Stappenplan: iDEAL toevoegen aan WooCommerce

Lysanne Hopman
leestijd
Stappenplan: iDEAL toevoegen aan WooCommerce

Ben je een WooCommerce-webshop aan het maken en richt jij je op de Nederlandse markt? Dan wil je jouw klanten iDEAL aanbieden, zodat ze zo eenvoudig mogelijk hun bestelling kunnen betalen. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je iDEAL kunt toevoegen aan WooCommerce. 

Wat is iDEAL?

iDEAL is een online betaalmiddel waarmee klanten vertrouwd, veilig en gemakkelijk online kunnen betalen. Klanten doen dit via de internetbankieromgeving van hun bank of via de bank-app.

Hoe werkt iDEAL?

Als een klant een betaling wil voldoen op je webshop, kan diegene kiezen voor betalen via iDEAL. Vervolgens selecteert je klant zijn bank en wordt hij doorgestuurd naar de betalingsomgeving van de bank. Heeft je klant betaald? Dan wordt de betaling direct verwerkt en ben jij binnen 15 minuten op de hoogte.

Tip: via deze demo van iDEAL ervaar je zelf hoe iDEAL-betalingen werken.

Boost jouw groeiende website of webshop. Dankzij de optimale performance van een Managed VPS.

Waarom iDEAL aanbieden aan je klanten?

In WooCommerce kun je jouw klanten verschillende betalingsmogelijkheden bieden. Maar waarom zou je specifiek ook iDEAL aanbieden aan hen? Hieronder vind je een aantal redenen:

 1. Het is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland.
 2. Klanten hoeven zich niet te registreren.
 3. Klanten betalen veilig via hun bankomgeving.
 4. Betaalgegevens worden voor klanten ingevuld.
 5. Betalingen zijn voor klanten direct zichtbaar op hun rekeningoverzicht.
Kosten domeinnaam

7 betalingsproviders met iDEAL voor WooCommerce

In WooCommerce kun je iDEAL toevoegen via verschillende betalingsproviders. De meest bekende heb ik hieronder benoemd.

1. WooCommerce Payments

WooCommerce Payments is een gratis extension waarmee je veilig creditcards en andere betalingen accepteert, waaronder iDEAL. Klanten hebben de optie om via mobiel met hun mobiele pincode of vingerafdruk betalingen te autoriseren. Dit verlaagt de kans op fraude en niet-herkende betalingen.

WooCommerce Payments is gratis te downloaden en je hoeft geen installatiekosten te betalen. Wel betaal je € 0,29 per succesvolle iDEAL-transactie.

2. Stripe

In WooCommerce kun je ook met Stripe iDEAL aanbieden aan je klanten. Je accepteert direct WooCommerce iDEAL-betalingen via desktop of mobiel. Klanten blijven tijdens de betaling op je webshop en worden niet doorgestuurd naar een externe afrekenpagina.

Stripe download je gratis via de website van WooCommerce. Daarnaast betaal je geen opstartkosten en maandelijkse kosten, maar wel € 0,45 per succesvolle transactie.

3. PayPal Payments

PayPal Payments is een alles-in-een betaaloplossing voor je WooCommerce-webshop. Je kunt dus niet alleen PayPal aanbieden, maar ook lokale betalingsmethoden als iDEAL.

Om PayPal Payments te kunnen gebruiken, heb je een zakelijke PayPal-rekening nodig. Je downloadt de extension gratis via de website van WooCommerce.

4. Klarna Payments

Klarna is bekend van het eenvoudig achteraf betalen. Maar je kunt jouw klanten ook de optie bieden om direct of maandelijks in delen te betalen via iDEAL. Komt een klant niet in aanmerking voor een bepaalde betalingsoptie? Dan krijgt diegene dit automatisch niet te zien.

Je kunt Klarna Payments gebruiken door een account aan te maken en de extension te downloaden via de website van WooCommerce.

5. Mollie Payments

In WooCommerce kun je ook iDEAL via Mollie Payments aanbieden. Je klanten betalen eenvoudig en direct op je webshop, bijvoorbeeld die de methode Achteraf betalen. In je persoonlijke dashboard voer je makkelijk terugbetalingen uit of exporteer je met gemak data voor de boekhouding. Een groot voordeel van Mollie is dat de look en sfeer van je WooCommerce-webshop automatisch wordt overgenomen. Ook kun je de volgorde, de naam, het logo en beschrijving naar wens aanpassen.

Voor Mollie Payments heb je een contract nodig dat je kunt opzeggen wanneer je wilt. Je betaalt geen opstartkosten of onderhoudskosten, maar wel € 0,29 voor elke succesvolle transactie. Je downloadt de extension gratis op de website van WooCommerce.

6. Buckaroo

Ook met Buckaroo bied je jouw klanten iDEAL aan. De plugin wordt continu onderhouden, verbeterd en uitgebreid met nieuwe technologie. Daarnaast ontvang je gratis support als je ergens tegenaan loopt. 

Volgens Buckaroo installeer je de software binnen 5 minuten. Je downloadt de plugin via de website van Buckaroo, koppelt ‘m aan je webshop, maakt een account aan, kiest je betaalmethoden en je bent klaar.

7. Pay

Pay. faciliteert niet alleen betalingen, maar zorgt ook voor een soepele en veilige betalingservaring. Je kunt klanten achteraf, in termijnen of op krediet laten betalen. Via het platform krijg je inzicht in betalingen. Kom je ergens niet uit? Pay. heeft een 24/7 service. Ook biedt de plugin bijpassende modules voor de bekende boekhoudprogramma’s.

Je gebruikt Pay. binnen 15 minuten. Download de plugin via de WordPress Plugin Directory of via de Admin-omgeving van je WooCommerce-webshop.

iDEAL toevoegen aan WooCommerce

Wanneer je WooCommerce hebt geïnstalleerd, zie je gelijk de optie om WooCommerce Payments toe te voegen aan je WordPress-webshop. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, vind je hieronder een stappenplan van WooCommerce Payments, zodat je iDEAL kunt toevoegen aan WooCommerce.

WooCommerce Payments installeren

 1. Ga in het Dashboard-menu links naar ‘WooCommerce’.
 2. Klik op ‘Instellingen’.
 3. Ga naar de tab ‘Betalingen’.
 4. Klik achter WooCommerce Payments op ‘Install’.

WooCommerce Payments configureren

 1. Klik op ‘Finish setup’.
 2. Wil je dat de configuratie Nederlandstalig is? Pas linksonder de taal aan.
 3. Om WooCommerce Payments te koppelen aan jouw webshop, dien je in te loggen met jouw WordPress.com-account. Heb je dat niet? Klik op ‘Create a new account’ of ga verder via je Google- of Apple-account. 
 4. Je komt op de configuratiepagina terecht. Vul je e-mailadres in en klik op ‘Doorgaan’.
 5. Om veiligheidsredenen wordt er een verificatiecode naar je telefoon gestuurd. Voer de code in.
 6. Vul de gegevens in van jou en je business, zoals je naam en adres.
 7. Selecteer in welke branche je business actief is.
 8. Kies de valuta en voer je IBAN-rekeningnummer in.
 9. Controleer of je gegevens kloppen en klik op ‘Gereed’.

WooCommerce Payments activeren

 1. Ga in het Dashboard-menu links naar ‘Payments’.
 2. Klik op ‘Instellingen’.
 3. Vink bij ‘General’ ‘Enable WooCommerce Payments’ aan.
 4. Klik onderaan de pagina op ‘Save changes’.

iDEAL toevoegen aan WooCommerce Payments

Standaard is iDEAL nog niet toegevoegd aan je WordPress-webshop. Deze moet je zelf nog toevoegen. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Ga in het Dashboard-menu links naar ‘Payments’.
 2. Klik op ‘Overview’.
 3. Klik onder ‘Boost your sales by accepting new payment methods’ op ‘Enable on your store’.
 4. Selecteer onder ‘Boost your sales with payment methods’ iDEAL.
 5. Klik op ‘Add payment methods’.
 6. Klik op ‘Go to payments settings’ en check of iDEAL is aangevinkt. Zo niet, vink iDEAL aan en klik onderaan de pagina op ‘Save changes’.

WooCommerce Payments testen

Om ervoor te zorgen dat het afrekenproces naar behoren werkt, kun je dit testen via de testfunctie. Zo stel je het tijdelijk in:

 1. Ga in het Dashboard-menu links naar ‘Payments’.
 2. Klik op ‘Instellingen’.
 3. Vink bij ‘General’ ‘Enable test mode’ aan.
 4. Klik onderaan de pagina op ‘Save changes’.

Nadat je de testfunctie hebt ingesteld, kun je het afrekenproces checken. Dit is een exacte weergave van wat je toekomstige klanten te zien gaan krijgen. 

Ik ga WooCommerce Payments installeren

Laden ... Laden …

Zo werkt ‘t

Voordat je kunt testen, moet je eerst WooCommerce-producten toevoegen aan je webshop. Klaar? Voeg een product toe aan de winkelmand en volg de afrekenstappen. Let op: in de testfunctie kun je alleen de test creditcard-nummers gebruiken die je vindt op deze pagina. Anders werkt de testbetaling niet. Wil je alle stappen van het afrekenproces doorlopen? Gebruik dan deze documentatie van WooCommerce.

Hoe nu verder?

Goed bezig! Je hebt iDEAL toegevoegd aan WooCommerce. Je toekomstige klanten kunnen nu betalen via de Nederlandse betalingsoptie. Wil je meer weten over WooCommerce? Bekijk dan onze WooCommerce-artikelen. Ik leg je graag uit hoe je WooCommerce themes kunt installeren en hoe je WooCommerce kunt optimaliseren voor een supersnelle webshop.

Ken jij nog plugins of extensions waarmee je iDEAL op WooCommerce kunt gebruiken? Laat het ons weten in de comments!

Product

Performance Hosting

Boost jouw groeiende website of webshop. Dankzij de optimale performance van een Managed VPS.

 • Eenvoudig opschaalbaar
 • De beste performance voor je site of shop
 • Veilig en betrouwbaar high-end datacenter
 • Geen omkijken naar het technisch beheer
 • Installeer in 1 klik WordPress
 • Persoonlijke accountmanager en technici
Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman werkte tot voor kort als SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk als op haar lifestyleblog.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet