Registreer voordelig jouw .co.nl domeinnaam

.co.nl
21 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.CO.NL domein registreren bij Hostnet

Wil je een .nl domeinnaam registreren, maar is hij al bezet? Of wil je naast je .nl domeinnaam een andere extensie met een Nederlandse uitstraling vastleggen? Een .co.nl domeinnaam kan dan een goede overweging zijn. Check en registreer vandaag nog jouw .co.nl domein bij Hostnet.

.CO.NL sinds 2008 beschikbaar

Op 18 november 2008 is er gestart met de uitgifte van .co.nl domeinnamen. De .co.nl extensie is geen officieel Top Level Domain (TLD) zoals .nl, .be en .de, maar het is een Second Level domeinnaam onder de .nl extensie. Dit betekent dat als je een .co.nl domein registreert je een Third Level domeinnaam van de officiële .nl extensie registreert. Je krijgt dan de beschikking over een subdomein onder de extensie .co.nl. CO.NL B.V. is de uitgevende instantie van .co.nl domeinnamen. Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft dus niet te maken met de uitgifte van het .co.nl domein.

Waarom .co.nl domeinnaam registreren?

Volgens de uitgevende instantie van .co.nl domeinnamen CO.NL zijn er meerdere reden om voor een .co.nl te kiezen. Als eerste punt dragen zij het feit aan dat een .co.xx extensie een sterke internationale aantrekkingskracht heeft. Dit komt met name doordat bijna 20% van alle geregistreerde country code domeinnamen bestaat uit de constructie van .co.xx. Voorbeelden van bekende extensies zijn .co.uk (Verenigd Koninkrijk), .co.nz (Nieuw Zeeland) en .co.kr (Korea). Daarnaast is .co.nl een herkenbare url waarmee veel buitenlandse gebruikers vertrouwd zijn. Een .co.nl domein kan tevens een goede aanvulling zijn op de .nl extensie, zeker als je je oriënteert op de Nederlandse markt. Is jouw gewenste .nl domeinnaam al bezet? Ook dan kies je voor een .co.nl domein.

Hostnet, registrar van CO.NL

De uitgevende instantie van .co.nl domeinnamen CO.NL heeft een aantal organisaties aangesteld als registrar. Een registrar is een organisatie die toegang heeft tot het geautomatiseerde registratiesysteem van CO.NL, zodat zij .co.nl domeinnamen kunnen vastleggen. Ook Hostnet is officieel registrar bij CO.NL en regelt jouw .co.nl domeinregistratie snel, voordelig en adequaat. Allereerst voer je een domeincheck uit om te kijken of de gewenste domeinnaam vrij is om te registreren. Vervolgens geef je met een druk op de knop aan dat je het .co.nl domein wilt vastleggen. Hostnet stuurt jouw verzoek meteen digitaal naar CO.NL die de registratie snel voor je bevestigt. Zodra jouw .co.nl domeinregistratie is goedgekeurd en voltooid, ontvang je per e-mail een bevestiging.

CO.NL registratievoorwaarden

Wil je een .co.nl domeinnaam kopen? De registratie van een .co.nl domein staat open voor iedereen. Ieder bedrijf of privé(persoon) kan een .co.nl domeinnaam vastleggen. Verder is er geen lokale aanwezigheid vereist voor de domeinregistratie. Een .co.nl domeinnaam mag uit minimaal 2 en maximaal 63 karakters bestaan waarbij alleen de volgende karakters mogen worden gebruikt:

  • de letter van het alfabet, a-z; alle cijfers, van 0-9;
  • het koppelteken (-), waarbij het koppelteken niet mag worden geplaatst aan het begin of aan het eind van de .co.nl domeinnaam.

Check en registreer jouw .co.nl domein

Omdat Hostnet officieel registrar van CO.NL is, ben je bij ons aan het juiste adres voor een snelle afhandeling van jouw .co.nl domeinaanvraag. Het checken van de beschikbaarheid van een .co.nl domeinnaam, het aanvragen en het registreren van een domeinnaam gaat allemaal via onze online bestelmodule. Het grote voordeel hiervan is dat we jouw .co.nl domeinregistratie snel voor je kunnen regelen. Daarnaast komt er geen papierwerk aan te pas, zodat je niet onnodig hoeft te printen. Kortom, allemaal redenen om zo snel mogelijk te checken of jouw gewenste .co.nl domein nog vrij is om te registreren.

E-mailen onder je .co.nl domeinnaam

Een van de meest gebruikte toepassingen van een domeinnaam is e-mail. In al onze hostingpakketten is e-mail inbegrepen. Wil je nog geen website plaatsen, maar wel kunnen e-mailen onder jouw .co.nl domein? Met onze speciale e-mailpakketten krijg je de beschikking over uitgebreide e-mailfunctionaliteiten onder je domeinnaam. Zo is het mogelijk zelf e-mailadressen aan te maken en heb je via webmail overal ter wereld toegang tot je mailbox. Alle e-mailpakketten zijn voorzien van onder andere een virusscanner en een spamfilter. Wil je na een tijdje toch een website publiceren? Je kunt je e-mailpakket makkelijk upgraden naar een hostingpakket, waarbij je bestaande .co.nl e-mailadressen behouden blijven.

CO.NL website publiceren

Om een website onder je .co.nl domein te publiceren, heb je ruimte nodig op een server die in verbinding staat met internet. Met hosting van Hostnet huur je ruimte op een van onze betrouwbare servers, zodat je jouw .co.nl website zonder problemen op het web plaatst. Omdat iedere website een andere hoeveelheid ruimte nodig heeft, bieden wij meerdere hostingoplossingen aan. Zo is er voor iedereen geschikte hosting voorhanden. Hostnet biedt verschillende soorten hosting aan, waaronder:

Wil je snel een website onder je .co.nl domeinnaam plaatsen, maar heb je weinig kennis van webdesign, html of programmeertalen? Met de hostingpakketten van Hostnet zit je goed. 

Doorsturen en beheren .co.nl domeinnaam

Zodra je jouw .co.nl domein bij Hostnet hebt geregistreerd, krijg je via ons online klantenportaal Mijn Hostnet de mogelijkheid om je .co.nl domeinnaam te beheren. Je hebt hierbij de keuze uit onze gratis diensten DNS-beheer en nameservers wijzigen, en de functie domeinnaam doorsturen. Met DNS beheren beheer je zelf de DNS-instellingen van jouw .co.nl domein. Bij nameservers wijzigen pas je de nameservers van je domeinnaam aan, zodat deze naar je eigen DNS-server verwijzen. Ook bieden wij domeinnaam doorsturen aan. Met deze functie worden bezoekers van jouw .co.nl domeinnaam doorgestuurd naar een andere website of IP-adres. Dit geldt ook voor e-mail, alle e-mail die wordt gestuurd naar bijvoorbeeld je .co.nl e-mailadres kun je laten doorsturen naar een ander e-mailadres, zoals Gmail of Hotmail.

Je .co.nl domein verhuizen

Wil je jouw .co.nl domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Om je Nederlandse .co.nl domeinnaam naar Hostnet te verhuizen, dien je de huidige provider op de hoogte te stellen van je .co.nl verhuizing naar Hostnet. Daarnaast vul je de benodigde gegevens in op onze verhuispagina. Vervolgens krijg je van ons een e-mail en vul je jouw autorisatiecode in op Mijn Hostnet. Je ontvangt deze code van je huidige provider na opzegging van je .co.nl domeinnaam. Als alle gegevens correct zijn ingevuld, zetten wij de verhuizing in gang. Zodra de uitgevende instantie van .co.nl domeinen, CO.NL B.V., de verhuizing van jouw .co.nl domeinnaam heeft goedgekeurd, is de verhuizing van je domeinnaam binnen 5 dagen een feit. Je ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging.

CO.NL domeinnamen wegverhuizen

Wil je jouw bij Hostnet geregistreerde .co.nl domeinnaam verhuizen naar een andere provider? Om je .co.nl domein bij Hostnet weg te verhuizen, is het noodzakelijk dat je het contract voor je .co.nl domein bij Hostnet beëindigt. Je zegt je .co.nl domeinregistratie eenvoudig op via Mijn Hostnet. Nadat je je .co.nl domeinregistratie hebt opgezegd, ontvang je van Hostnet een bevestiging van de opzegging. Daarnaast ontvang je van Hostnet een aparte mail met een autorisatiecode die je aan je nieuwe provider moet doorgeven om de verhuizing te bevestigen.

Meer extensie mogelijkheden

Naast de .co.nl extensie heb je nog veel meer keuzes voor extensies. Bedenk, als je een domeinnaam gaat registreren, met welke extensies je het beste wordt gevonden door jouw doelgroep. Wil je vooral in Nederland worden gevonden, dan is naast een .co.nl domeinnaam natuurlijk ook de .nl extensie aan te raden. Richt jij je meer op Europa? Dan is een .eu domein de beste keuze. Doe je zaken in Duitsland? Dan raden we je aan om een .de domein te registreren. De extensies die wereldwijd voor commerciële doeleinden worden gebruikt, zijn .com, .biz en .net. Voor wereldwijde informatieve websites gebruik je .info en voor mobiele websites .mobi. Je ziet het al, je hebt genoeg keuze om naast je .co.nl domeinnaam te worden gevonden op internet. Bekijk alle mogelijkheden op onze pagina 'Prijzen domeinnamen'.

Registreer jouw .co.nl domeinnaam bij Hostnet

Heb je de keuze gemaakt voor jouw .co.nl domeinnaam en weet je welke extensies je nog meer wilt vastleggen? Wacht dan niet te lang met het registreren van je domeinnamen, want voor je het weet, heeft iemand anders deze geregistreerd. Check online of het .co.nl van jouw keuze nog beschikbaar is. Het is vervolgens mogelijk om de juiste e-mail- of webhosting bij je .co.nl domein te bestellen. Als jouw bestelling is voltooid en alles succesvol is geregeld, ontvang je van ons een e-mail met daarin de bevestiging van je bestelling. Heb je ook hosting besteld? Dan ontvang je meteen de loginggegevens, zodat je snel aan het werk kunt met jouw .co.nl website.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.