Registreer voordelig jouw .edu domeinnaam

.edu
129 , - p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.EDU domein registreren bij Hostnet

Wil je het educatieve .edu domeinnaam kopen? Via Hostnet regel je de registratie van jouw .edu domeinnaam snel en adequaat. Controleer eerst of de gewenste .edu domeinnaam nog beschikbaar is om vervolgens jouw .edu domein bij Hostnet aan te vragen. Wij regelen daarna jouw .edu domeinregistratie.

.EDU: educatieve domeinnaam

De .edu domeinnaam is een generiek top level domein dat is bestemd voor websites van onderwijsinstellingen. In 1985 werd het .edu domein samen met een aantal andere domeinextensies als generieke domeinnaam geïntroduceerd. Elk generiek domein bedient zijn eigen doelgroep. Zo heeft de .net domeinnaam betrekking op netwerken, de .com domeinnaam op commerciële websites en de .edu domeinnaam op educatieve websites. Het .edu domein kan worden aangevraagd door in de Verenigde Staten geregistreerde onderwijsinstellingen. Dit betekent dus niet dat jouw bedrijf moet zijn gevestigd in de VS, maar enkel een registratie is voldoende.

.EDU domein checken en registreren

Ben je werkzaam in een onderwijsinstelling en staat deze geregistreerd in de Verenigde Staten? Dan kom je in aanmerking voor een .edu domeinnaam. Wil je het educatieve .edu domein registreren? Controleer dan eerst of de .edu naam die je wilt vastleggen nog beschikbaar is. Vervolgens vraag je jouw .edu domeinnaam eenvoudig online bij ons aan. Een .edu domein bestaat uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters. De karakters die je mag gebruiken, zijn de letters van het alfabet, de cijfers 0-9 en het koppelteken (-). Nadat wij de aanvraag van jouw .edu domeinnaam hebben ontvangen, sturen wij je een e-mail met hierin een uitleg met de verdere registratieprocedure.

Registratie .edu via OpenSRS - Tucows

Voor de registratie van .edu domeinen maakt Hostnet gebruik van OpenSRS - Tucows. OpenSRS - Tucows is gerechtigd is om op adequate en snelle manier .edu domeinen bij de uitgevende instantie van .edu domeinnamen te registreren. Omdat Hostnet reseller is van OpenSRS - Tucows kunnen wij de registratie van jouw .edu domein binnen enkele stappen, online voor je regelen. Je controleert online of de gewenste .edu domeinnaam beschikbaar is. Vervolgens geef je aan of je de domeinnaam wilt registreren. De rest gaat vanzelf. Hostnet heeft een digitale connectie met OpenSRS - Tucows en geeft jouw .edu domeinaanvraag meteen door. OpenSRS - Tucows regelt dat jouw .edu aanvraag wordt goedgekeurd en verwerkt. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de registratie van jouw .edu domeinnaam. Bekijk meer informatie over de rechten en verantwoordelijkheden van domeinnaamhouders volgens ICANN.

Registreer jouw .edu domeinnaam bij Hostnet

Zodra je via een online domeincheck hebt gecontroleerd of de gewenste educatieve .edu domeinnaam vrij is, geef je jouw aanvraag online aan ons door. Wij sturen je een e-mail met een uitleg over de registratieprocedure. Zodra wij de juiste gegevens hebben ontvangen, sturen wij jouw aanvraag door naar de uitgevende instantie van .edu domeinnamen. Zij keurt de registratie van jouw .edu domein goed en geeft dat digitaal aan ons door. Vanaf dat moment ben jij de juridische rechthebbende van jouw .edu domeinnaam. Wil je meer domeinnamen registreren? Bij Hostnet vind je een breed aanbod. Zo kun je onder meer een:

Hostnet is sinds 1999 actief op het gebied van domeinregistraties, hosting en Virtual Private Servers. Dus naast de registratie van jouw .edu domeinnaam helpen wij je graag met het uitzoeken van geschikte hosting of een passende server. Maar ook als je jouw domeinnaam wilt verhuizen, staan we voor je klaar.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.