Heb je ervoor gekozen je website in WordPress te maken? Dan wil je uiteraard direct aan de slag. Dit begint met het installeren van WordPress. Gelukkig is dat bij WordPress relatief eenvoudig. In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ leer je hoe je WordPress installeert en vervolgens kunt gebruiken.

WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. Na in ‘WordPress voor beginners: een introductie’ kennis te hebben gemaakt met WordPress, laat Lee je nu zien hoe je (zowel automatisch als handmatig) WordPress installeert. Vervolgens leidt hij je rond door het Dashboard van WordPress en legt hij verschillende WordPress-termen aan je uit.

WordPress automatisch installeren

Heb je bij Hostnet Webhosting Pro of Webhosting Plus gekocht? Dan kun je WordPress automatisch installeren. In onderstaande video vertelt Lee je hier meer over.

WordPress handmatig installeren

Mocht het niet mogelijk zijn om WordPress automatisch op jouw pakket te installeren, dan kun je WordPress handmatig via ftp installeren. Hoe je dit doet, ontdek je in de volgende video.

WordPress-admin

Nadat je de installatie van WordPress hebt voltooid, kom je terecht op het Dashboard van WordPress. Het Dashboard is verdeeld in verschillende onderdelen. Om je op weg te helpen, geeft Lee je een rondleiding.

Belangrijke termen

De wereld van WordPress kent nogal wat vaktermen. Als je aan de slag gaat met WordPress is het goed om te weten wat deze termen betekenen. Je ontdekt het in de onderstaande video.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer