Gebruik de couponcode '1CENTNL' en bestel 1 .nl domeinnaam voor slechts € 0,01. Actievoorwaarden

WooCommerce voor beginners: betalingen en bestellingen beheren

Charlotte Wigny
leestijd
WooCommerce voor beginners: betalingen en bestellingen beheren

Als het goed is, heb je de WordPress-plugin WooCommerce inmiddels geïnstalleerd in jouw WordPress-omgeving. Heb je dit nog niet gedaan? Check dan eerst het artikel ‘installatie en basisinstellingen‘. Na de installatie wordt het tijd voor het serieuzere werk. Je moet namelijk nadenken over de bestel- en betaalinstellingen. In dit artikel helpen we je met deze instellingen op weg.

Belastinginstellingen in WooCommerce

In de gratis, Nederlandstalige videocursus ‘WooCommerce voor beginners’ helpt Ian je op weg met WooCommerce. In onderstaande video doorloopt Ian de belastinginstellingen. Denk voordat je de video kijkt goed na wat jij wilt in je webshop. Wil je prijzen inclusief of exclusief belastingen invoeren? En hoe geef je prijzen in jouw webshop weer? Na het doorlopen van de video ben je weer een stap dichterbij het runnen van je webshop.

Afrekeninstellingen in WooCommerce

Een belangrijk onderdeel van je webshop is het afrekenproces. Hiervoor moet je nadenken over vragen als: Welke betalingsmethoden geef je weer? Wil je jouw bezoekers extra veiligheid garanderen in het afrekenproces? En kunnen jouw klanten kortingsbonnen gebruiken? In de video laat Ian je precies zien hoe je de afrekeninstellingen configureert.

iDEAL implementeren

iDEAL zit niet standaard in WooCommerce. Met een extra plugin kun je iDEAL gemakkelijk implementeren. Ian legt het je in onderstaande video uit.

Kortingsbonnen in WooCommerce

Kortingsbonnen zijn interessant voor marketingdoeleinden. Kortingsbonnen kun je op verschillende manieren aanbieden (bijvoorbeeld via e-mail of pop-ups). Het is belangrijk dat de kortingscode goed is geïnstalleerd in je WooCommerce-plugin.

Bestellingen beheren

Het goed beheren en verwerken van bestellingen is essentieel voor een succesvolle webshop. Ian laat je in deze video het WooCommerce-statusoverzicht en het bestellingsoverzicht in WordPress zien. Zo weet je precies welke producten je naar welk adres moet versturen.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van ‘WooCommerce voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WooCommerce’ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra’s.
Delen

Charlotte Wigny

Tot voor kort was Charlotte werkzaam als Communicatiemedewerker bij Hostnet. Hierbij hield zij zich bezig met het schrijven en redigeren van allerlei communicatie-uitingen. Een goede mix van haar passie voor taal en haar interesse in technologie.

Reacties 2
 • Goedenmiddag,

  Ik vroeg me af of het ook mogelijk is omdat ik welleens een website maak voor vrienden/famillie om met WooCommerce een andere login te maken, niet van wordpress zelf waarin zij zelf alles qua producten en bestellingen kunnen beheren?

  Met Vriendelijke Groet,

  Carlo van der Wegen

  • Beste Carlo,

   WooCommerce maakt gebruik van het gebruikerssysteem binnen WordPress, en heeft dus geen eigen login-systeem. Het is wel mogelijk gebruik te maken van de verschillende gebruikersrollen in WordPress. Standaard heeft een ‘Klant’ echter geen toegang tot het WordPress dashboard. Iemand met de rol ‘Winkelmanager’ heeft deze toegang wel, maar heeft beperkt toegang tot de overige functionaliteiten binnen WordPress. Meer informatie hierover lees je via https://docs.woocommerce.com/document/roles-capabilities/.

   Met vriendelijke groet,

   Dave Swart
   Hostnet Klantenservice

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet