Gebruik de couponcode '1CENTNL' en bestel 1 .nl domeinnaam voor slechts € 0,01. Actievoorwaarden

WooCommerce voor beginners: webshop optimaliseren en uitbreiden

Charlotte Wigny
leestijd
WooCommerce voor beginners: webshop optimaliseren en uitbreiden

Eindelijk: je WooCommerce-webshop staat live. Wat wordt de volgende stap? Het uitbouwen van je assortiment zal waarschijnlijk op je lijstje staan. Maar wellicht wil je ook je webwinkel verder optimaliseren. In het laatste deel van de gratis, Nederlandstalige videocursus ‘WooCommerce voor beginners‘ geeft Ian, helpdeskmedewerker bij Hostnet, handige tips om je webshop uit te breiden en sneller te maken. Hieronder vind je een overzicht van zijn tips.

WooCommerce-widgets

Bij je WooCommerce-installatie zijn veel zogeheten ‘widgets’ inbegrepen. Maar hoe implementeer je deze widgets in je website? Ian laat je in onderstaande video het onderdeel ‘Widgets’ in de ‘Customizer’ van WordPress zien. Welke widgets zijn er beschikbaar? En hoe voeg je een widget toe aan je website?

Uitbreidingen en plugins in WooCommerce

Net als je WordPress-website, kun je WooCommerce uitbreiden. Hiervoor kun je WordPress-plugins gebruiken, maar je kunt ook binnen WooCommerce uitbreidingen inschakelen. Zo zijn er uitbreidingen voor onder andere betaalmethoden, verzendmethoden, accounting en marketing. Ian laat zien waar je deze uitbreidingen kunt vinden.

En heb je een specifieke wens die WooCommerce zelf niet aanbiedt? Grote kans dat een WordPress-plugin uitkomst biedt. Maar hoe weet je welke plugins geschikt zijn voor WooCommerce? Ook dat laat Ian je in onderstaande video zien.

Webshopsnelheid verbeteren

Voor een goede gebruikservaring is een snelle webshop van groot belang. Ian geeft je een aantal tips hoe je de websitesnelheid kunt verhogen. Denk bijvoorbeeld aan de plugin ‘W3 Total Cache‘. Met deze plugin versnel je de laadtijd van je website voor bezoekers die jouw site al eens bezocht hebben. Of de plugin ‘Smush Image Compression and Optimization‘. Met deze plugin kun je met één klik op de knop afbeeldingen optimaliseren. Zo nemen ze aanzienlijk minder ruimte in op je website.

De complete cursus zien?

Dit waren de laatste video’s van de videocursus ‘WooCommerce voor beginners’. Hopelijk heeft Ian je op weg kunnen helpen en komen de eerste bestellingen al binnen. Wil je meer leren over WooCommerce? Dan verwijzen we je graag door naar WooCommerce Docs of de supportpagina van WordPress.

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van ‘WooCommerce voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WooCommerce’ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra’s.
Delen

Charlotte Wigny

Tot voor kort was Charlotte werkzaam als Communicatiemedewerker bij Hostnet. Hierbij hield zij zich bezig met het schrijven en redigeren van allerlei communicatie-uitingen. Een goede mix van haar passie voor taal en haar interesse in technologie.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet