Registreer je domeinnaam

www.
.nl ACTIE 10,- 5 , - 1e jaar
8.4
864 beoorderlingen

Altijd behulpzaam, goede uitleg en antwoorden maar ook suggesties voor betere manieren om iets voor elkaar te krijgen.

Studio Witt
8.2
833 ervaringen

Zeer deskundige en prettige ondersteuning als je vragen hebt. Prima online omgeving om zaken zelf te regelen. Ik ben al jaren een zeer tevreden klant!

Jeroen Rietveld

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online: je krijgt van ons een miniwebsite cadeau. Ook kun je gratis je domein en e-mail doorsturen.

Website Maker Lite

Maak eenvoudig jouw eigen miniwebsite. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig.

Domeinnaam doorsturen

Verwijs je domein naar een site of je socialmedia-profiel. Handig als je eigen site nog niet af is.

E-mail doorsturen

Stuur e-mails voor je domein door naar je eigen e-mailadres. Zo ben je direct goed bereikbaar.

Domeinnaam vastleggen

Een domeinnaam bestaat uit een naam ('hostnet') en een extensie ('.nl'). Al sinds 1983 is het mogelijk om een domeinnaam in deze vorm vast te leggen. In eerste instantie was dit een zuiver Amerikaanse aangelegenheid. Inmiddels zijn er wereldwijd miljoenen domeinnamen vastgelegd.

Domeinnaamextensies

De extensies .com (commerciële organisaties) en .org (non-profit organisaties) waren als eerste in een domeinnaam te vinden. In 1986 registreerde het Centrum voor Wiskunde en Informatica te Amsterdam de eerste country code: .nl. Men kon vanaf dat moment een .nl domeinnaam vastleggen. Al snel werd het extensie-aanbod uitgebreid met onder andere .eu, .be, .nu en .fr. Sinds 2014 zijn er nóg meer mogelijkheden om de perfecte domeinnaam te registreren. Je kunt nu namelijk ook 'nieuwe domeinnnamen' vastleggen, met extensies als .shop, .online en .amsterdam. Meer extensies vind je op onze domeinnamen-pagina.

Domeinnaam vastleggen

Weet je al welke domeinnaam je wilt vastleggen? Check je favoriete domeinnaam dan op onze pagina met alle domeinextensies. Je ziet in 1 oogopslag welke extensies je kunt vastleggen voor jouw naam. Vervolgens vraag je jouw domeinnaam eenvoudig aan.