Klantcase: Webbureau

Webbureau Adeko: “Onze VPS'en zijn flexibel, stabiel en gemakkelijk te beheren”

Het webdesign- en webdevelopmentbureau Adeko is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van webshops. De webshops die Adeko maakt, draaien op PrestaShop of WordPress. Naast het bouwen van webshops, kun je bij Adeko ook terecht voor andere online diensten. Denk aan hosting, domeinregistraties en SSL-certificaten.

De situatie

Adeko heeft veel verschillende klanten. Voor sommige klanten is de webshop hun corebusiness, voor anderen is het enkel een catalogus voor hun fysieke winkel. Door de grote verschillen tussen de klanten, zijn er ook verschillen in hostingbehoeften. Adeko streeft ernaar alle klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

De uitdaging

Om te kunnen voorzien in de hostingbehoeften van de verschillende klanten had Adeko flexibele Virtual Private Servers (VPS'en) nodig. Daarnaast werd er rekening gehouden met de wensen van de medewerkers. Zij wilden graag PrestaShop eenvoudig optimaliseren, soepel updates doorvoeren en stabiliteit bij hoge pieken aanbieden. Bovendien was Adeko op zoek naar een hostingpartij met een goede en snelle service. Tijdens een eerdere ervaring met een andere hostingpartij liep het bureau vaak tegen dezelfde storingen aan. De hostingpartij was moeilijk bereikbaar, waardoor er vaak te laat een reactie kwam. En eerlijk is eerlijk, dat kost uiteindelijk geld.

De oplossing

Via een developer van Adeko kwam het bureau in aanraking met Hostnet. Het eerste contact beviel direct goed. Koen de Koster, eigenaar van Adeko Webdesign en Development: "Er werd meteen een luisterend oor geboden wat betreft onze wensen. Daarnaast werd er actief meegedacht over mogelijke oplossingen. Zowel door de accountmanager als door de technici." De wens van Adeko om flexibele VPS'en te realiseren, kon uiteindelijk worden ingewilligd.

De verhuizing naar Hostnet verliep soepel. Koen vertelt hierover: "Na enkele shops getest te hebben op onze nieuwe VPS’en, zijn vrijwel alle webshops direct naar Hostnet verhuisd." Bovendien maakte Adeko kennis met Plesk: “Toen wij via Hostnet in aanraking kwamen met Plesk, zijn wij erachter gekomen wat wij al die jaren tekort zijn gekomen. Met Plesk kunnen we al onze websites op de server eenvoudig beheren en nieuwe websites toevoegen,” aldus Koen.

Het resultaat

Op dit moment heeft Adeko meerdere productie-VPS’en bij Hostnet draaien, waarvan één Managed VPS. Ook draait er op de achtergrond een ontwikkel-VPS en draait er een databaseserver voor grootverbruikers. De VPS'en zijn volgens Koen stabiel, makkelijk te beheren, eenvoudig op te schalen en ze kunnen op ieder moment geoptimaliseerd worden. De medewerkers van Adeko kunnen direct gebruikmaken van de server. Ook maakt de flexibiliteit het mogelijk om de server te optimaliseren voor PrestaShop-webwinkels. Het bureau kan zijn klanten zo een optimale webshopsnelheid bieden.

Koen laat weten dat Adeko erg tevreden is over de service van Hostnet: “In ons contact met Hostnet hebben wij vrijwel altijd te maken met één accountmanager. Hij staat er altijd voor open om met ons mee te denken. Ondertussen zijn wij vrijwel geheel overgestapt naar Hostnet met onze domeinnamen. De domeinnaamverhuizingen verliepen heel soepel.”

Samenvatting

In het kort, de ervaringen van Adeko:

  • Webdesign- en webdevelopmentbureau Adeko is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van PrestaShop- en WordPress-webwinkels.
  • Adeko heeft veel verschillende klanten. Om iedere klant te voorzien van een goede hostingoplossing, wilde het bureau beschikken over flexibele VPS'en.
  • Hostnet kon de wens van Adeko realiseren. Naast flexibele VPS'en, kregen de medewerkers ook toegang tot de laatste versie van Plesk.
  • Dankzij de flexibiliteit van de servers kan Adeko zijn klanten een optimale webshopsnelheid bieden.
  • Koen de Koster, eigenaar van Adeko Webdesign en Development, is tevreden: “Hostnet biedt VPS'en aan die flexibel, stabiel en gemakkelijk te beheren zijn.”
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Met Managed Services ontwerpen we samen met jou je ideale IT-oplossing.

Lees meer klantcases

Managed VPS | Geen omkijken naar serverbeheer | Hostnet

Wil jij het serverbeheer uitbesteden? Dan is een Managed VPS iets voor jou. Ontdek de voordelen van een Managed VPS bij Hostnet.

Radiostation Sublime FM

Het Nederlandse radiostation Sublime FM zocht naar geschikte hosting om de performance van hun online stream en website te verbeteren. Ontdek het verhaal van Sublime FM.

Webshop Nice Price Office

Alle websites, webshops en apps op één plek. Dat was de wens van de VDB-groep waar Nice Price Office onderdeel van is. Managed Services bood uitkomst.

Online marketingbureau Grizzly New Marketing

Grizzly New Marketing beheert voor honderden klanten websites. Een standaard hostingpakket voldeed niet meer, dus koos het bureau voor Managed Services.