee handel je alle requests succesvol af. Zelfs op de allerdrukste momenten.

Risk Management

Samen met jou onderzoeken we de operationele risico's in je IT-omgeving. We identificeren de belangrijkste onderdelen binnen je infrastructuur, en ontwerpen een mitigatiestrategie op basis van je risicoprofiel. Alles om tot een passende oplossing voor je organisatie te komen.

Disaster Recovery

Dankzij de juiste samenstelling van IT-oplossingen word jij ontzorgd wanneer het misgaat. Samen toetsen we de vereisten voor de beschikbaarheid en integriteit van je data, en voorzien we je van een oplossing die optimaal aansluit op jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van dataverlies met Managed Backup.

Orchestration Management

Voor een betrouwbare IT-omgeving ben je liever niet afhankelijk van beschikbare documentatie of de aanwezigheid van je systeembeheerders. Onze processen zijn daarom zorgvuldig geautomatiseerd. Zo kunnen we je constante kwaliteit leveren. Ieder systeem opnieuw.

Betrouwbare en toekomstbestendige techniek

Technologieën

  • Managed Services ondersteunt vele technieken.
  • Altijd de juiste versies tot je beschikking.
  • Interesse in andere software? We gaan graag met je in gesprek.

Meer dan 85 experts staan voor je klaar

In 20 jaar zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Managed Services-providers in Nederland. Onze IT-specialisten zijn op de hoogte van de laatste technieken en ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Accountmanagers

Met Managed Services heb je een vaste accountmanager tot je beschikking. Wil je advies of heb je behoefte aan een uitbreiding? Je kunt te allen tijde sparren met je accountmanager.

System Engineers

Onze System Engineers zorgen voor een optimale configuratie van onze systemen. Zo profiteer jij van de beste performance en kun je gebruikmaken van de nieuwste technieken.

Netwerkspecialisten

Hostnet beschikt over een hoogwaardige netwerkinfrastructuur. Onze specialisten monitoren en updaten de infrastructuur volgens duidelijke procedures. Onderhoud plannen ze altijd ‘s nachts.

Security Engineers

Onze engineers detecteren en mitigeren kwetsbaarheden met onder meer (web application) firewalls, Intrusion Detection Systems en periodieke penetration tests. Ook waken ze continu voor high-volume attacks (zoals DDoS-aanvallen).

Supportspecialisten

Vragen of advies nodig? Onze supportspecialisten helpen je graag. De Klantenservice van Hostnet is 7 dagen per week bereikbaar. Telefonisch, maar ook via de chat, e-mail, WhatsApp en social media.

Experts en vele technische mogelijkheden

Marketingcommunicatiebureau Only the Brave

De online tak van Only the Brave groeit hard. Het bureau had echter het idee achter te lopen op hostingvlak. Daarom zocht Only the Brave naar een nieuwe hostingpartij voor een moderne omgeving met meer mogelijkheden, én goede service en support.

Na de overstap op Managed Services kan Only the Brave zich volledig bezighouden met zijn eigen specialismen. De experts van Hostnet regelen de techniek erachter.

Wij vinden het belangrijk om mee te gaan met de nieuwste technologieën en mogelijkheden. Daarom hebben we experts om ons heen verzameld die ons daarin begeleiden en ondersteunen.

Naar de case
Logo Only the Brave

Wij vinden het belangrijk om mee te gaan met de nieuwste technologieën en mogelijkheden. Daarom hebben we experts om ons heen verzameld die ons daarin begeleiden en ondersteunen.

Edwin Bax
Directeur en eigenaar - Only the Brave

Volledige focus op websiteontwikkeling

Fullservice-webbureau Jannes & Mannes

Het beheren van servers leverde Jannes & Mannes veel werk op. Daarom besloot het bureau op zoek te gaan naar een stabiel en beheerd alternatief. Een belangrijke must have was het snel aan kunnen maken van websites in het beheerpanel.

Wij konden Jannes & Mannes voorzien van Managed VPS'en. Sinds de overstap naar Hostnet hebben de developers hierdoor volledige focus op het ontwikkelen van mooie websites.

We hoeven niet bang te zijn dat er iets gebeurt met de servers en dat geeft rust. Bovendien is het hebben van een persoonlijke accountmanager heel fijn!

Naar de case
Logo Jannes & Mannes

We hoeven niet bang te zijn dat er iets gebeurt met de servers en dat geeft rust. Bovendien is het hebben van een persoonlijke accountmanager heel fijn!

Jan Henkes
Oprichter en webdeveloper - Jannes & Mannes

Een stabiele en betrouwbare basis voor iedere app

App-ontwikkelaar Mobiel Bekeken

Bij elke update en installatie gespannen afwachten of alles nog werkt. Dat was voor Mobiel Bekeken realiteit. Daarom besloot de ontwikkelaar op zoek te gaan naar een stabiele hostingpartij om het serverbeheer aan uit te besteden.

Hostnet bracht de behoeften van Mobiel Bekeken in kaart. Hierna werd samen een toekomstbestendige hostinginfrastructuur uitgedacht. In de nieuwe situatie zijn de medewerkers van Mobiel Bekeken niet langer tijd kwijt aan serverbeheer, en hebben zij een goede basis voor app-ontwikkeling.

Hostnet neemt regelmatig contact met ons op om te vragen hoe het gaat. Dat is prettig, en nog fijner is dat we eigenlijk altijd kunnen antwoorden dat alles goed gaat.

Naar de case
Logo Mobiel Bekeken

Hostnet neemt regelmatig contact met ons op om te vragen hoe het gaat. Dat is prettig, en nog fijner is dat we eigenlijk altijd kunnen antwoorden dat alles goed gaat.

Jan van Middendorp
Mede-eigenaar - Mobiel Bekeken

De beste performance, ook tijdens piekuren

Webshop Lookinggoodtoday

De bezoekersaantallen van Lookinggoodtoday bleven groeien. Goed nieuws voor de business; slecht nieuws voor de techniek. De server kon de grote aantallen bezoekers tijdens piekuren namelijk niet aan. En dat zorgde voor een trage webshop en downtime.

Lookinggoodtoday besloot te migreren naar de servers van Hostnet. Het resultaat? De performance van de webshop is optimaal. Zelfs tijdens piekuren.

Hostnet leek ons een betrouwbare en professionele partner. Bovendien heeft Hostnet ons op basis van onze wensen en behoeften een scherp voorstel kunnen doen.

Naar de case
Logo Lookinggood­today

Hostnet leek ons een betrouwbare en professionele partner. Bovendien heeft Hostnet ons op basis van onze wensen en behoeften een scherp voorstel kunnen doen.

Jeroen Sonnega
Eigenaar - Lookinggood­today

De service van Hostnet

Hosting aanbieden – dat kunnen er meer. Jou voorzien van de beste service? Laat dat maar aan ons over.

Persoonlijk contact

Bij ons geen bots, maar menselijk contact. Heb je vragen of wil je even sparren? Je persoonlijke accountmanager en onze technici staan voor je klaar. Buiten kantoortijden helpt onze Klantenservice je graag op weg.

Proactieve aanpak

We go the extra mile. Dankzij 24/7 monitoring blijf jij in bedrijf. Ook 's nachts. Bovendien analyseren we of je over voldoende resources beschikt. En signaleren we proactief kansen waarop jij winst kunt behalen.

Gebruiksgemak

Met Managed Services schakel je met vaste experts. Wil je iets wijzigen? Zo geregeld. Of heb je een extra server nodig? Wij leveren 'm in een handomdraai op. Mét dezelfde configuratie als je huidige servers.

Creëer een solide back-up-plan in 5 stappen

In ons gratis e-book lees je:

  • Wat de oorzaken en gevolgen van dataverlies zijn
  • Hoe je jouw organisatie tegen dataverlies beschermt
  • Hoe je in 5 stappen een solide back-up-plan ontwikkelt

Wij zijn er klaar voor!

Onze experts gaan graag met je in gesprek. Vertel ons jouw wensen, dan sparren we samen over de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Nedlloyd Vo Accountmanagement
Terug