Dit zijn de 10 beste WooCommerce themes voor je webshop in 2023

Lysanne Hopman
leestijd
Dit zijn de 10 beste WooCommerce themes voor je webshop in 2023

Als je een WooCommerce-webshop gaat maken, heb je keuze uit duizenden themes. Omdat het er zoveel zijn, bestaat de kans dat je niet weet welke je moet kiezen. Ik help je erbij. In dit artikel vind je de 10 beste WooCommerce themes voor jouw WordPress-webshop.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een webshop-plugin die ontworpen is voor WordPress. Met de plugin maak en beheer je een online shop die je naar eigen wens inricht. Zo kun je:

Boost jouw groeiende website of webshop. Dankzij de optimale performance van een Managed VPS.

Waarom een WooCommerce theme?

Als je aan de slag gaat met WooCommerce, kun je het best voor een WooCommerce theme gaan. Niet elk WordPress-thema is namelijk geschikt voor WooCommerce. Je kunt WooCommerce wel als functionaliteit toevoegen, maar de kans is groot dat het design zich niet aanpast naar een webwinkel. De plugins, extensions en add-ons die je daarna toevoegt, krijgen een heel andere opmaak dan je WordPress-thema. En om dit recht te trekken, moet je in de code duiken. Om het voor jou makkelijker te maken, kun je het beste direct een theme kiezen dat geschikt is voor WooCommerce.

Waar vind je WooCommerce themes?

Je vindt WooCommerce themes op diverse websites. Daarin kun je onderscheid maken tussen gratis en betaalde themes.

Gratis WooCommerce themes

Gratis WooCommerce themes vind je bijvoorbeeld in de WordPress thema directory. Zoek een theme op ‘WooCommerce’ of filter je zoekopdracht op ‘E-commerce’. Ook kun je kijken op de website van WooCommerce of simpelweg googlen op ‘free/gratis WooCommerce themes’.

Let op: Download niet zomaar een gratis WooCommerce theme naar je WordPress-installatie. Ze zijn namelijk niet geverifieerd door WordPress, waardoor er een kans is dat het theme virussen bevat. Kijk dus eerst goed naar bijvoorbeeld de reviews en hoe vaak een theme is gedownload.

Betaalde WooCommerce themes

WooCommerce themes waarvoor je moet betalen, heten ook wel premium themes. Deze zijn verkrijgbaar in de Theme Store van WooCommerce. Van deze themes weet je zeker dat ze goed overweg kunnen met WooCommerce. Daarnaast bieden professionele webdevelopers hun ontwerpen aan op ThemeForest. Je kunt ervan uitgaan dat deze themes gebruiksvriendelijk, SEO-geoptimaliseerd en voor elk apparaat geschikt zijn.

Meer betaalde themes zijn verkrijgbaar op:

Gratis vs. betaalde WooCommerce themes

Er zijn een aantal verschillen tussen gratis en betaalde WooCommerce themes. Ga je een eigen webshop starten en heb je een klein budget? Dan zijn de gratis themes een uitkomst. Mocht je meer functionaliteiten willen, dan kun je vaak overstappen naar de premium-versie van het gratis theme. Wanneer je niet tevreden bent over het theme, stap je kosteloos over op een ander.

Betaalde themes

Wil je een professionele of uitgebreide webshop opzetten? Dan zijn betaalde WooCommerce themes een betere keuze. Niet dat gratis themes slecht zijn, maar met betaalde themes ontvang je extra’s, zoals:

  • kant-en-klare functies die in het design passen, zoals als socialmedia-iconen;
  • diverse templates, zodat je in 1 klik switcht naar een ander design;
  • directe support van de theme-ontwikkelaars;
  • continu updates met daarin verbeteringen;
  • plugins, extensions of add-ons waarmee je het theme uitbreidt met handige functies.

Gebruik jij een gratis of betaald WooCommerce theme?

Laden ... Laden …

Hoeveel kost een WooCommerce theme?

Hoeveel een WooCommerce theme kost, is afhankelijk van welke je kiest. Je hebt al vanaf een paar tientjes een premium theme. Op ThemeForest vind je zelfs een speciale pagina met themes die in de uitverkoop zijn. Er zijn ook themes waar je meer dan duizend euro voor betaalt. De vraag is alleen of je dat bedrag eraan wilt uitgeven en niet beter uit de voeten kunt met een goedkoper theme. De keuze is aan jou.

Waarom WooCommerce

Hoe kies je een WooCommerce theme?

Het juiste WooCommerce theme kiezen, kan een uitdaging zijn. Je moet namelijk op een aantal punten letten om een goed theme te kiezen. Het belangrijkste is dat het theme overweg kan met WooCommerce en WordPress. Maar houd ook deze punten in je achterhoofd:

  1. Past het theme bij het doel van mijn webshop?
  2. Is het theme geschikt voor elk apparaat (responsive)?
  3. Is het theme flexibel en makkelijk te gebruiken?
  4. Werkt het theme goed samen met WooCommerce-plugins, extensions en add-ons?
  5. Is het theme geoptimaliseerd voor SEO?
  6. Kan het theme overweg met paginabouwers?
  7. Heeft het theme een snelle laadtijd en goede performance?
  8. Wanneer is het theme voor het laatst bijgewerkt?
  9. Hoe vaak is het theme geïnstalleerd of gekocht?
  10. Wat zijn de beoordelingen van het theme?
  11. Hoe ziet de demo van het theme eruit?

Tip: Het loont zich om de reviews van een theme te lezen. Je ontdekt wat de ervaringen zijn van andere gebruikers, zodat je zelf een goed overwogen keuze kunt maken.

De 10 beste WooCommerce themes

Natuurlijk wil je weten: welke themes werken het beste met WooCommerce? Dat ga ik je vertellen. Hieronder vind je de 10 beste WooCommerce themes.

1. Divi

Divi is niet alleen een theme voor WooCommerce, maar ook een paginabouwer. Met de drag-and-drop-sitebuilder klik en sleep je jouw webwinkel in elkaar zonder één regel te coderen. Je hebt keuze uit vele kant-en-klare webshopdesigns, waardoor je eenvoudig je webshop ontwerpt. Daarnaast zijn er modules beschikbaar waarmee je bepaalt welke content-elementen op een pagina komen te staan. Er is zelfs een shop-module verkrijgbaar.

2. Astra

Astra is een snel, lichtgewicht, flexibel en SEO-proof theme voor WooCommerce. Het theme werkt samen met de populairste WordPress-paginabouwers, waardoor je zonder te coderen een webshop maakt. Daarnaast kies je uit voorgeprogrammeerde templates of gaat zelf aan de slag in de visuele customizer. Het is mogelijk om onder andere de lay-out aan te passen, en kleuren en typografie in te stellen. Astra download je gratis via WordPress.org. Wil je meer functionaliteiten? Koop dan de Pro-versie.

3. Botiga

Houd je van modern, strak en minimalistisch? Dan is Botiga het theme voor jou. Botiga komt met onder andere blokken voor productgalerijen, productfilters, badges en gerelateerde producten. Daarnaast pas je de kleuren, typografie en footer in realtime aan en voeg je eenvoudig een blog toe aan je webshop. Indien je meer functies wilt, kun je de Pro-versie kopen. Hiermee kun je bijvoorbeeld: 

  • meerdere productkleuren op 1 pagina laten zien;
  • de sidebar aanpassen;
  • een login-pop-up aan klanten tonen;
  • een wensenlijstje voor klanten aanmaken;
  • infinite scroll toevoegen;
  • meerdere tabs bij producten toevoegen (voor bijvoorbeeld producteigenschappen);
  • een sticky ‘toevoegen aan winkelmand’-banner toevoegen.

Check de demo-versie van Botiga.

4. Storefront

Storefront is een gratis webshop theme van de WooCommerce-ontwikkelaars. Hierdoor werkt Storefront perfect samen met WooCommerce, en de bijbehorende plugins en extensions. Het is een strak en simpel design dat je kunt aanpassen, zodat het bij je merk en winkel past. Daarnaast beschik je over een ecommerce-homepagina met daarop productcategorieën, recent bezochte artikelen, een uitverkoop-sectie en populaire artikelen.

Bekijk de demo-versie van Storefront.

5. Flatsome

Flatsome is een WooCommerce theme met een uitstekende gebruikerservaring. Er is geen gratis versie verkrijgbaar, maar daarvoor krijg je ongelimiteerde opties en een responsive paginabouwer voor terug. Het theme bevat ook kant-en-klare homepagina’s en elementen die je met 1 klik activeert. Wil je iets aanpassen? Dat kan in de live customizer. Tot slot kun je pagina’s apart van elkaar opbouwen, dus je zit niet vast aan 1 lay-out.

Check de diverse homepagina-demo’s van Flatsome.

6. Shopkeeper

Shopkeeper is geschikt voor diverse branches door de grote hoeveelheid aan kant-en-klare lay-outs en elementen. Of je creëert een nieuwe lay-out die je naar je eigen hand kunt zetten. Je kunt onder meer de positie van elementen, lettertypes, kleuren, iconen, paddings en hoogtes aanpassen. Ook is het mogelijk om:

  • een productportfolio toe te voegen;
  • te switchen van taal en munteenheid;
  • een blogsectie aan je online shop toe te voegen.

Tot slot werkt Shopkeeper perfect op elk apparaat, heeft een snelle laadtijd, en er is documentatie en professionele support beschikbaar.

Bekijk deze diverse lay-outs van Shopkeeper.

7. OceanWP

OceanWP staat bekend als een van de populairste en snelste WordPress-thema’s die er zijn. Het theme is geschikt voor zowel startende als ervaren webbouwers. Je kunt dus zelf de code induiken, werken met een paginabouwer of kiezen uit honderden templates die je in 1 klik activeert. In de WordPress Customizer pas je zelf de header, achtergrond, kleuren en meer aan.

In de gratis versie van OceanWP beschik je over basisfuncties. Zo kun je een aantal elementen en stijlen gebruiken. Wil je uitbreiden? Er zijn zowel gratis als betaalde extensions verkrijgbaar. Wat OceanWP anders maakt dan andere themes is dat je rechtenvrije afbeeldingen en iconen tot je beschikking hebt. Zo hoef je dus geen fotograaf in te huren of stockfoto’s te kopen.

Check deze verschillende websitedemo’s van OceanWP.

8. Ultra

Ultra is niet direct een theme dat speciaal voor WooCommerce is gemaakt. Toch integreert Ultra goed met WooCommerce. Je beschikt over een drag-and-drop-sitebuilder waarmee je live aanpassingen maakt aan het design. Daarnaast kun je eenvoudig vooraf gemaakte demowebsites importeren naar jouw WordPress-installatie. Je hoeft alleen de afbeeldingen en de tekst aan te passen, en je webshop is klaar. Uiteraard heb je zelf de volledige controle over je webshop, van header tot footer. Tot slot beschik je over 12 add-ons om meer uit je webshop te halen.

9. SeedProd

SeedProd is eigenlijk geen theme, maar een paginabouwer. Je hebt toegang tot kant-en-klare themes die je met de drag-and-drop-sitebuilder naar wens aanpast. Je hoeft dus niets te coderen. Daarnaast bevat SeedProd:

  • tientallen blokken om statisch of dynamische content te tonen;
  • templates voor landingspagina’s (voor bijvoorbeeld campagnes);
  • responsive en mobielvriendelijke themes;
  • integraties met e-mailmarketingproviders als MailChimp en ConvertKit;
  • een maintenance mode;
  • een 404-paginatemplate (de pagina bestaat niet);
  • SEO-geoptimaliseerde code;
  • voorgeprogrammeerde elementen;
  • ingebouwde reCAPTCHA.

SeedProd kost meer dan andere WooCommerce themes, maar daar krijg je veel functies voor terug.

10. Neve

Tot slot behoort Neve tot een van de beste WooCommerce themes. Het theme is AMP-proof en geschikt om je webshop in meerdere talen te maken. Ook kunnen webdevelopers Neve als white label gebruiken. 

In de WordPress Customizer pas je het uiterlijk van Neve eenvoudig aan. Neve is niet specifiek gemaakt voor WooCommerce, maar bevat ecommerce-functionaliteiten, zoals:

  • geoptimaliseerde kassa-lay-outs;
  • voorgeprogrammeerde sites, zodat je direct kunt starten met verkopen;
  • pro-functies, zoals een wensenlijstje, productgalerijen en een sticky ‘toevoegen aan winkelmand’-button.

Neve is gratis verkrijgbaar via WordPress.org of je koopt een Pro-plan via Themeisle.

Ik heb een WooCommerce theme gekozen, wat nu?

Hoera! Je hebt jouw favoriete theme voor WooCommerce gekozen. Nu kun je het theme toevoegen aan jouw WordPress-installatie. Hiervoor zijn 3 manieren, namelijk via:

  1. de Admin-omgeving;
  2. de Customizer-omgeving;
  3. een (s)ftp-programma.

Welke van de 3 manieren je het best kunt kiezen, is afhankelijk van waar je jouw WooCommerce theme hebt aangeschaft. In het onderstaande artikel vertel ik je er graag alles over.

Heb je meer tips voor WooCommerce nodig? Op Hostnet Academy vind je diverse WooCommerce-artikelen. Waaronder om WooCommerce te optimaliseren of om WooCommerce productcategorieën te beheren.

Wat vind jij het beste WooCommerce theme? Laat het weten in een reactie onder dit artikel. 

Product

Performance Hosting

Boost jouw groeiende website of webshop. Dankzij de optimale performance van een Managed VPS.

  • Eenvoudig opschaalbaar
  • De beste performance voor je site of shop
  • Veilig en betrouwbaar high-end datacenter
  • Geen omkijken naar het technisch beheer
  • Installeer in 1 klik WordPress
  • Persoonlijke accountmanager en technici
Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman werkte tot voor kort als SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk als op haar lifestyleblog.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet