Beheer jij meerdere websites of applicaties? Of ben je eigenaar van een webshop? Dan is managed hosting (onderdeel van Managed Services) wellicht iets voor jou. Met managed hosting beheert Hostnet voor jou je servers. Zo heb jij geen omkijken naar serverbeheer en hoef jij alleen te zorgen voor je webapplicatie. Uiteraard begrijpen we dat je niet zomaar je serverbeheer aan ons overdraagt. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over managed hosting.

Het traject – mensen en maatwerk

Met managed hosting krijg je een eigen server. Als je deze server zelf moet beheren, komt hier best veel techniek bij kijken. Met managed hosting nemen we het technische gedeelte, dus het beheer van die server, voor je uit handen. Zo kun jij je focussen op je specialisme.

Serverbeheer

Met managed hosting heb je dus geen omkijken naar serverbeheer. Maar wat houdt dat dan precies in? Onze engineers beheren en onderhouden onder meer:

  • De configuratie van servers.
  • De firewalls van web- en database-services.
  • De softwarepakketten en het besturingssysteem van servers.
  • We monitoren of de componenten bereikbaar zijn en de servers reageren op verzoeken van je gebruikers en/of bezoekers.

Vrijblijvend hostingplan

Voordat je met managed hosting het serverbeheer aan onze ervaren engineers overdraagt, stellen we een vrijblijvend hostingplan voor je op. Onderdeel hiervan is een technisch voorstel. In dit voorstel vind je onder meer de benodigde VPS-specificaties, belangrijke uitbreidingen en de configuraties die we voor je moeten doorvoeren.

Oplevering en het onderhoud

Na oplevering van je servers, geniet je van 24/7 monitoring en uptimegarantie. Systeem- en software-updates voeren wij voor je door. Bovendien reageren we binnen 1 uur op incidenten.

Plesk Control Panel

Bij je Managed VPS van Hostnet krijg je toegang tot het Plesk Control Panel. In Plesk kun je je eigen sites beheren, maar ook de websiteomgevingen van je klanten. Daarnaast biedt Plesk de mogelijkheid om klantgegevens, domeinen en e-mail te beheren.

Wil je meer weten over het Plesk Control Panel of wil je gratis de demo proberen? Kijk dan op onze pagina over Plesk.

De voordelen van managed hosting

Met managed hosting geniet je van diverse voordelen. Wij zetten de belangrijkste op een rij:

1. Hosting op maat

We besteden met managed hosting veel aandacht aan jouw wensen op het gebied van techniek en bereikbaarheid. Op basis daarvan komen we tot een oplossing die goed past bij jouw onderneming. Bovendien kun je te allen tijde eenvoudig bijschalen dankzij de virtualisatie van hardware.

2. Persoonlijke accountmanager

Kies je voor managed hosting? Dan heb je de beschikking over een persoonlijke accountmanager. Dus heb je vragen of wil je even sparren over bijvoorbeeld extra RAM-geheugen? Dan kun je altijd contact opnemen met je accountmanager. Ook onze technici denken graag met je mee.

3. Garanties zwart-op-wit

Bij je Managed VPS krijg je een aantal garanties zwart-op-wit. Deze garanties zijn vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA). Hierin beloven we onder meer binnen 1 uur een reactie op incidenten.

4. 24/7 monitoring

Hostnet monitort jouw server. Mochten onze engineers zien dat je tegen bepaalde limieten aanloopt (bijvoorbeeld RAM-geheugen of CPU-kracht), dan stellen we je daarvan op de hoogte. We kunnen indien gewenst eenvoudig en op korte termijn je hosting uitbreiden.

Voor wie is managed hosting interessant?

Managed hosting is met name geschikt voor individuen en organisaties die meerdere websites beheren. Vaak zijn dit webdevelopers en online marketingbureaus. Maar ook als je een grote webshop hebt, raden we je aan om eens te informeren naar de mogelijkheden van managed hosting.

Managed hosting is ook interessant als je het beheer van jouw interne web-, e-mail- en/of databaseservers wilt uitbesteden. Omdat onze servers in Nederland staan, ben je verzekerd van goede dataveiligheid en de beste performance van je applicaties.

Bouw je WordPress-projecten? Hostnet biedt speciaal hiervoor Managed WordPress Hosting aan.

De kosten

De prijzen van managed hosting beginnen al vanaf € 119 per maand. De definitieve maandelijkse kosten bepalen we aan de hand van het technische voorstel van jouw hostingoplossing. De uiteindelijke prijs is dus altijd gebaseerd op de server die het best bij jouw onderneming past.

Het adviesgesprek en het opzetten van de server zijn vrijblijvend. Mocht je aanvullende software nodig hebben die niet standaard bij de oplevering is inbegrepen, dan kunnen daar aanvullende kosten aan verbonden zitten. In 99% van de gevallen is de oplevering echter gratis.

Conclusie

Kortom, met managed hosting (onderdeel van Managed Services) krijg je een hostingoplossing op maat. Je bent verzekerd van:

  • Volledige ontzorging. Je hebt geen omkijken naar het beheer en de veiligheid van je server.
  • Een flexibele hostingoplossing. Bijschalen is eenvoudig en op korte termijn mogelijk. Zo groeit je hosting met je business mee.
  • Persoonlijk contact met je accountmanager. Ook onze technici adviseren je graag.
  • Een SLA waarin alle garanties zwart-op-wit staan.
  • Binnen 1 uur een reactie op incidenten.
Heb je interesse in managed hosting? Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer