3 manieren om je WordPress-website te scannen op dode links

Rudi de Groot
leestijd
3 manieren om je WordPress-website te scannen op dode links

De SEO van je website komt in gevaar als je blog of WordPress-website te veel dode links bevat. Google geeft je dan namelijk minpunten of vertoont je content niet in de zoekresultaten. Daarom is het aan te raden om je blog of website regelmatig te checken op dode links. In dit artikel geef ik daarvoor 3 manieren. Lees verder en bepaal welke methode het beste bij jou past.

Er is een aantal redenen waarom links down gaan: de website is offline, de website verandert van eigenaar, de domeinnaam is veranderd, verwijzingen zijn verkeerd doorgevoerd of de site is aangevallen door een hacker. In alle gevallen is het belangrijk om de dode links zo snel mogelijk te repareren.

1. Brokenlinkcheck.com

Het is echt geweldig dat sommige mensen tools online zetten zoals brokenlinkcheck.com. Het is niet alleen gratis, het biedt ook een enorm scala aan mogelijkheden waarmee je tot 3000 pagina’s kunt checken. Er zit geen limiet aan het aantal links per pagina. Als je echter meer dan 3000 pagina’s wilt scannen, dan moet je gebruikmaken van de premium versie. Het werkt heel simpel. Gewoon je url invoeren en de resultaten bekijken.

De WordPress-plugin Broken Link Checker zorgt ervoor dat je blog of website constant wordt gemonitord en geeft je een seintje als er een dode link is gevonden. De beste feature van deze tool is dat je door middel van de plugin realtime dode links kunt aanpassen. Dat bespaart enorm veel tijd.

3. Google Webmaster Tools

Deze tool geeft eenvoudig aan hoe de zoekmachine van Google je website doorzoekt. Om de scan te starten, moet je eerst je website laten verifiëren door Google. Als je dit hebt gedaan, kun je je website laten scannen. De tool laat zien waar de fouten en dode links zitten. Ook deze tool is gratis. Het enige nadeel is dat Google Webmasters niet de externe dode links checkt.

Check jij al dode links?
Met deze 3 tools kun je prima aan de slag. Aangezien de manier waarop zoekmachines werken altijd aan verandering onderhevig is, is het geen ramp als je een keer een dode link vindt.

Ken je nog meer goede tools voor WordPress? Deel ze dan met ons in een reactie.

Delen
Rudi de Groot

Creatief en innovatief met een grote passie voor content- en socialmedia-marketing.

Reacties 3
  • De google chrome ‘check my links’ plugin, surf naar de pagina die je wil checken, klik het icoontje aan, even wachten en je ziet een visueel overzicht van alle werkende/broken links.

  • Bedankt! Handige tips!

  • @Bobby & @Filip Dank!

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet