Ga je een WooCommerce-webshop bouwen met de populaire WordPress-plugin? Dan wil je uiteraard zo snel mogelijk aan de slag. In de gratis, Nederlandstalige videocursus ‘WooCommerce voor beginners’ krijg je alle benodigde handvatten aangereikt.

In het vorige artikel gaven we uitleg over WooCommerce en het kiezen van een thema. In dit artikel gaan we dieper in op de installatie van WooCommerce en de basisinstellingen in WooCommerce.

Installatie van de WordPress-plugin WooCommerce

Heb je WordPress geïnstalleerd met bijvoorbeeld onze WordPress Hosting? Dan is het tijd om de WordPress-plugin WooCommerce te installeren. Maar hoe pak je dit aan? Ian, helpdeskmedewerker bij Hostnet, legt het je uit in onderstaande video.

Algemene instellingen in WooCommerce

Is het gelukt met de installatie van WooCommerce? Fijn! Dan gaan we meteen door naar de volgende stap. Ian legt je in onderstaande video uit hoe je de algemene instellingen configureert. Denk aan: Wat is je winkellocatie? Wat zijn je verkooplocaties? En welke valuta hanteer je? Na het volgen van de video staan deze aspecten naar jouw wens ingesteld.

Accountinstellingen in WooCommerce

Nu je de algemene instellingen hebt geconfigureerd, gaan we een stap verder. We kijken naar de instellingen met betrekking tot het aanmaken van een account in jouw webshop. In onderstaande video legt Ian je in nog geen 3 minuten uit wat je moet doen.

E-mailinstellingen in WooCommerce

Tot slot werpen we een blik op de e-mailinstellingen in WooCommerce. Je kunt vanuit WooCommerce diverse automatische e-mails laten versturen. Denk bijvoorbeeld aan een e-mail als jouw bezoeker een nieuw account aanmaakt, jouw bezoeker een bestelling plaatst en jij een bestelling verstuurt. Op deze manier houd je de bezoeker op de hoogte van het bestelproces.

Je kunt de standaardteksten en -vormgeving aanpassen aan de stijl van jouw webshop. Maar hoe doe je dit? Ian geeft je in onderstaande video alle richtlijnen.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van ‘WooCommerce voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WooCommerce’ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties
  • 18 oktober 2017 om 10:06 Nils Ringersma

    Toffe course Ian & Hostnet!

Reageer

Reacties zijn gesloten.